Miras atölyesi projeleri hayata geçirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ'ın hızla büyümesinden dolayı geçmişle bağını kaybetmemesi ve kentin kimlik duygusunu koruma amacıyla Süleymanpaşa'da Ertuğrul Mahallesini kapsayan Mir

Tekirdağ 4.04.2018 18:41:00 0
Miras atölyesi projeleri hayata geçirildi

MAHALLE SAKİNLERİYLE BİR ARAYA GELİNDİ

Mahalle sakinleriyle bir araya gelindiği programa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz katıldı.  

TEKİRDAĞ'IN BEŞ VİZYONU VAR

Tekirdağ'ın önemli bir kent olduğuna vurgu yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; "Tekirdağ'ın beş vizyonu var. Tarım-hayvancılık vizyonu, sanayi vizyonu, üniversite vizyonu, lojistik vizyonu var. Ama ben burada önemli olarak Tekirdağ'ın turizm vizyonundan bahsedeceğim. Tekirdağ iki denizle komşu, beş altı vilayetten bir tanesidir. Marmara denizine 135 kilometre, Karadeniz'e 2 buçuk kilometre sınırımız var. İstanbul'dan buraya doğru gelin, elinizle kazsanız tarih çıkacak bir yer burası. Tekirdağ, Trakların merkezi. Tekirdağ'a Allah öyle nimetler vermiş ki, turizme dair her şey var. Ben her zaman söylüyorum bu bölge Fransızların elinde olsaydı burasına asla bina yaptırmazlardı. Belki dünyanın en güzel üzümlerinin bulunduğu bölge burası. Tekirdağ'ımızda böyle bir potansiyel var" dedi. Program İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin'in, Miras Atölyesi projesi hakkında gerçekleştirdiği kapsamlı sunumun ardından sona erdi.

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10