Özbek Mutfağı Çerkezköy'de

İşletmesi daha önce Zühra Arın'a ait olan ve Dilara Ruzieva Ata tarafından devralınan Taşkent Mantı Evi'nin açılışı dün saat 13.00'da Çerkezköy Öztrak Caddesi No:71' de yapıldı. Tamamen Özb

Çerkezköy 7.04.2018 18:46:00 0
Özbek Mutfağı Çerkezköy

Dün saat 13.00'da açılışı yapılan Taşkent Mantı Evi'nin sahibi, Dilara Ata Ruzieva, "Burası daha önce ablama aitti. Bazı sebeplerden dolayı devralmak ve işletmek istedim. Halen beraberiz. İşletmemizde Özbek Kültür ve damak tadını tanıtmaya yönelik, insanlara farklı lezzetler sunmak için özbek yemekleri yapıyoruz. Amacımız dünya mutfağına ait yeni tatları insanlara tanıtmak. Özbek Mutfağını tanıtıp kişilere beğendirebilirsek çok mutlu oluruz" dedi. Dilara Ata Ruzieva'nın eşi Halit Ata, "İlk şubemizi hayırlısı ile açtık. Dilara Hanım eski Türk mutfağını, Orta Asya'dan kalma kültürü Türkiye'de tanıtmayı amaçladı" dedi.

 

 

"TAŞKENT'E GİTMENİZE GEREK YOK, ÖZBEK MUTFAĞI AYAĞINIZA GELDİ"

 

 

İşletmenin daha önceki sahibi Zühra Arın,"Özbek yemeklerini yemek için Taşkent'e gitmenize gerek yok, Özbek mutfağı ayağınıza geldi. İşletmemizde birçok yemek çeşidimiz var. Hepsi Özbek mutfağına ait ve mutlaka denenmesi gereken güzel farklı lezzetler. Birçok mantı çeşidimiz var. Özbek böreğimiz var. Vejetaryen mantımız var. Bizim mantımız farklı oluyor. Özbek mantımız buharda pişiyor. Orjinali bu şekilde oluyor. İnsanlara farklı lezzetleri tanıtmak istiyoruz" dedi.

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10