Veliköy ve Kızılpınar  23 Nisan'ı karnaval havasında kutladı

Çerkezköy Belediyesi 23 Nisan Çerkezköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği etkinlikleri Cumartesi günü 3 misafir ülkenin de çocuklarının katılımı ile Kızılpınar ve Velik?

Çerkezköy 22.04.2018 16:49:00 0
Veliköy ve Kızılpınar  23 Nisan

KIZILPINAR’DA EĞLENCE TAVAN YAPTI

 

 

Çerkezköy Belediyesi 3. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamaları Cumartesi günü Kızılpınar Mahallesi’nde 125. Yıl Orta Okulu Bahçesi’nde saat 12.00’da Nurullah Narin Ortaokulu Korosu gösterileri ile başladı. Şehit Mustafa Baykuş İlk Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ile devam eden etkinlikler Cumhuriyet Orta Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ve Sirk Trockia gösterisi ile devam etti. Bulgaristan Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi, ardından da İzmir Border Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. Kızılpınar Mahallemizdeki kutlama programı Palyaço Müzikali ve Sihirbaz Müzikli Çocuk Gösterisi ile sona erdi. Kızılpınar mahallesindeki kutlama programı boyunca çocuklar şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katıldı. Etkinliklerde belediye tarafından çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunuldu.

 

 

VELİKÖY ÇOCUK ÇIĞLIKLARI İLE ŞENLENDİ

 

 

 Çerkezköy Belediyesi 3. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamalarının gerçekleştirdiği bir diğer nokta ise Veliköy Mahallesi Hürriyet Parkı oldu.Veliköy’deki etkinlikler ise saat 12.00’da Özel Gülerçin Orta Okulu Gençlik Korosu’nun sahne alması ile başladı. Arnavutluk Halk Oyunları Ekibi ve Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ile devam eden etkinlikler Palyaço Müzikali, Sihirbaz Müzikli Çocuk gösterisi ile devam etti. Kıbrıs Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından Sirk Trockia gösterisi sahnelendi. Veliköy Mahallemizde de kutlama programı boyunca çocuklarımız şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katıldı. Ayrıca etkinlik boyunca çocuklarımıza pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunuldu.

 

 

GÜNÜNÜ KUTLADI

 

 

Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerimizde yapılan Çerkezköy Belediyesi 3. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamalarına katılan Belediye Başkanımız Vahap Akay, festivalimize katılan konuk ülkelerin çocuklarına teşekkür ederek, “Bugün Türk Milleti için çok anlamlı bir gün. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktası bir gün. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu güzel günü bizlere armağan eden atalarımıza, Cumhuriyetin geleceği çocuklarımıza, yani sizlere armağan eden büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran duygularımızı hep beraber gönderiyoruz. Festivalimizin bugün 3.’sünü düzenliyoruz. Arnavutluk’tan gelen, Bulgaristan’dan, yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden, İzmir’den gelen misafirlerimiz, çocuklarımız var. Çerkezköy’ümüzün çocukları ile, misafir ülkelerden gelen çocuklarımız ile beraber bu güzel günü kutluyoruz.Bir kez daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10