Oğlunun anısı için sınıf donattı

Nurullah Narin Ortaokulu'nda  Soner Danışmanlık ve Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya tarafından 'Bir Sınıf Donat Adını Yaşat' proje kapsamında donatılan Bili

Çerkezköy 6.04.2018 18:40:00 0
Oğlunun anısı için sınıf donattı

MAKİNE MÜHENDİSİ MEHMET TUNCA KAYA ANISINA

 

'Bir Sınıf Donat Adını Yaşat' proje kapsamında oluşturulan Bilişim Teknoloji Sınıfının açılışına, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Hayırsever Kemal Kaya, Okul Müdürleri ile birlikte birçok öğretmen ve öğrenci katıldı.  Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Nurullah Narin Orta Okulu Okul Müdürü Musa Dinç," Okulumuz Bilişim Sınıfı Hayırsever Soner Danışmanlık ve Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, yönetim kurulu başkanı Sayın Kemal Kaya tarafından 25 adet Notebook bilgisayar ve Robotik Malzemelerle Bilişim Teknolojilerine meraklı,  vefat eden oğulları Makine Mühendisi Mehmet Tunca Kaya anısına 60 bin TL harcanarak yenilenip donatılmıştır. Hazırladığımız sınıfı, ek binamız yapıldığında kodlama ve robotik 'STEM' atölyesine dönüştürüp, geliştirip bilişim teknolojileri sınıfından bağımsız olarak açmak istiyoruz. Bu konuda da okulumuzdan yardımlarını esirgemeyen Sayın Kemal Kaya beyden yardımlarını talep edeceğiz" dedi.

 

"KODLAMA İLE ROBOTLAR VE SİSTEMLER TASARLANABİLİR"

 

Robotik araç ve gereçler kullanılarak neler yapılabileceği konusunda bilgi veren Musa Dinç, "Hazırlanan bu sınıfta kodlama yapabilirsiniz, çevresiyle etkileşim içinde olan robotlar ve sistemler tasarlayabilirsiniz. elektronik bilgi ve biraz programlama öğrenerek günlük hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz birçok ürünü geliştirebilir, tasarlayabilirsiniz. Yürüyen ışık uyarı sistemleri motorlarla robotik kol, uzaktan kontrollü engelden kaçan araba, alarm ve güvenlik sistemleri, otomatik açılıp kapanan cihazlar, akıllı ev ve cihaz otomasyonlarının gelişiminde kullanabilirsiniz. Bu sistem ayrıca bilim, teknoloji, mühendislik, matematik öğrenmek için sınırsız olanaklar sağlar. Sürükle ve bırak grafiksel programlama yazılımı, engel önleme arabası, çizgi izleyen araç, uzaktan kumandalı araba gibi çeşitli temel önceden monte edilmiş seçeneklerle birlikte, balon patlaması oyunu, futbol oynama, sumo benzeri gibi birden fazla oyunda kullanabilirsiniz. Örümcek robot, dans eden robot, ses ve ışık ile kontrol edilen robot, robot kol ve arazi robot tankı yapabilirsiniz. Bu saydıklarımızın dışında değişik araç gereçler tasarlayıp, bunlar için kodlama yapabilirsiniz" dedi.

'TEKİRDAĞ KODLUYOR' PROJESİ

Teknolojiyi öğrenme ve bu alanda gelişme  sağlamaları gerektiğini kaydeden ve amaçlarının öğrencilerin bunları kullanarak, teknolojik beceriler ile donatıp, gelişen teknoloji ile uyumlu bireyler haline getirmek olduğunu dile getiren Dinç, "Bunları kullanarak fen, matematik, mühendislik öğrenmelerinin önünü açmak, en önemlisi kodlamayı öğreterek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün hazırlamış olduğu 'Tekirdağ Kodluyor' projesine katkı sağlamak istiyoruz. Bize yaptığı bağış ile bu konuda destek olan Sayın Kemal Kaya ve Ailesine okulum adına teşekkür ederim. Bu sınıftan yararlanacak olan öğrencilerimiz, kardeşimiz  Makine Mühendisi Mehmet Tunca Kaya için dua edecek ve onu şükranla anacaktır.Programa teşvikleriniz bizleri onurlandırmıştır. Katılımınız için sizleri saygıyla selamlıyor, şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

 

“BİLGİYİ ÜRETEN NESİLLER YETİŞSİN İSTİYORUZ”

 

Programda konuşan hayırsever Kemal Kaya da “Gençlerimiz buradan alacakları eğitimle Türk bilimine faydalı olurlar. Oğlumuzun adıyla bu projeyi devam ettireceğiz. Oğlum makine mühendisiydi ve bu mesleği çok seviyordu. Anısını bu proje ile devam ettireceğiz” dedi. Açılışta konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise “Bugün bizim için son derece anlamlı bir gün. Sabah Ergene’de bir okulumuzun temel atma törenini gerçekleştirdik. Şimdi de burada güzel bir atölyenin açılışı için bir araya geldik. Hayırseverimize, emeği geçen okul müdürümüze, kaymakamımıza teşekkür ediyorum. bizim için bu önemli bir proje. Amacımız sadece tüketen değil, üreten nesiller yetiştirmek. Bilgiyi üreten nesiller yetişsin istiyoruz” dedi.

 

“ÇAĞ TEKNOLOJİ ÇAĞIDIR”

 

Teknolojinin, hızlı bir şekilde değiştiğini, yenilendiğini ve çağın teknoloji çağı olduğunu kaydeden Ulusan “Bizim de geleceğimizin teminatı olan, gözlerinden ışık eksilmesin diye dua ettiğimiz çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde ve en güzel şekilde hazırlayabilmek temennimiz. Onları geleceğe hazırlama gayreti içerisindeyiz. İçerisinde bulunduğumuz çağ kod okuryazarlığı olarak geçiyor. Biz de çocuklarımıza geleceğinizi kodlayın diyoruz. Bu kodlama atölyesinde inşallah onların geleceğe dönük eğitim öğretimleri çok daha iyi bir şekilde devam eder diye umut ediyoruz. Hayırseverimize de bu okulumuza kazandırdığı atölye ve şimdiden bize vaat ettiği Hacı İlbey Okulundaki atölye için de teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştu.

 

“AKADEMİK BAŞARIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

 

Tekirdağ’ın eğitim öğretim açısından her geçen gün daha iyi noktaya geldiğini kaydeden Ulusan “Hem fiziki açıdan hem de fiziki ortamların iyileşmesi ile beraber akademik başarı anlamında her geçen gün daha iyi noktalara geliyoruz. Derdimiz çok ama hayırseverlerimiz de çok. Onlara teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

 

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan'ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Hayırsever Kemal Kaya tarafından kurdele kesilerek Bilişim Teknolojileri Sınıfı'nın açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılış töreninin ardından Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Enver Sarı ve Tülay Sarıkaya tarafından Robotik ve Kodlama sistemleri ile ilgili bilgi verildi. Sonrasında katılımcılara küçük ikramlarda bulunuldu.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10