''Altyapı işlerinde bilgi ve beceri çok önemli''

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği tarafından TESKİ Süleymanpaşa Şube MüdürlüÄ

Tekirdağ 7.04.2018 15:43:00 0

Törende açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Şafak Başa; ‘’ Şimdiye kadar taşeron şirketler üzerinden personel çalıştırdık. Artık personelimiz kendi bünyemizde kurulan kamu şirketi üzerinden hizmet vermektedir. Yaptığımız işler gereği tüm personelimiz iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymak zorundadır. Bunun için zaman zaman eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimler sayesinde hem bilgimiz, hem deneyimimiz artıyor. Bu eğitimleri tüm ilçelerimizdeki personelimize yönelik yapıyoruz. Şu anda eğitime katılan 67 adet personelimizin kurs bitirme sertifikalarını takdim ediyoruz. Altyapı işlerinde bilgi ve beceri çok önemli. Bizim işlerimiz ustalık gerektiren işlerdir. Zor şartlarda çalışıyoruz. Kurum olarak iş sağlığı ve güvenliği noktasında çok iyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum’’ dedi.

 

SİZLERE VERİLEN EĞİTİMLER OLDUKÇA ÖNEMLİDİR

 

Başa’nın ardından konuşmaya yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak; “ Taşeron personel sıfatınızın kalkması ve artık doğrudan TESKİ çatısı altında hizmet veriyor oluşunuzdan dolayı tüm personeli tebrik ederim. Biz her zaman personelimize değer veriyoruz. Alacağınız sertifika kapsamında sizlere verilen eğitimler oldukça önemlidir. Biri iş sağlığı ve güvenliği diğeri sıhhi tesisat eğitimi. Doğrudan çalışma alanımızı ilgilendiriyor. Alınan eğitimler sizlere ömrünüz boyunca fayda sağlayacaktır. Böylece işinizi hem güven içinde yapacaksınız hem de özel hayatınızda faydasını göreceksiniz. Hayırlı olmasını ve işlerinizde başarılar diliyorum.”dedi.

 

EĞİTİMLE ÇALIŞMA KALİTESİ DAHA DA ARTIYOR

 

Son olarak eğitimi düzenleyen birimin sorumlusu olan Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Vahit Doğan, toplam 40 saatlik eğitimin 16 saatinin iş sağlığı ve güvenliği konularını içerdiğini, 24 saatinin de sıhhi tesisat konularını içerdiğini bildirdi. Toplamda 67 adet personelin eğitime katıldığı ve bu sayede çalışma kalitesinin daha da arttığını ifade etti.

 

SERTİFİKA VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından eğitime katılarak sertifika almaya hak kazanan personele, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Şafak Başa tarafından sertifikaları verildi. Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr.Şafak BAŞA, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları Dr.İbrahim İçöz, İ.Feyzi Ünal, TESKİ Yönetim Kurulu Üyesi A.Soner Ergin ve TESKİ personeli katıldı.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10