Gezi için başvurular başladı

Kapaklı Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak ücretsiz düzenlenen Çanakkale gezileri için başvurular alınmaya başlandı.

Kapaklı 5.04.2018 18:18:00 0
Gezi için başvurular başladı

VATANDAŞLAR MÜRAACAT YAPABİLİRLER

 

Gezi ile ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, geziye katılmak isteyen vatandaşların Kapaklı Belediyesi binasının 6. Katında Kütür ve Sosyal İşler müdürlüğüne şahsen nüfus cüzdanları fotokopileri ile müracaatlarını yapabileceklerini belirtti.

 

ECDATLARIMIZ ÜLKEMİZİ ASLA DÜŞMAN İŞGALİNE BOYUN EĞMEYECEĞİNİ GÖSTERMİŞTİR

 

Her yıl düzenledikleri Çanakkale Kültür gezisini bu yılda gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Mandalı; ‘’Çanakkale Zaferi’nin üzerinden yıllar geçmesine rağmen destansı kahramanlığı asla unutulmayacaktır. Çanakkale Zaferi bu milletin makus talihinin yenildiği destansı bir mücadeledir. Ecdatlarımız ülkemizi asla düşman işgaline boyun eğmeyeceğini bu coğrafyada yaşayan her ırkın, dinin ve kültürün katılım ile göstermiştir’’ dedi.

 

TÜRK VE DÜNYA TARİHİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

 

Binlerce şehidin bulunduğu topraklarda o maneviyatı yaşatıp nesillere yaymak için kültürel geziler düzenlediklerini kaydeden Mandalı; ‘’Çanakkale zaferinin yalnızca Türk tarihinin değil dünya tarihinin de dönüm noktasıdır. 18 Mart 1915 tarihinde inanılmaz bir başarının elde edildiği Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. Türk milleti böylelikle, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Türk halkı olarak, atalarımızdan devraldığımız mirasa sahip çıkmamız, onu yaşatıp gelecek nesillere aktarmamız gerekmektedir. Atalarımızın kahramanca savaştığı ve şehitlerimizin kanıyla sulanan Çanakkale'ye, geziler düzenleyerek halkımıza bu tarihi olayı manevi olarak yeniden yaşatmayı, bizlere düşen önemli bir görev olarak kabul ediyoruz" dedi.

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10