Yalın üretim sistemi anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Verimlilik Haftası kapsamında "Yalın Üretim Sistemi Verimlilik Uygulamaları - Örnekler ve Uygulamalar" eğitimi Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonuâ€??

19.04.2018 20:00:00 0
Yalın üretim sistemi anlatıldı


 

Firmaların kâr amaçlı geliştirdiği, üretim esnasında israfı ortadan kaldırıp, en iyi üretim potansiyelinin meydana getirildiği sisteme yalın üretim sistemi denildiğini ifade eden Lean Academy Yalın Üretim Danışmanı Cevdet Dal, ‘’Üretim esnasında maliyetin ve işçiliğinin minimuma düşürülmesi ile birlikte, kâr marjının artırılması amaçlanmaktadır. Bu sistemde bahsedilen israfın anlamı farklıdır. Üretim kategorisinde değerlendirilmektedir. Müşteri için herhangi bir değeri olmayan, onun için bedel ödemek istemediği bütün her şeyi kapsamaktadır. Ürünün üretilmesi, taşınması, paketlenmesi ve satışa sunulma kategorilerinde, gereksiz veya ‘olmasa da olur’ denilebilecek bütün kategorilerin ortadan kaldırılması ve piyasa şartlarında en uygun maliyet düzeyinin yakalanması hedeflenmektedir’’ dedi.

 

 

 

PEKÇOK SEKTÖRDE HİZMET SUNDUK

 

 

 

Lean Academy yalın üretim sistemi eğitim ve danışmanlık 2009 yılında kurulduğunu ifade eden Dal, ‘’Temel olarak 20 yıldır bu işlerle uğraşıyoruz. Tamamen yalın sistemleri üzerine hem kendi şirketimizde hem de çalıştığımız şirketlerde bütün tedarik zinciri boyunca hizmet veriyoruz. Yalın sisteminin kurulması tedarik zincirinin düzeltilmesi, sipariş verilmesi gibi konularda çalışıyoruz. Temelde 3 alanda hizmet veriyoruz. Bunlar kalite konulu hız konulu ve maliyet konulu. Bunun sebebi de Toyota sistemini temel alan hizmetler bunlar. Toyota zamanında şunu düşünmüş; en yüksek kaliteli ürünü çok hızlı bir şekilde ve kabul edilebilir bir maliyetle piyasaya sürersek benzersiz ve rakipsiz bir firma oluruz diye düşünülmüş ve yalın üretim sistemi de oradan gelmekte. Bizler bu uygulamanın sonucunda temel olarak 3 tane sonucu elde ediyoruz. Bunlar uygulama sonuçları, yönetim sonuçları ve mali sonuçlar. Buradaki sonuçların hepsi ortalama sonuçlar. Yalın üretim Türkiye’de hemen hemen her sektörde uygulanabilir. Pek çok sektörde hizmet sunduk’’ dedi.

 

 

 

SİSTEM HAKKINDA ÇEŞİTLİ BİLGİLER VERİLDİ

 

 

Lean Academy Yalın Üretim Danışmanı Cevdet Dal’ın konuşmasının ardından Pas Souht East Turkey - Genel Müdürü Fatih Köymen işletmede milk-run uygulamaları, verimliliğin artırılmasına etkileri, Vibracoutic Çerkezköy Otomotiv - Genel Müdürü    Zübeyir Koca  yalın yönetim ve verimlilik, Yalın Üretim Danışmanı İbrahim Serttaş Kaizen uygulamaları ile verimliğin artırılması konuları hakkında bilgi verdiler. Verilen eğitimin sonunda katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından eğitim sona erdi.

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10