Çerkezköy tarihi ile buluşmaya devam ediyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından  'Çerkezköy Tarihiyle Buluşuyor' sloganı ile bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Çanakkale Şehitliği gezileri devam ediyor. 31 Mart Cumartesi günü başla

Çerkezköy 30.04.2018 15:53:00 0
Çerkezköy tarihi ile buluşmaya devam ediyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından ‘Çerkezköy Tarihiyle Buluşuyor’ sloganı ile bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Çanakkale Şehitliği gezileri devam ediyor.

 

 

‘’ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİ GEZİLERİMİZİ DÜZENLEMEYE DEVAM EDİYORUZ’’

 

Çanakkale Şehitliği’nin tarihte çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ‘’250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşların görmesini, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etmesini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlar altında düşmana ‘Dur’ dediğini, Türk Askeri’nin Çanakkale’yi ve bu aziz vatan topraklarını nasıl geçilmez yaptığını yerinde görmek için Çanakkale Şehitliği Gezilerimizi düzenlemeye devam ediyoruz’’ sözlerine yer verdi.

 

 

 ‘’ŞUANA KADAR BİN 576 VATANDAŞIMIZ KATILDI’’

 

Akay, Çanakkale Şehitliği gezilerinin devam ettiğini ifade ederek  “İlk etapta Cumartesi ve Pazar günleri ile başlayan gezilerimiz vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda şuanda haftanın 4 günü, 3 otobüsümüz ile devam ediyor. Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olarak devam eden gezilerimize şuana kadar bin 576 vatandaşımız katılırken, 13 Mayıs Pazar günü sona erecek gezilerimiz sonunda toplam 2 bin 357 vatandaşımızı bu yıl da Çanakkale Şehitliği’ne götürmüş olacağız” dedi.

 

 

‘’HAFTANIN 4 GÜNÜ DÜZENLENİYOR’’

 

Çanakkale Şehitliği gezilerinin haftanın 4 günü düzenlendiğini belirten Akay; ‘’ Gezi sabah saat 06.00’da belediye hizmet binasının önünden başlıyor. Geziye katılan vatandaşlarımıza kumanya dağıtılıyor ve kafile saat 10.00 sularında Eceabat’a ulaşarak, tarihi yarımada gezisine rehber eşliğinde başlıyor. Bir ulusun varoluş, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin verildiği, yedi düvelin bir araya gelip te geçemediği, her karışının kanla, gözyaşı ile sulandığı Çanakkale Şehitliği gezildikten sonra kafilemiz saat 17.00 sularında tekrar Çerkezköy’e dönmek üzere hareket ediyor” dedi.

 

 

‘’RAMAZAN AYI BOYUNCA İSTANBUL VE EDİRNE GEZİLERİ  DEVAM EDECEK’’

 

Akay, Çerkezköy Belediyesi’nin Kültür Gezileri kapsamında düzenlediği ücretsiz Çanakkale Şehitliği Gezilerine her yıl Çerkezköy halkının büyük ilgi gösterdiğini ve binlerce Çerkezköylünün ulusal bağımsızlık mücadelemizin temel taşlarından biri olan ve her karışı şehit kanları ile sulanmış aziz vatan topraklarını gördüğünü, Mehmetçiğimizin düşmana nasıl ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ dediğine yerinde şahit olduğunu ifade ederek; “Çanakkale Şehitliği gezilerimize katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Kültür Gezilerimiz Çanakkale Şehitliği’nin ardından Ramazan ayı boyunca İstanbul ve Edirne gezileri ile devam edecek” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10