O iddialara cevap verdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel'in belediyelerin vatandaşın yararına yönelik proje üretmedikleri, aksine hükümet yatırıml

Tekirdağ 19.04.2018 18:04:00 0
O iddialara cevap verdi

Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin altyapısının olmadığı, her gün 3-4 vidanjörle atıksu çekildiği, Şehir Hastanesinin yapılacağı yere içme suyu hattının yapılma sürecinin uzatılmasından ve buna bağlı olarak hükümet yatırımlarının kasıtlı olarak engellenmesi iddialarına yazılı açıklama ile cevap veren Albayrak; ‘’Tekirdağ halkına hizmet vermekte olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin kanalizasyon inşaatı "Süleymanpaşa Doğu Kısmı Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı" kapsamında başlatılmış olup devam etmektedir’’ dedi.

 

 

EN YAKIN ZAMANDA HİZMETE ALINACAK

 

 

En yakın zamanda tamamlanarak hizmete alınacağını kaydeden Albayrak, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin altyapı çalışmaları kapsamında 300 mm çapında 2.068 metre, 400 mm çapında 1.817 metre olmak üzere toplam 3.885 metre kanalizasyon hattı yapılmıştır. Geriye karayolu geçişleri, dere geçişleri ve bağlantı hatları ile birlikte 364 metre imalat kalmıştır. Bu sürede verilen vidanjör hizmeti ise aksatılmadan sürdürülmüştür ve halen de sürdürülmektedir’’ dedi.

 

 

EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

 

 

Süleymanpaşa'da yapılması planlanan Şehir Hastanesinin içme suyu hattı, "Süleymanpaşa İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu İnşaatı" projesi kapsamında tamamlandığını ifade eden Albayrak, kanalizasyon hattının da "Süleymanpaşa Doğu Kısmı Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı" kapsamında devam etmekte olup, en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

 

 

 

ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLECEKTİR

 

 

Tekirdağ Şehir Hastanesi hizmet alanından geçmekte olan 800 mm'lik Süleymanpaşa Aşağısevindikli İçme Suyu Ana İsale Hattı hakkında da konuşlan Albayrak; ‘’  Bu hat Süleymanpaşa İlçesinin içme suyu ihtiyacının yüzde 70'ini taşımaktadır. Şehir Hastanesi hizmet alanından geçmekte olan isale hattının olası bir imalat sırasında nasıl korunması gerektiği gibi genel hususular, imar planlarında da detaylı bir şekilde belirtilmiş olup Şehir Hastanesinin yapımı için engel teşkil etmemektedir. İçme suyu ana isale hattının korunması konusunda T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ile gerekli toplantılar yapılmış, konu hem sözlü hem de yazılı olarak aylar öncesinden çözümlenmiştir. Ayrıca hem ilgili Kurum hem de Şehir Hastanesinin imalatını yapacak müteahhit firma, isale hattının nasıl korunacağı hakkında detaylı bir şekilde sözlü ve yazılı olarak bilgilendirilmiştir. Haberde yer alan iddialar asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır. TESKİ Genel Müdürlüğü bugüne kadar hiçbir siyasi amaç gütmeden hizmet vermektedir ve yapılacak olan her türlü devlet yatırımı için gerekli bütün desteği sağlamaya devam edecektir’’ dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10