Erbakan'dan Akay'a ziyaret

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammet Ali Fatih Erbakan makamında ağırlayan Çerkezköy Belediye Başaknı Vahap Akay, Merhum Necmettin Erbakan'ın isminin Çerkezköy'de bir sokağa verileceğini belirtm

Çerkezköy 22.04.2018 20:00:00 0
 Erbakan

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammet Ali Fatih Erbakan , Erbakan  Vakfı Çerkezköy Temsilciliği’nin açılış töreninin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı da makamında ziyaret etti.

 

 

ÇERKEZKÖY SÜREKLİ BÜYÜYEN KENT

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ziyaret için teşekkür etti ve Çerkezköy hakkında bilgiler verdi. Akay, “Çerkezköy Türkiye’nin hızla büyüyen ve her yıl en az yüzde dokuz büyüyen bir yerleşim yeri. Tekirdağ yüzde iki büyürken biz yüzde dokuz büyüyoruz. Göreve geldiğimizde Çerkezköy’ün 112 bin nüfusa sahipti bugün 2017 adrese dayalı nüfus sayımına göre 160 bin nüfusumuz var. 70 yıllara kadar bir tarım ilçesi olan ilçemiz yetmişli yılların başından sanayinin gelmesiyle ve sanayinin hızla artış göstermesiyle ülkemizin önde gelen sanayi kenti oldu. Tarım sanayinin gelmesiyle yüzde beşlere düştü. Çerkezköy sanayi ile birlikte ticari hayatında büyük bir ilerleme kaydetti ve hızla da büyümeye devam ediyor. Sanayi ile birlikte ticaret hacminin de gelişmesiyle her gün her alanda yeni işyerleri açılmakta ve yoğun bir nüfus artışı da yaşıyoruz.”dedi.

 

 

BİR CADDEMİZE ERBAKAN İSMİNİ VERECEĞİZ

 

 Belediye Başkanı Vahap Akay geçtiğimiz aylarda belediye meclisinde aldıkları karar ile Ambardere’de yeni açılacak bir büyük caddeye Necmettin Erbakan’ın ismini vermeyi kararlaştırıldığını belirterek; ‘’Şu anda caddelerin açılması yönünde çalışmalar yapılıyor. Komisyon hangi caddeye isminin verilmesi görüşülecek ve sonra meclise gelecek ve iyi bir caddeye ismini vereceğiz. Muhtemelen Ambardere Mevkii’ne giden ve geniş bir caddeye ismi verilecek.”diye konuştu. Başkan Akay’ın ardından Çerkezköy ve Kapaklı ilçe sınırlarına kurulmak istenen kömürlü termik santral hakkında bilgiler verdi ve kömürlü termik santralin vereceği zararlardan söz etti ve bu konuda termik santral yapılmaması için mücadele ettiklerini söyledi.

 

 

ÇERKEZKÖY’Ü ÇOK GELİŞMİŞ BİR KENT OLDUĞUNU GÖRDÜM

 

Ardından konuşan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammet Ali Fatih Erbakan da  “Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Maşallah çok gençsiniz. İlk başkanlık görevinizmiş. Güzel işler yaptığınızı öğrendim. Çerkezköy’e ülkenin her yerinden göç olduğunu öğrendim. Çerkezköy’ü çok gelişmiş ve çok güzel bir kent olduğunu gördüm. Rahmetli Erbakan Hocamızın bir caddeye ismini vereceğinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Başkan   Akay, Konuklarını ziyaretten ayrılırken belediye binası çıkışına kadar uğurladı.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10