75 milyon lirayı toprağın altına gömdük

Mahalle toplantılarına Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde devam eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 7 milyonluk yatırımla Çerkezköy'ün artık ani su baskınlarında sıkıntı ya

Çerkezköy 26.04.2018 10:09:00 0
75 milyon lirayı toprağın altına gömdük

Mahalle toplantılarını Fatih Mahallesi’nde başlatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önceki akşam da Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde devam ettirdi.

 

 

27 MİLYONLUK YATIRIMLA KOLEKTÖR HATTI İNŞAATI BAŞLATILDI

 

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, göreve geldiklerinden beri yaptıkları çalışmaları mahalle sakinlerine anlatarak, dere taşkınları ve ani su baskınlarına karşı yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 7 milyonluk yatırımla Çerkezköy’ün artık ani su baskınlarında sıkıntı yaşamadığını kaydeden Akay; ‘’ 27 milyonluk yatırımla Çorlu ve Pınarça Derelerine akan kanalizasyonların önlenmesi için kolektör hattı inşaatı başlatıldı. DSİ tarafından yapılan, parası TESKİ tarafından ödenen bu kolektör hattına tüm kanalizasyonlar toplanacak. Altyapı yatırımlarında toplam 75 milyon lirayı toprağın altına gömdük” dedi.

 

 

SPORA OLAN DESTEĞİMİZ VE YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

 

 

Akay, spor alanları ve spora yapılan yatırımlarla ilgili bilgi vererek; “Kapalı Spor Salonu’nun arkasındaki alana stadyum yapılması için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile defalarca görüştük. Stadyum yapılması için belediye olarak gerekli girişimlerde bulunduk. Ama girişimlerimize 4 yıldır cevap alamadık.  Spor Salonu’nun arkasında 2014 yılında Gençlik Merkezi inşaatı başlatıldı. 4 yıldır 1.5 milyonluk yatırımı tamamlayamadılar. Alanı bize teslim edin biz stadyum yapalım dedik. Ama alanı alamadığımız için yapamadık” dedi. Akay, Çerkezköy’de asli görevleri olmamasına rağmen spor alanlarını artırmakla ilgili yükümlülükleri ve zorunlulukları olduğunu da söyleyerek; “Çocuklarımızın ve gençlerimizin spora olan meyillerini artırmak gibi bir sorumluluğumuz var. Spora olan desteğimiz ve yatırımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

 

YILDIRIM BEYAZIT MAHALLESİ’NDE DE MAHALLE EVİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

 

 

Kartaltepe Piknik Alanı, Kumlugeçit’teki 14 bin 200 metrekarelik diğer yeşil alanlar ve park alanlarında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Akay, mahalle evleri projesi ile ilgili de bilgi verdi. Akay “Fatih Mahallesi’nde yapacağımız mahalle evinin ardından Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde de mahalle evi projemizi hayata geçireceğiz” dedi. Belediye hizmet binasındaki düzenlemeler, Şehitlikteki düzenlemeler, Vatan Size Minnettardır Anıtı çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Akay, son 4 yıldır doğumdan ölüme kadar vatandaşının yanında olan bir Çerkezköy Belediyesi’nin olduğunu dile getirerek Hoş Geldin Bebek Projesi, Ramazan iftarları, taziye çadırları, sıcak yemek dağıtımı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.  

 

 

1 YIL ÖNCESİNE KADAR 3’LÜ ÖĞRETİME GİDEN BİR ÇERKEZKÖY VARDI

 

 

4 yıldır milli bayramları coşkulu bir şekilde kutladıklarını ifade ederek geçmişe ve milli bayramlara sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydeden Akay; ‘’3 yıldır okula yeni başlayan tüm çocuklara çanta ve kırtasiye, ihtiyaç sahibi öğrencilere okul kıyafeti yardımında bulunduk. 1 yıl öncesine kadar 3’lü öğretime giden bir Çerkezköy vardı. 1 yıl önce göreve başlayan Kaymakamımız Atilla Selami Abban’ın girişimleri ve kuvvetli iletişimle sorunlu eğitim alanlarını yeniden kazandırmak için hamleler yaptık” dedi.

 

 

6 AYDIR BU KEŞMEKEŞ YAŞANMIYOR

 

 

Akay, 3 bin 640 metrelik Çerkezköy-Kızılpınar yolunu aydınlatarak bu alanı Çerkezköy’e yakışır aydınlık bir hale getirdiklerini belirterek; “27 milyonluk Kültür Merkezi inşaatımız devam ediyor. Yüzde 60-65 seviyelerine geldi. Bu yılsonu itibari ile açılışını yapacağız. Verdiğimiz sözün peşinde ve arkasında olmaya devam edeceğiz” dedi. Atatürk ve Öztrak Caddesi ile bu caddeleri bağlayan sokaklarda başlatılan tek yön uygulaması ile ilgili de konuşan Akay “Altıyol Kavşağı’nda bir keşmekeş vardı. Artık Altıyol Kavşağı tıkanmaz oldu. Eleştirilsek de 6 aydır bu keşmekeş yaşanmıyor. Çerkezköy’ün geleceğine dair alınması zorunlu olan bu kararı aldık. Şuanda yaşadığımız sıkıntının temel sebebi şeridin üzerine bırakılan araçlar. Bu konuda emniyetin desteğini bekliyoruz” dedi.

 

 

NAMIK KEMAL BULVARI YENİ ÇEHRESİNE KAVUŞACAK

 

 

Akay, Büyükşehir Belediyesi tarafından Namık Kemal Bulvarı’nda kaldırım, yol ve orta refüj düzenlemesi yapılacağını söyleyerek; “Geçtiğimiz hafta ihalesi yapıldı. Namık Kemal Bulvarı 5-6 aylık çalışmanın ardından yeni çehresine kavuşacak” dedi. Kent Park Projesi ile ilgili de bilgi veren Akay “35 bin metrekarelik alanda Kent Park Projesi yapılacak” dedi.

 

 

OSB TARAFINDAN DEREYE 7 TANE KAÇAK DEŞARJI KALDIRDIK

 

 

Akay, Pınarça Deresi’nde suyun 2 tarafını yaşam alanı haline getireceklerini ve önümüzdeki ay ihalenin yapılacağını da dile getirerek; “Kavakdere kısmen halen Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin baş belası. Dere ıslahları DSİ’nin yetkisinde. Ama bu bizim işimiz değil demedik. 6 milyonluk yatırımla Kavakdere’nin ilk etabını 700 metrelik kısmı ıslah ettik. OSB tarafından dereye 7 tane kaçak deşarjı kaldırdık. 2’nci etabın da ihalesi yapıldı. Dün hafriyat çalışmaları başladı. 5 milyonluk yatırımla bin metrelik bölüm de ıslah edilecek. 4 ay sonra bu alanı da ıslah etmiş olacağız. Yıldırım Beyazıt Mahallesi kötü kokuyu çekmek zorunda kalmayacak. Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından derenin etrafını yaşam alanı haline getireceğiz. 10 milyonluk yatırımla büyük bir çoğunluğu Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ni ilgilendiren bu meseleyi kökten çözdük” dedi.

 

 

ÇERKEZKÖY BİR TÜRKİYE MOZAİĞİDİR

 

Akay, Altıyol Kavşağı’ndaki zeytin ağacının etrafına koydukları pusula ilgili eleştirilere de cevap vererek “Bizi abuk sabuk harfler koydunuz diye eleştiriyorlar. Bu harfleri koyduğumuz için vatandaşlar tepki gösterdi diye de haberler okudum. Anlamayanlara ve anlamak istemeyenlere hedefimizi anlatmak istiyorum. Orada gördüğünüz ‘K’ harfi Kuzeyi, ‘G’ harfi Güneyi, ‘D’ harfi doğuyu, ‘B’ harfi batıyı gösterir. Bunun ortasında da 150 yıllık zeytin ağacı var. Çerkezköy bir Türkiye mozaiğidir. Kuzeyinden, güneyinden, doğusundan ve batısından gelen herkes bu topraklarda barış ve huzur içerisinde yaşayarak Çerkezköylülük bilinciyle hareket ediyor. Çerkezköy’ün birlikteliğini, kardeşliğini, güzelliğini, komşuluğunu artırmak için dört yıldır mücadele ediyoruz. Simgeleyen anlayışı da burada buluşturmuşuz. Zeytin dalının etrafından barışın, huzurun, kardeşliğin simgesini o meydana koyduk. Çerkezköy’ün bu birlikteliğinden, bütünleşmesinden rahatsız olmayacaksınız” dedi.

 

 

BU MESELE SİYASİ BİR MESELE DEĞİL

 

 

Diğer mahalle toplantılarında olduğu gibi bu toplantıda da sözlerini termik santrale değinerek noktalayan Akay; ‘’Çerkezköy-Pınarça sınırlarında yapılması planlana termik santralle ilgili konuşarak; “700 futbol sahası büyüklüğünde termik santral yapılmak isteniyor. Bu mesele siyasi bir mesele değil. Bu melese geleceğimize sahip çıkma meseledir. Termik santrale karşı tek yürek olarak birliktelik sağlamalıyız. Termik santralin yapılmaması için bıkmadan usanmadan anlatmaya devam edeceğiz. Sizler de seçim zamanı sizi ziyarete gelecek olan siyasilere suyun havanın ne olacağını sorun” dedi. Konuşmasının ardından Akay mahalle sakinlerini istek ve taleplerini dinledi.

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10