Toprak: Tarım alanları artık imara açılmasın

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla birlikte Kapaklı'nın ilçe statüsünü kavuşturulmasının ardından köylerin mahall

Çerkezköy 29.04.2018 18:20:00 0
 Toprak: Tarım alanları artık imara açılmasın

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, ”Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimiz Trakya Bölgesi’nin en yoğun sanayi ağırlıklı ilçeleri olması nedeniyle yatırımcılarında ilk tercih ettikleri yer olması bu iki ilçemizde ekilebilir tarım alanlarımız her geçen gün günden güne azalıyor. Tekirdağ’ın da büyükşehir olması ile birlikte köylerimizin de mahalleye dönüştürülmüş olması bu bölgelerdeki ekilebilir tarım alanlarının da devamlı imara  açılması Çerkezköy ve Kapaklı ilçe sınırları içinde ekilebilir tarım alanları her geçen gün eriyerek azalmaktadır. Bu da Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde çiftçiliği bitirmektedir. Şu anda iki ilçemizde de çiftçilik oldukça dar bir alanda yapılıyor. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinin toplam ekilebilir alanı Trakya Bölgesi’nde en az ekilebilir tarım alanı olarak yer alıyor. Artık Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde tarım alanlarının imara açılmasını istemiyoruz.

 

MEVCUT EKİLEBİLİR ALANLARIMIZI KORUMAK İSTİYORUZ

 

Hasan Toprak şöyle devam etti, “Çerkezköy ve kapaklı ilçelerinde şu an toplam ekilebilir tarım alanı 120 bin dönüm dolayında kaldı. Eğer tarım alanları imara açılmaya devam ederse 10 yıla kalmaz iki ilçede de tarım tamamen biter. Bu nedenle ekilebilir bu günkü ekilebilir mevcut tarım alanlarımızı korumak ve çiftçiliğimizi sürdürmek istiyoruz ve tarım alanlarımıza artık dokunulmamasını  bölgemizde çiftçiliğin yaşamasını istiyoruz. Bu konuda yetkili makamlarımızın da duyarlılık göstererek Çerkezköy ve Kapaklı ilçe çiftçilerine sahip çıkmalarını ve bölgemizde çiftçiliğin devam etmesi ve çiftçilerin yaşaması için çiftçiliğin yok olmasına dur demeleri için gerekeni yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10