Vali Ceylan Kızılpınar halkını dinledi

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan 'Halkla Buluşma Günleri' kapsamında Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Ceylan, dile getirilen s

Çerkezköy 11.04.2018 18:31:00 0
Vali Ceylan Kızılpınar halkını dinledi

“SORUN VE TALEPLERİNİZİ DİNLİYORUZ”

 

Dün saat 14.00’de Kızılpınar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “ Halkla buluşma adı altında ilçelerimizin hepsinde köylerde ve mahallerde vatandaşlara bir araya geliyoruz. Sohbet edip onların sorun ve taleplerini dinliyoruz. Sizlerden aldığımız notları da gerekli mercilere çözümü noktasında iletiyoruz. Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte olmayı istedi. Asıl amacımız huzurlu ve gerçekten insanların mutlu yaşamaları, kamu hizmetinin en etkin bir şekilde sürdürülmesi için çalışıyoruz. Kızılpınar’da asayiş olaylarına yönelik kamera sistemlerini faaliyete geçirirken, jandarma birimini de oluşturduk. Bölgemizde her türlü tedbirleri sürdürüyoruz” dedi.

 

“TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜYÜZ”

 

Çerkezköy’de eğitim ile ilgili yatırımların sürdüğünü kaydeden Ceylan “ Burada okullaşma konusunda yatırımlarla birlikte 2019 yılından itibaren Çerkezköy ilçe merkezi ve Kızılpınar’da tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz. Eğitimle ilgili sorunu çözeceğiz. Bu yaşa kadar gelmiş, okuma yazma bilmeyen ve okuma yazma belgesi olmayan vatandaşlarımıza yönelik Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bir okuma yazma seferberliği başlatıldı. Bizde Tekirdağ’da bu kampanyayı ciddi bir şekilde önemsiyoruz. Tekirdağ’da okuma yazma bilmede yüzde 98.35oranı olarak üçüncü sıradayız. Fakat hedefimiz birinci olmaktır. Bu amaçla kurslarımıza ciddi bir katılım sağlanıyor. Bir kişi daha olsa onun ayağına gidip okuma yazmayı öğretmeyi hedefliyoruz. Çünkü okuma yazma bilmeyen insan gerçekten toplumda yaşama konusunda büyük sorunlar çekiyor. Onların bu problemini çözmek için bu hizmeti sunmamız gerekiyor” dedi.

 

“KÖKÜNDEN KAZIYACAĞIZ”

 

Bağımlılık ve uyuşturucu ile mücadele konusunda ciddi bir seferlik başlattıklarını kaydeden Ceylan “ Bu konuda il bazında ciddi mesafeler kat edildi. Güvenlik tedbirleri ise tek başına çözülecek bir konu değildir. Vatandaşlarımız ile birlikte bu sorunu çözeceğiz. Vatandaşlarımızın bu konuda hassas olmalarını ve bizlere destek olmalarını istiyoruz. Bu sorunun kökünü kazımak için ne gerekiyorsa onu yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“HASTANEDE SIRA SIKINTISI VAR”

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban vatandaşların talep ve şikayetlerini dinledi. Vatandaşlar “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi otobüsleri mahalleye girmiyor. Bununla ilgili girişimlerin yapılmasına talep ediyoruz. Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan belediye garajında atıklar ve çöpler var. Çerkezköy’de sağlık sorunu ile birlikte doktor sıkıntısı var. Sabaha karşı hastaneye gittiğimiz sıra bulamıyoruz. Böyle yaparak bizi özel hastanelere gitmeye zorluyorlar. Kızılpınar’dan kalkan minibüsler devlet hastanesine giden vatandaşı yarı yolda bırakıyor. Kızılpınar’ın alt yapı sorunu var. Yağmur yağdığı zaman logar kapakları taşıyor. Yollar çok bozuk. Mahallemizde son dönemlerde tırlar sokak arasına park yapıyorlar” gibi konularda taleplerini ve şikayetlerini dile getirdiler.

 

2018 EKİM’DE ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK

 

Vatandaşların alt yapı ve yol sıkıntısı olduğuna dair şikayetleri üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş “ TESKİ iki yıldan bu yana alt yapı çalışması yapıyor. Geldiğimiz nokta itibariyle alt yapısı tamamlanmış 80 sokak var. Bu sokakların 60 tanesini beton kaplaması yaptık. Büyükşehir Belediyesi 17 caddenin 10’unu tamamladı. 2018 yılı itibariyle 40 sokak daha bize teslim edildi. Kızılpınar’da 387 sokak var ve yapmamız gereken 287 adet sokak var. Biz planlarımızı yaptık ve Perşembe günü itibariyle beton yol çalışmalarına başlıyoruz. Beton yol çalışması iki ay sürecek. Bu çalışma ile birlikte de 40 sokak yapılmış olacak. TESKİ’nin yaptığı çalışmalarda yüzde 95’e gelindi. 140 sokağın alt yapısı Çerkezköy Belediyesi tarafından Haziran’ın ilk haftası itibariyle tamamlayacak. Ekim ayı itibariyle yerleşim alanı içerisinde bulunan  287 sokak ve 17 caddenin yapım çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

“GEREKLİ YERLERE İLETECEĞİM”

 

Sağlık hizmetleriyle ilgili sorunu İl Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlığa ileteceğini kaydeden Vali Ceylan “ Yollarla ilgili belediyenin belli bir programı var. Alt yapı olmadan da yollar yapılmaz. Hızlandırılması konusunda belediye ekipleriyle görüşeceğim. Ulaşım konusu gerçekten çok önemlidir. Hastaneye tek bir araç ile vatandaşlarımızın ulaşabilmelerini sağlayacak hizmetleri belediyenin yürütmesi gerekiyor. Bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüşüp çözeceğiz. Şehir içinde tır parkı meselesi de önemli. Öyle bir şey varsa da Jandarma gerekli tedbirleri alacaktır. Mera alanları okul alanlarına çevrildi. Okul problemi kökten çözülmüş olacak” dedi.

 

“KIZILPINAR’DA YAPILMASINI ÖNERDİM”

 

Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban“ Diğer ilçelerde olduğu gibi bizim ilçemizde de bugün halk toplantısı yapılıyor. Bu toplantının özellikle Kızılpınar Mahallesi’nde olmasını önerdim. Çünkü Kızılpınar en fazla nüfusu olan mahalle olmakla birlikte en fazla göç alan mahalledir. Alt yapıyla ilgili, trafik sorunu, doktor sıkıntısı ile ilgili sorunları biliyoruz. Bununla ilgili gerek milletvekillerimiz gerekse bakanlık düzeyine girişimlerde bulunduk. Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne doktor ataması yapılırken, poliklinikler ise akşam 23.00’e kadar çalışıyor” dedi.

 

“LİSELER MERAYA TAŞINACAK”

 

Kızılpınar’da üç okul inşaatının sürdüğünü kaydeden Abban“ Kızılpınar’a bir adet lise, bir adet ilköğretim ve bir de ortaokulun bahçesine ek sekiz derslik okul yapılıyor. İki okulumuz da ihale aşamasında ve bu yıl yapılması planlanıyor. Meradan okul yapımı için 81 dönüm alındı. Artık bundan böyle merkezde hazinenin eğitim alanı kalmadığı için ve Kızılpınar’da önceki yönetimler eğitim alanı ayırmadığı için liseleri meralara taşırken, ilkokul ve ortaokulları da merkezde olacak şekilde ayarlayacağız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10