Dünya Veteriner Hekimler günü kutlandu

Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından "Dünya Veteriner Hekimler Kutlama Günü" dolayısıyla tören düzenlendi. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene konuÅ

Tekirdağ 27.04.2018 13:46:00 0
Dünya Veteriner Hekimler günü kutlandu

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğin konuşmacılarından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Ebubekir Al-Razi’nin sözünü anımsatarak, “İyi bir hekim iyi bir psikoterapist olmalıdır, hayvanların da insanlar gibi farklı psikolojik özellikleri vardır. Veteriner hekim olarak onların bedensel rahatsızlıklarını tedavi etmenin yanı sıra psikolojik birtakım rahatsızlıklarını da tedavi etmeli onlara sevgi ve şefkatle yaklaşmanız gerektiğini unutmamalısınız” dedi. Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm başkanı Sezen Arat da; “Bitki, hayvan veya mikroorganizmaların tamamı ya da bir parçası kullanılarak yeni bir organizma (bitki, hayvan ya da mikroorganizma) elde etmek veya var olan bir organizmanın genetik yapısında arzu edilen yönde değişiklikler meydana getirmek amacı ile kullanılan yöntemlerin tamamına Biyoteknoloji denmektedir” dedi.

 

 

"ECE VE ECEM ŞU AN 8 YAŞINDA VE ÇOK SAĞLIKLILAR"

 

TÜBİTAK projesi olan ve 2009 yılında dünyaya gelen Türkiye’nin ilk klon sığırları Efe, Ece ve Ecem hakkında bilgi veren Arat; ‘’ Dört yaşındaki bir Boz ırk boğanın klonu olan Efe ve 5 yaşındaki boz ırk bir ineğin klonları olan Ece ve Ecem şu an 8 yaşında ve çok sağlıklılar. Üniversitemiz Biyoteknoloji Bölümü tarafından üretilen klonlar normal sığırlar kadar sağlıklı ve hiçbir problem yaşamadan doğaya adapte oldular. Sağlıklı yavrular da veren klonların ikinci jenerasyon yavruları da oldukça sağlıklı görünüyor” dedi.

 

 

BEYAZ ÖNLÜK GİYDİLER

 

Konuşmaların ardından Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi sunuldu. IV. Geleneksel Süt Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere madalya verilmesinin ardından mesleğe yeni başlayan veteriner hekim adaylarına beyaz önlük giydirme töreni yapıldı. Daha sonra  konuşmacılara programa katkılarından dolayı birer anı tablosu takdim edildi.

 

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10