Akay: Eleştirenler bizi anlayamazlar

Mahalle toplantılarına devam ederek önceki akşam da Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı'nda Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçmiş dönemde belediye yerleri

Çerkezköy 26.04.2018 16:25:00 0
Akay: Eleştirenler bizi anlayamazlar

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay mahallelerde halkla buluşma toplantılarına devam ederken önceki akşam da Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

 

"HALKIMIZIN HİZMETİNE AÇACAĞIZ"

 

Başkan Akay,Cumhuriyet Mahallesi’ni Çerkezköy-Kapaklı Çevre Yolu’na bağlayacak Kavşak Projesi’nin Karayolları tarafından bir türlü hayata geçirilmediğini, buranın Karayolları tarafından sürekli oyalandığını belirterek, “Eğer 2019’a kadar oyalanmaya, yapılmamaya devam ederse, 2019’dan sonraki dönemde o kavşağı da biz bir şekilde düzenleyip, yaparak halkımızın hizmetine açarız” dedi.

 

"ÇERKEZKÖY, KIZILPINAR VE VELİKÖY’DE TAMAMLANAN ALT YAPI ÇALIŞMALARIMIZ VAR"

 

Konuşmasına Çerkezköy Belediyesi’nin TESKİ ile yaptığı kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarından söz ederek başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Aka;  “TESKİ ile yaptığımız kanalizasyon çalışmalarından sonra alt yapı çalışmalarımıza başladık ve Çerkezköy merkez olmak üzere Kızılpınar ve Veliköy mahallelerimizde de yüzde 85 dolayında bir alt yapı çalışmasını tamamladık. Önümüzdeki günlerde de alt yapı yapılması ihtiyacı olan mahallelerimizde de alt yapı çalışmaları devam edecek’’ dedi. Su baskınlarıyla karşı karşıya kalan mahalleleri su baskınlarından kurtardıklarını kaydeden Akay; ‘’Bu çalışmalarla Kızılpınar Veliköy ve ilçe merkezinde toplam 22 milyon TL’yi toprağa gömdük. Veliköy’de TESKİ tarafından yapılan arıtma tesisimizde arıtılan su doğaya bırakılıyor ve çevre ve doğa kirliliğini de bu şekilde önlemede büyük bir adım attık. Bu konuda TESKi tarafından 75 milyonluk yatırım yapıldı. Artık yatırımlardan korkmayan bir Çerkezköy var’’ dedi.

 

"27 MİLYONLUK YATIRIMLA KÜLTÜR MERKEZİ YAPILDI"

 

Göreve geldikleri günden bu yana spor alanları oluşturduklarını kaydeden Akay; ‘İstasyon Mahallesi’nde atıl durumda olan kapalı spor salonunu yeniden düzenledik. Ayrıca yanına bir basket bir voleybol sahası, bir futbol sahası ve futbol sahasına da bin kişilik bir tiribün yaparak ilçemize yakışan bir 29 Ekim Spor Kompleksi’ni gerçekleştirdik. Özellikle yeşil alan çalışmalarında önem verdik ve mahallelerimize sayıları 60’ı bulan çeşitli alanlar spor alanları yaparak gençlerinizin spor yapmalarına olanak sağladık’’ dedi. 27 milyonluk yatırımla Kültür Merkezi yapıldığını kaydeden Akay; ‘’ Her yıl yaz okullarımız devam ediyor ve bugüne kadar yaz okullarımızda 6500 öğrencimize eğitim verildi.

 

"BİZİ ELEŞTİRENLER BUNLARI ANLAYAMAZLAR"

 

Geçmiş dönemde belediye yerlerinin bazı kişi ve kuruluşlara peşkeş çekilen yerleri geri aldıklarını ifade eden Akay; ‘’ bunlardan biri de fetöcülere verilen ve şimdi bizim Türkan Saylan Kültür Merkezi yaptığımız binayı ilçemize kazandırdık. Bizi eleştirenler bunları anlayamazlar’’ dedi.

 

"KAVŞAK DÜZENLEMESİ BENİM SEÇİM VAATLERİM ARASINDA YOKTU"

 

Cumhuriyet  Mahallesi’nden çevre yolunu kullanarak Kapaklı istikametine ve Kapaklı istikametinden gelip Cumhuriyet Mahallesi’ne girmek isteyen sürücülerin yaşadığı sıkıntıların, zorlukların farkında olduklarını ve 2014 yılından bu yana söz konusu bölgeye kavşak yapılması için girişimlerde bulunduklarını belirten Akay, Karayollarının sürekli Büyükşehir Belediyesi’ni ve Çerkezköy Belediyesi’ni oyaladığını belirterek, “Bu kavşak düzenlemesi benim seçim vaatlerim arasında yoktu. Ama 2019 yılına kadar Karayolları bu düzenlemeyi yapmaz ise biz 2019’dan sonraki dönemde o kavşağı bir şekilde düzenleyip, yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

"BAĞLIK MAHALLESİ VİYADÜK PROJESİ KARAYOLLARI TARAFINDAN  6 AYDIR OYALANIYOR"

 

 Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını bir araya getirecek Viyadük Projesi’nin de 6 aydır Karayolları tarafından bekletildiğini belirten Akay, “Projesi hazır, parası hazır Bağlık Mahallesi Viyadük Projesi maalesef iki ayak nedeni ile 6 aydır oyalanıyor, bir türlü onaylanmıyorum. Bu şekilde Karayolları bizi cezalandırdığını sanıyor ama asıl cezalandırdığı Çerkezköy halkı ve o mahallede yaşayan vatandaşlarımız” ifadelerini kullandı.

 

"PİKNİK ALANI ELDEN GİDİYORDU"

 

Cumhuriyet Mahallesi içerisinde bulunan Kartaltepe Piknik Alanı’nın sözleşmesinin 2014 yılında bittiğini ve kendilerinin göreve geldiğinde söz konusu piknik alanının özel işletmeye kiraya verilmek üzere olduğunu belirten Akay, “Göreve gelir gelmez hemen Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşerek burayı tekrar Çerkezköy Belediyesi’ne kazandırdık. Ardından içerisinde yürüyüş, parkuru, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, oturma grupları, oyun alanları, barbeküleri olan, aydınlatması, çevre düzenlemesi ile modern bir park ve yeşil alan haline getirdik. Eskiden ailelerin girmekten imtina ettiği, korktuğu karanlık mekanları yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının nefes alabildiği alanlar haline getirdik” dedi.

 

"ÖNCE OLUR DEDİLER SONRA VERMEDİLER"

 

Cumhuriyet Mahallesi  Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nın 17 hektarlık bir alan olduğunu ve Orman bölge Müdürlüğü’nden bu alanın yanında olan 23 ve 33 hektarlık iki alanı daha istediklerini belirten Akay, ilk taleplerinin 8 Nisan 2016 yılında yapıldığını, 5 Temmuz 2017 tarihinde Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ile Orman ve Su İşleri Bakanını ziyaret ettiklerini ve projelerini sunduklarını, Ankara’dan dönerken yolda Bakanın Özel Kalem Müdürü’nün  aradığını ve Bakan Beyin onay verdiğini ve Orman Bölge Müdürlüğü ile temasa geçmelerini söylediğini belirterek, “Bunun üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ile görüştük, her şey yolunda gidiyor ve biz tahsis edilecek diye beklerken 14.12.2017’de tahsisin uygun görülmediği yazısı geldi. Ne düşündeler, ne planladılar bilemiyorum. Ama bu cezanın Çerkezköy halkına kesildiğinin herkes farkında olacak. Çerkezköy’ün bu alanları eninde sonunda Çerkezköy halkının hizmetine açılacak” dedi.

 

"TERMİK SANTRALE KARŞI TEK YÜREK OLARAK BİRLİKTELİK SAĞLAMALIYIZ"

 

Diğer mahalle toplantılarında olduğu gibi bu toplantıda da sözlerini termik santrale değinerek noktalayan Akay; ‘’Çerkezköy-Pınarça sınırlarında yapılması planlana termik santralle ilgili konuşarak; “700 futbol sahası büyüklüğünde termik santral yapılmak isteniyor. Bu mesele siyasi bir mesele değil. Bu melese geleceğimize sahip çıkma meseledir. Termik santrale karşı tek yürek olarak birliktelik sağlamalıyız. Termik santralin yapılmaması için bıkmadan usanmadan anlatmaya devam edeceğiz. Sizler de seçim zamanı sizi ziyarete gelecek olan siyasilere suyun havanın ne olacağını sorun” dedi.

 

"BAŞKAN AKAY MAHALLE SAKİNLERİNİN SORULARINIDA CEVAPLADI"

 

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay  yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından Cumhuriyet mahallesi sakinlerinin sorularını da cevapladı. Mahalle sakinlerinden, Emel Başarır, “Bu kadar kalabalığın içinde artık ateşli bir pikniğin doğru olmadığını düşünüyorum ve duman içinde yürümek istemiyorum. Yazın camlarımızı açamadığımız için evlerimiz tavuk kokuyor maalesef. Artı Çok fazla eğlenceli gruplar geldiğinde akşam Ankara’nın bağlarıyla uyumak zorunda kalıyoruz sabah da Ankara’nın bağları ile uyanmak zorunda kalıyoruz. Bu anlamda bir rahatsızlığım var. Yeni düzenlemede buna ne düşünüyorsunuz? Polis çağırıyoruz polis gelmiyor. Zabıta çağırıyoruz. Onlar da diyorlar ki böyle bir alanda insanlara karışamıyoruz. Ayrıca Belediye çay bahçeleri olacak mı? Çünkü ben çay bahçesi olan bir yerde bir çayı 2.5 TL’ye içmek istemiyorum. Belediyenin bu anlamda bir çalışması olacak mı? “ diye soru yöneltti. Başkan Vahap Akay bu soruya şu yanıtı verdi; ‘’Öncelikle son 1-1,5 yıldır Ankara’nın bağları yok. Şimdi şöyle söyleyeyim bu alandan bahsediyorsak eğer piknik alanımızda geçmişte ses sistemli şekilde burada etkinlikler oluyordu. Yaklaşık 2 yıldır buna izin vermiyoruz. Eğer eksikliğimiz var ise bunu telafi etmeye çalışacağız. Ben yeniden takip ettireceğim. 2 yıldır ses cihazını buraya sokmuyoruz. Eğer varsa bu bizim arkadaşlarımızın eksikliğidir. Bunu telafi edeceğim” dedi.

 

 "GEREKENİ YAPARIZ"

 

Başkan Akay iki yıl önce yaptıkları çalışma ile piknik alanın büyük bir bölümünü ateşli piknikten kurtardıklarını da belirterek,”Biz buranın cadde bölümüne bakan alanı ateşli piknikten kurtardık ve ateşli pikniği iç kesime doğru attık. Yapılaşma da çoğalınca da kalabalıklaştı. Bizim aklımızdaki şuydu; 23 Nisan çocuk parkı yani oradaki etkinlik sahasının tamamından biz bu ateşli pikniği alıp bunu 2. etaba aktırırız diye bir niyetimiz vardı. Şimdi bu niyetimiz gerçekleşmedi. Yakın vaadde gerçekleşmiyor görünen o. Bunu çözmek için ne yapabiliriz buna bakalım. Belki ateşli pikniği konut yoğunlaşmasının olduğu taraftan belki biraz daha bu tarafa aktarabiliriz. Ama eğer 2 yıl önce başlattığımız çalışma gerçekleşseydi buranın tamamından bu ateşli pikniği alıp diğer tarafa aktaracaktık. Anacak maalesef gerçekleşemedi anlattığım sebeplerden” dedi.

 

"BİR SIKINTI VARSA TESKİ’YE BAKTIRACAĞIZ"

 

 İsmini açıklamayan bir mahalle sakini de, “37 yıldır burada oturuyorum. Eski emlak konut evleri, park alanları var. Orası yağmurda çok feci oluyor. Tüm mazgallar tıkalı. Ne kadar çalışma yapılırsa yapılsın görevliler tarafından açılmıyor. Arabaların nerdeyse lastik hizalarını geçiyor. O alanlara baktırmak mümkün mü? Engin marketin önü tamamen tıkanıyor” dedi. Akay da; ‘’Bir sıkıntı varsa TESKİ’ye baktıracağız. Gereken ne ise yapılır” dedi.

 

"BAŞKANDAN FUTBOL SAHASI İSTEDİLER"

 

Yaşları 11 olan Efe Özgün ve Tuna Tatlısöz adındaki çocuklar da, “Başkanım bizim söyleyeceğimiz şey bir istek. Bizim sitemizde bir tane saha var biz orada futbol oynuyoruz ama geçen sene bir arkadaşımız düştüğünde kolunu yarmıştı. Oraya ücretsiz bir halı saha yapar mısınız? A blok  yanındaki basket ve voleybol sahası olan yer. Yaparsanız bizleri çok sevindirirsiniz” dediler. Akay’da, “ Bakalım yeri bir görelim ve yerin düzenlemesini yaparız” dedi.

Haber/Seyit SÜREN-Hilal ÇARIKÇI 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10