Uygulama camisinin temel atma töreni yapıldı

Süleymanpaşa'nın Gündoğdu Mahallesi'nde yapılacak olan uygulama camisinin temel atma töreni yapıldı. Törende konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; ''Temelini attığımız camimizden hem mahalle h

Süleymanpaşa 15.04.2018 12:21:00 0
Uygulama camisinin temel atma töreni yapıldı

Süleymanpaşa Gündoğdu Mahallesi, 2668 ada 1 parselde, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait taşınmaz üzerine Hayırsever “Üftade Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği” tarafından yaptırılacak olan Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camisi’nin temel atma töreni önceki gün yapıldı.

 

 

 

 

670 KİŞİLİK PROJE UYGULANACAK

 

 

8 Şubat 2018 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde yaptırılacak olan Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camisi’nin yapım işinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Tekirdağ İl Müftülüğünden alınan tip 15 nolu 670 kişilik proje uygulanacak.

 

 

 

 

ÖĞRENCİLERİMİZ HEM TATBİKAT HEM DE KIRAAT YAPMA İMKÂNI BULACAKLAR

 

 

Temel atma töreni, Üftade Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ferhat Varlık ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından yapılan konuşmalarla başladı. Törende konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “Temelini attığımız camimizden hem mahalle halkımız hem de İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencilerimiz faydalanacak. Öğrencilerimiz burada hem tatbikat hem de kıraat yapma imkânı bulacaklar. Öğrencilerimizden derslerine iyi çalışmalarını üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde icra etmelerini öğretmenlerini ve ailelerini dinlemelerini buralarda almış oldukları eğitimi bundan sonraki yaşamlarında en iyi şekilde kullanarak hayırlı işlerde hayırlı vazifelerde bulunmalarını diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 DUALAR EŞLİĞİNDE BUTONA BASILARAK TEMELİ ATILDI

 

 

Konuşmaların ardından Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Yılmaz temeli atılan caminin temsili olarak ilk ezanını okudu. Daha sonra Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde butona basılarak Uygulama Camii’nin temeli atıldı. Temel Atma Törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt,  Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Üftade Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ferhat Varlık ve il protokolü katıldı.

 

 

Haber: Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10