''30 bin hastamızın 11'i Kapaklı'dan''

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Kapaklı'da vakfa kayıtlı lösemili çocukların aileleri ile Kapaklı'da  bir araya geldi. Kurulduğu günden bu yana lösemi tanısı almış çocukları ve

Kapaklı 11.04.2018 16:39:00 0

LÖSEV’İN HER ZAMAN YANINDAYIZ

 

Kapaklı Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe LÖSEV yetkilileri, İstanbul Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Neslihan Çelik, Sosyal Hizmetler Sorumlusu Ayşenur Sözeri ve Sosyal Hizmetler Koordinatör Yardımcısı İsmihan Karakaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir, LÖSEV’in her zaman yanında olduğunu, imkanları doğrultusunda destek olacaklarını ve daha fazla kişiye ulaşabilmek adına çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

 

30 BİN KAYITLI HASTAMIZ VAR

 

LÖSEV İstanbul Şubesi olarak tüm Marmara Bölgesi’nden sorumlu olduklarını kaydeden LÖSEV İstanbul Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Neslihan Çelik; Şu an 3 milyona yakın gönüllü destekçilerimiz ve 30 bin kayıtlı hastamız var.30 bin hastamızın 11’i Kapaklı’dan. Her ay İstanbul ve Marmara Bölgesindeki illerde düzenlediğimiz seminerlerde ailelerimizle bir araya geliyoruz ve ailelerimiz uzmanlara merak ettikleri her konuda sorular sorarak bilgi alabiliyor. Kafalarındaki soru işaretlerini gidererek hayata daha umutlu sarılıyorlar. Telefonlarımız ve sosyal medya hesaplarımızdan bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz’’ dedi.

 

İLETİŞİMİN OLABİLMESİ İÇİN ÖNCELİKLE KONUŞMAK GEREK

 

Kapaklı Belediyesi Psikoloğu Ceren Sayın da aile içi iletişim konusunda aileleri bilgilendirerek, anne çocuk arasındaki ilişki, babanın çocuğa olan yaklaşımı ve her şeyden önemlisi lösemi hastalığı ile mücadelede toplumun tepkilerine karşı güçlü olarak yola devam edebilmeleri için deneyimlerini paylaşarak  “İletişimin olabilmesi için öncelikle konuşmak gerek. Çocuklarımızla konuşurken yüz yüze konuşmalı ve göz iletişimi kurmalıyız. Konuşurken veya oynarken onunla aynı boy seviyesinde olmalıyız. Herkesin bir sorumluluğu olduğunu anlatmalıyız. Cevap vermek yerine anlamaya çalışın. Söylediklerimi yapmazsan, seni doktor amcaya götürürüm gibi korkutma temelli cümleler kullanmak yerine sevdirme yolunu tercih edelim’’ dedi.

 

HAYATA TEKNOLOJİ GİRDİĞİNDEN BERİ YETERİNCE İLETİŞİM KURAMIYORUZ

 

Hayata teknolojinin girdiğinden beri yeterince iletişim kurulamadığını ifade eden Sayın; ‘’Hiç sordunuz mu kendinize ben evde ne kadar süre telefon ile meşgul oluyorum çocuğum ne kadar tanık oluyor diye? Eğer çocuklarınızın önünde telefon ile ilgilenirseniz, telefon çocuğun ilgisini çekecek o da ilgilenmek isteyecektir. Ancak sizler çocuğunuz ile dergi inceleyip kitap okursanız çocukta normal olarak buna yönelecektir. Teknolojinin bu kadar benimsenmesiyle çocuklar üzerindeki psikolojik sorunlar gün geçtikçe artmaya başladı” dedi.

 

AİLELER ÇOCUKLARI KIYASLAMAKTAN BİR TÜRLÜ VAZGEÇEMİYOR

 

Ailelerin çocukları kıyaslamaktan bir türlü vazgeçemediklerini belirten Sayın; ‘’Sen neden komşunun oğlu Ahmet gibi olamıyorsun? Kardeşin senden daha uslu gibi kıyaslamalarla çocuğun kendisini yetersiz hissetmesine mahal vermiş oluruz. Bazen hafife alma, eleştirme ve küçük düşürme gibi eğilimlerde bulunuluyor. Şikayetçi olduğunuz durumları çocuğunuzu eleştirerek değil öğreterek aşabilirsiniz. Çocuklarınıza engel değil destek olun, bırakın yaşının gerektirdiği şeyleri sorsun, öğrensin ve yaşasın’’ dedi. Sunum sonunda ailelerin hastalıkla ilgili merak ettiği birçok soru cevaplandı.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10