173'üncü yılı törenle kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173'üncü yılı Çerkezköy'de törenle kutlandı.  Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu'nun Atatürk Anıtına ?

Çerkezköy 10.04.2018 17:01:00 0
173

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yılı Çerkezköy’de törenle kutlandı. Dün saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Çerkezköy  Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy Meslek Yüksek Okul Müdürü Prof.Dr. Can Burak Şişman, Müdür yardımcısı Taha Aslanlı,Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy eski Emniyet  Müdürleri Murat Ogan,Sabri Kara, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Murat Öğe ve ilçe yönetimi,CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve ilçe yönetimi,MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve ilçe yönetimi, Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Recep Güven,İrmet Hospital Hastane Müdürü Alper Atasoy, Çerkezköy organize Sanayi Bölgesi Güvenlik Müdürü Fazlı Tan, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin,Akkim Genel Müdürü Süleyman Ece,Kamu Kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve sivil toplum kuruluşu  başkan ve yöneticileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve Gaziler, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi  Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve şube yönetimi, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün ve  muhtarlar,Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet mensupları katıldı. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl vatandaşların katılım sağlamaması dikkatlerden kaçmadı.

 

‘’DEMOKRATİK, LAİK VE SOSYAL HUKUK DEVLETİNİN BİR KURUMU OLDUĞUMUZU ASLA UNUTMAYACAĞIZ’’

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu’nun Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Komiser Yardımcısı Tayfun Şerifoğlu;  "Türk Polisi Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz törenimize teşriflerinizden dolayı şahsım ve teşkilatım adına hoş geldiniz diyor, şükran ve saygılarımı sunuyorum. Emniyet Teşkilatı; çağdaş, demokratik, laik, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü ve temel kurumlarından biridir. Emniyet teşkilatı toplumda huzuru ve düzenini sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini kotuma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama, gibi bir çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmayacağız’’ dedi.

 

‘’POLİS-VATANDAŞ DİYALOĞU İYİ OLMALI’’

 

Polisin olayları önlemesi suçluların yakalanabilmesinde halkın desteğinin önemi ile polis-vatandaş diyaloğu ne kadar iyi olursa başarıya o denli ulaşacağının bilinmesi gerektiğini ifade eden Şerifoğlu; ‘’Kendi huzuru ve dolayısıyla hepimizin huzuru için halkımız polisine güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. Toplumun huzuru milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik, demokratik, laik, sosyal hukuk devletimizin bekası için yüksek vazife şuuru ile hizmet vermekte olan emniyet teşkilatının 173.yılını kutlar, huzur ve başarı dolu nice yıllar dileği ile bugüne kadar ağır çalışma koşullarına göğüs gererek görevini sürdüren ve bu uğurda şehit olan tüm emniyet mensuplarımıza Allah'tan rahmet gazi ve emeklilerimiz ile halen görev yapan meslektaşlarıma ve ailelerine sağlık mutluluk ve başarılar dilerim. Kuruluşumuzun 173. yılında bizleri onurlandıran başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere tüm konuklarımıza, meslektaşlarıma ve saygıdeğer Çerkezköylülere şahsım ve kurumum adına en derin saygılarımı sunarım" dedi.

 

PASTA KESİLDİ

 

Törenin ardından Polis Haftası dolayısıyla Çerkezköy Polis Evi’nde kokteyl düzenlendi. Kokteylde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu tarafından Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yılı kuruluş pastası kesildi. 

 

BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

 

Ardından, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından, ilçemizde meydana gelen asayiş olaylarında başarı gösteren 10 emniyet personeline başarı belgesi takdim edildi.

 

Haber/Seyit SÜREN-Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10