''Kahraman Türk Kadınları'' Kızılpınar'da da ilgi gördü

Çerkezköy Belediyesi ile Çerkezköy Kent Konseyi Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi işbirliğinde ''Kahraman Türk Kadınları'' tiyatro oyunu dün saat 14:00'da KızılpÄ

Çerkezköy 26.04.2018 10:18:00 0

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Sosyal ve Kültürel Kulübü tarafından hazırlanan ve oyuncularının sendika üyelerinden oluşan   ‘’Kahraman Türk Kadınları’’ tiyatro oyununa; Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Sekreteri Melek Tarak, Şube Mali Sekreteri Yılmaz İnce, Şube Eğitim Sekreteri ve Sosyal Kültürel Kulübü Sorumlusu Caner Alözkan, şube yönetimi, Sanayici Tuncay Üstünol ve Kızılpınarlı çok sayıda kadın katıldı.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAHA DA ARTTIRIYORUZ

 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Eğitim Sekreteri ve Sosyal ve Kültürel Kulübü Sorumlusu Caner Alözkan konuştu. Alözkan, “ Türk-İl İl Temsilcimiz ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanımız Murat Koçak’ın sizlere selamını getirdim. 55 yıl önce insana sevgi emeğe saygı ilkeleri üzerine kurulan sendikamız, Türk İşçi Hareketinin Lideri Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın önderliğinde aynı coşku ve heyecanla çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Üyelerimize ve ailelerine sendikamızın beş yıldızlı otellerinde tatil imkanları sunulmaktadır. Eğitimlerimiz her ay devam ediyor, liderlik, iş sağlığı ve iş güvenliği, iletişim, kişisel gelişim, çalışan kadınların hakları konuları işleniyor. Üyelerimizin çocuklarına da Türkçe, Matematik, İngilizce ve Bilgisayar kursları verildi. Aynı zamanda her yıl Türk Metal Sendikamızın beş yıldızlı Ankara büyük Anadolu otelinde çocuk kurultayları düzenlenmektedir. Bu kurultaylarda Anıtkabir ziyareti, sosyal ve kültürel aktiviteler, çocuklarımıza kişisel gelişim motivasyon eğitimleri verilmektedir. Sendikamız sosyal ve kültürel kulüpleri adı altında folklar,müzik ve tiyatro grupları kurarak üyelerimizin birlik ve beraberliğini sağlamaktadır’’ dedi.

 

KÜLTÜREL ALANDA DA VAR  OLMAMIZ  GURUR VERİCİ

 

Alözkan’dan sonra konuşan Çerkezköy  Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram da, “Çerkezköy Belediyesi’nin Kızılpınar’a yaptığı yatırımlardan ve yol çalışmalarından söz ederek, “Belediye Başkanımız Vahap Akay göreve geldiği günden bu yana ilçemizde spor ve kültürel faaliyetlere büyük bir önem vererek bu alanlarda büyük yol kat edildi. Belediye başkanımız aynı zamanda mahallelerimizde açtığı mahalle evleri ile ev kadınlarının aile bütçelerine katkı sağlayacak el işleri kurslarının açılmasını sağladı. Kızılpınar’da belediyemiz 40 milyon liralık bir yatırım yaptı ve bu yatırımlar artarak devam ediyor. Ayrıca bugüne kadar kışın çamur içinde yazında tozlu yollarda geçen siz Kızılpınarlı kadınlarımızdan sabrınız için teşekkür ediyoruz ve sizlerden üç ay daha sabır etmenizi istiyoruz. Türk Metal Sendikası sosyal ve kültürel anlamda var olduğunu gösteriyor ve bizde emeklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.  Birazdan birlikte izleyeceğimiz kahraman Türk kadınları tiyatro oyununda sergilenecek olan kahraman Türk kadınlarının Çanakkale’deki kahramanlıkları gibi siz Kızılpınarlı kadınlar da belediyemizin çalışmalarında gösterdiğini sabır nedeniyle kahramanlık gösterdiniz. İnşallah üç ay sonra çok daha iyi bir Kızılpınar’a kavuşacaksınız. Kızılpınar’da yapılan yatırımlarla çok daha rahat etmeye devam edeceksiniz. Kızılpınar bizim için çok önemli. Amacımız Kızılpınar’ı çok daha yaşanır bir duruma getirmek ve bu yönde de çalışmalarımızı hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

 

ÖNCE TÜRK KADINLARI OYUNU SAHNELENDİ

 

Ardından  Çanakkale Savaşları’nda Kahraman Türk Kadınlarının verdiği mücadeleyi anlatan ‘Türk Kadınları’ adlı oyun  Kültür Merkezi’nin alt katındaki konferans salonunda sahnelendi. Oyunu Kızılpınarlı kadınların çoğunlukta olduğu kitle sendika üyesi oyuncuları alkış yağmuruna tuttu. Tiyatro gösterisinin ardından Kültür Merkezi’nin  birinci katındaki düğün salonunda da Türk Metal Sendikası Sosyal ve Kültürel Kulübü’nün Metalin Yıldızları folklor ve dans grubu gösteriler yaptı. Metalin Yıldızları folklor ve dans grubu da büyük bir ilgiyle izlendi ve izleyicilerden bol alkış aldı.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10