Bulgaristanlı öğrencilerde ilçe protokolüne ziyaret

Özel Gülerçin Koleji ile Sofya Zohari Kruska Okulu arasında üçüncüsü düzenlenen 'Öğrenci Değişim' programı çerçevesinde Çerkezköy'e gelen Bulgaristanlı öğrenciler Ã?

Çerkezköy 26.04.2018 09:57:00 0
Bulgaristanlı öğrencilerde ilçe protokolüne ziyaret

Özel Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü ile Bulgaristan’dan gelen altı öğrenci ve rehber öğretmenleri ilk olarak saat 13: 30’da Çerkezköy Kaymakamı Atiila Selami Abban’ı ziyaret etti.

 

MAYIS AYINDA BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ DE BULGARİSTAN’A GİDECEK

 

Ziyarette değişim programı hakkında bilgi veren Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü, daha önce 2 defa Öğrenci Değişim Programı gerçekleştirdiklerini belirterek; “Bir süre ara verdiğimiz Öğrenci Değişim Programını bu yıl tekrar gerçekleştireceğiz. Bulgaristandan 6 Öğrenci ve 10 Öğretmen bizim konuğumuz. Mayıs ayında bizim öğrencilerimiz de Bulgaristan’a gidecek.” dedi.

 

TÜRKİYE’Yİ VE ÇERKEZKÖY’ Ü ÇOK BEĞENDİK

 

Çerkezköy’de olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Bulgaristanlı öğrenciler  “Misafir kaldığımız evlerde ailenin birarada olması, yemeklerin beraber yenmesi, akşam çaylarında hep beraber sohbet edilerek vakit geçirilmesi çok güzel bir durum. Ev sahibi öğrencilerin anne ve babaları bizleri çocuklarından ayırmamaları onlara gösterdikleri sevgi ve şefkati bizlere de göstermeleri bizim için çok anlamlıydı. Türkiye’yi ve Çerkezköy’ ü çok beğendik.” dedi.

 

BU TÜR ETKİNLİKLERİN ARTARAK DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da önceki yıllarda yapılan öğrenci değişim programının Gülerçin Koleji tarafından tekrar yapılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek; “Öğrencilerimizin yabancı dillerinin gelişmesi, diğer kültürler ile etkileşime geçerek farklı fikirler edinmeleri çok önemli. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum. Okulumuzu,  öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi bu anlamlı programı gerçekleştirmelerinden dolayı tebrik ediyorum.” dedi. Ziyaretin sonunda Kaymakam Abban öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

 

BAŞKANI AKAY’I DA ZİYARET ETTİLER

 

Kaymakam Abban’ın ziyaretin ardından Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü ile Bulgaristan’dan gelen öğrenciler ve rehber öğretmen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti.

 

 

ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARINI ÖNEMSİYORUM

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Akay, “Sizleri Çerkezköy’de, Belediyemizde ağırlamaktan son derece mutlu olduk. Bizler aynı coğrafyanın, barışın, kardeşliğin, dostluğun hüküm sürdüğü yerin insanlarıyız. Bu tür Öğrenci Değişim Programlarının komşuluk, arkadaşlık ilişkilerini güçlendireceği için önemsiyorum” dedi. Akay, Özel Gülerçin Koleji’nin bölgedeki eğitim kalitesini arttıran öncü okullardan biri olduğunu da belirterek bu tür aktiviteler ile Özel Gülerçin Koleji öğrencilerinin dünya kültürlerini tanıdığını, yabancı dil bilgisini geliştirdiğin, farklı kültürlerden yeni arkadaşlar edindiklerini kaydetti.

 

ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMINI 4 YILDIR SÜRDÜRÜYORUZ

 

Ziyarette program hakkında bilgi veren Özel Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü, Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında 10 öğretmen ve 6 öğrencinin geldiğini ve 22-27 Nisan tarihleri arasında misafirleri olacağını belirterek, “Gelen misafir öğrenciler, bizim öğrencilerimizin evlerinde kalacaklar. Türk kültürünü, aile yapısını yakından görecekler. Arkadaşlık ilişkileri güçlenecek, dünya kültürlerini tanıma fırsatı bulacaklar. Biz bu Öğrenci Değişim Programını 4 yıldır sürdürüyoruz. Dünya barışına, kardeşliğine katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum” dedi.

 

TÜRKİYE’DE AİLE BAĞLARININ ÇOK GÜÇLÜ

 

Ziyarette konuşan Bulgaristanlı öğrenciler ve öğretmenleri ise Çerkezköy’de olmaktan son derece mutlu olduklarını, Çerkezköy’ün son derece hızlı büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu, ayrıca çok ta temiz bir şehir olduğunu kaydettiler. Türkiye’deki aile yapısını beğendiklerini belirten misafir ülke öğrencileri, Türkiye’de aile bağlarının çok güçlü olduğunu, gelenek ve göreneklere de bağlılığın kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler.

 

AKAY, ÖĞRENCİLERE ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERDİ

 

Ziyaretin sonunda Bulgaristanlı öğrenciler Akay’a, “Sizler çok genç yaşta Belediye Başkanı olmuşsunuz. Bu açıdan birçok gencin ilham kaynağısınız. Sizin ilham kaynağınız nedir?” sorusunu yönettiler. Bu soruya cevap veren Akay, “Böyle bir soru beklemiyordum. Beklemediğim yerden geldi sorunuz ama benim ilham kaynağım, doğup büyüdüğüm, yaşadığım, ekmeğimi kazandığım bu şehre, bölgeye daha fazla hizmet etme arzusu ve gayreti” diyerek cevapladı. Ziyaretin sonunda Akay, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10