Paraları verilmeden işten çıkarılan işçiler eylem yaptı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren EmpaKimya( Sitil Boya) fabrikasından iddiaya göre yılbaşı öncesi işten çıkartılan 20'ye yakın işçi işveren tarafından dört aydır

Çerkezköy 4.04.2018 20:55:00 0
Paraları verilmeden işten çıkarılan işçiler eylem yaptı

15 yıl fabrikada çalıştıktan sonra 29 Aralık tarihinde işten çıkartılan Yalçın Demir’de fabrikadan yaklaşık 60 bin TL alacağının olduğunu kaydetti. Demir “ 2013-2017 yılları arasında bu firmada çalıştım. 2018’e girerken yılbaşından birkaç gün önce işten çıkartıldım. Daha sonra fabrika kıdem tazminatı, mesailer ve primlerimi ödemedi. Arabulucu görüşme yaptı. Arabulucuya prensiplerimize göre kimseye para ödemiyoruz demişler. Bu fabrikada 4 senedir kayyum ile yönetiliyor. 60 binTL’nin  üzerinde fabrikadan alacağım var. Fabrikaları yetkilileri telefonları açmıyorlar. Fabrika yılbaşında kapatıldı ve bir ay çalışmadı. Fabrika sahibi borçlarından dolayı fabrikayı alacaklısına bırakmış. Şuan ki fabrikayı yönetenlerde fabrikanın eski sahipleri ile görüşmemizi paramızı onlardan istememizi söylüyorlar. Ama onlarla irtibata geçmiyoruz. Kayyumdan da şikayetçi olmamıza rağmen onlarda bizlerle ilgilenmediler. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bizim alacaklarımızı almaya hakkımız yok mu ? En son Mart’ın 31’ine kadar alacaklarımızın hesabımıza yatacağını söylediler. Fakat Nisan ayında hiç ödeme yapılmadı. Bizimle oyun oynuyorlar” dedi.

150 BİN TL ALACAĞIMIZ VAR

20 işçinin yaklaşık 150 bin TL alacağı olduğunu kaydeden işçilerden Tolga Demirhan “ Arabulucu ile anlaştım. Ama firma arabulucunun bile ücretini ödemedi. Fabrika nakliye firmalarına ve yemek firmasına bile ödeme yapmamış. Haftalık çalıştırdığı yevmiyecilerin bile parasını ödemedi ve sigorta bile yapmadılar” dedi.

“HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Yaşanan olay karşısında mağdur olduklarını kaydeden işçiler işçiler“ tazminatımızı, son maaşımızı, ihbar tazminatımızı, mesailerimizi, senelik izin paralarımız  fabrika tarafından verilmedi. Fabrika sahipleri ile uzlaşmaya çalışıyoruz fakat kendileri bize siz bizimle çalışmadığınız için paranızı vermeyeceğiz diyorlar. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Fabrikada kimseye derdimizi anlatmak için ulaşamıyoruz. Karşımızda muhatap bulamıyoruz. Dava açmak içinde avukatlar para istiyorlar. Maaşlarımızı alamadığımız içinde dava da açamıyoruz” dediler.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10