1 milyon TL'ye kadar destek verilecek

'KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı' açıklandı. Proje çağrısı ile işletme başına 3 yüz bin TL'ye kadar geri ödemesiz, 7 yüz bin TL'ye kadar geri ?

Çorlu 24.04.2018 17:49:00 0
1 milyon TL

Ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla hazırlayacakları projelerin desteklenmesi amacı güdüldüğünü ifade eden Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Proje çağrısı için başvuru sisteminin 22 Haziran cuma günü kapatılacağını belirtti.

 

 

ORTALAMA ÇALIŞAN SAYISININ EN AZ 3 OLMASI ŞARTI ARANACAK

 

 

Proje Teklif Çağrısına, iller bazında başvuru yapabilecek imalat sanayi sektörleri matrisine uygun olan imalat sanayi sektörü KOBİ’lerin, tüm illerdeki yüksek teknolojili imalat sanayi sektörü KOBİ’lerin tüm illerdeki yazılım sektörü KOBİ’lerin başvurabileceğini kaydeden Volkan; ‘’Başvuracak imalatçı işletmeler, imalat yerinin bulunduğu ildeki sektör kıstasına tabidir. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları, bilanço usulünde defter tutmaları gerekmektedir. 2017 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı olmayan işletmeler başvuru sistemine giriş yapamayacaktır. Orta düşük ve düşük teknolojili imalat sanayi sektörlerindeki ve yazılım sektöründeki KOBİ’lerde 2017 yılı net satış hasılatının en az 3 yüz bin TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektörlerindeki işletmelerde yukarıda belirtilen satış hasılatı ve çalışan sayısı sınırı dikkate alınmayacaktır” dedi.         

 

 

7 YÜZ BİN TL’YE KADAR GERİ ÖDEMELİ  DESTEK VERİLECEK

 

 

İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2017 yılı net satış hasılatını aşmaması gerektiğini ifade eden Volkan; ‘’  Destek oranı tüm bölgeler için %60’tır. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 7 yüz bin TL’ye kadar geri ödemeli (teminat karşılığı) olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir. Başvuru şartlarını karşılayan KOBİ’ler, ‘rekabet gücünün geliştirilmesi’ genel teması ile ilişkilendirilen aşağıdaki stratejilerden biri veya birkaçını birlikte içeren proje sunabilecektir. Yazılım işletmeleri için 6 numaralı strateji zorunlu, diğerleri seçenektir” dedi.

 

 

İMALAT SANAYİ SEKTÖRÜ İÇİN 500 MİLYON TL DESTEK VERİLECEK

 

 

Proje çağrısının toplam bütçesi; imalat sanayi sektörü için 500 Milyon TL olduğunu kaydeden  Volkan; “Yazılım sektörü için 200 Milyon TL olmak üzere toplam 700 Milyon TL’dir. Başvuru yapılmış olması işletmeye herhangi bir hak doğurmayacaktır. Başvurular, KOSGEB tarafından belirlenen değerlendirme kriterlerine göre puanlanacak ve puan sıralamasına göre bütçe imkanları dahilinde desteklenmesi mümkün olan sayıdaki başvuru desteklenecektir. KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve 2017 KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, işletme yetkilisinin e-devlet şifresiyle ile sisteme girerek başvurularını oluşturabilecektir” dedi.

 

 

Haber: Metin KARA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10