Sami Kayın güven tazeledi

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçimleri dün saat 12:00'daTekirdağ Ramada Otel'de  yapıldı. Güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Sami Kayın 3. kez başkan oldu.

Tekirdağ 1.05.2018 20:45:00 0
Sami Kayın güven tazeledi

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçimleri dün saat 12:00’daTekirdağ Ramada Otel'de  yapıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Tüm üyelerin katıldığı kongreye, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Ali Bozdağ,  Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Ayşe Doğan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Ahi Baba Metin Bak, Süt Birliği Federasyon Genel Başkanı Tevfik Keskin, Tekirdağ Eski Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Emlakçılar Odası Başkanı Şahin Umur, Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatif Müdürü Şükrü Akçaoğlu, Tekirdağ İŞKUR Müdürü Yaşar Esen, 11 ilçenin siyasi partilerin ilçe başkanları ile birlikte birçok yönetim kurulu üyesi katıldı.

34 ODA BULUNUYOR

Kongrede açılış konuşmasını Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın yaptı. Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı 34 odanın bulunduğunu kaydeden Kayın ‘’Bu odalarımızın genel kurulları yapıldı. Çok güzel geçen genel kurullarımız oldu. Şu anda sizler odalar birliğini seçmek için katıldınız. İnşallah bize vereceğiniz destekler ve sizlere hizmet etmek için, sizlerin boynunu bükmemek için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

DİVAN BAŞKANLIĞINA ŞENOL TURAN GETİRİLDİ

Kongre divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Divan başkanlığına Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şenol Turan getirilirken Divan Başkan Vekilliğine Hüseyin Bahar getirildi. Divan Başkan Katipliğine ise Sayit İbiş, Murat Turna ve Coşkun Topgöz getirildi. Divan Başkanı Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şenol Turan Divan Heyetine seçildiklerinden dolayı teşekkür ettiğini dile getirdi.

FAALİYET RAPORU OKUNDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Başkalık Divanı'na tutanakları imzalama yetkisi verildi. Ardından Sami Kayın tarafından hazırlanan yönetim kurulu faaliyet raporu okundu ve müzakeresi yapıldı. Denetleme Kurulu Üyesi Osman Alcan tarafından denetim kurulu raporu okundu ve müzakeresi yapıldı. Bilanço gelir ve gider hesapları okunarak oy birliği ile kabul edilmesinin ardından yönetim kurulu ve denetim kurulunun ibrası oy birliği ile kabul edildi. Yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim teorik ve pratik kurs programları açıklanırken tahmini bütçe görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

‘’ARTIŞ BİRÇOK İHTİYACI DA BERABERİNDE GETİRİYOR’’

Gündem maddelerinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşma yaptı. Esnaf Odalarının 11 ilçede düzenlenen kongrelerine, katılmaya gayret ettiklerini ifade eden Albayrak; ‘’Bu sene gördüğüm en büyük özellik, tüm esnaf odaları kongrelerinde candan bir birlik ve berberlik var. Bu sebeple tüm üyeleri tebrik ediyorum. Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasını takiben dört yıl geçti. Geçen bu dört yıl içerisinde ilimizin nüfusu 132 bin 188 artmış. Nüfus her sene bir Şarköy ya da Hayrabolu kadar artıyor. Bu artış birçok ihtiyacı da beraberinde getiriyor. Vatandaşlarımız bu şehre geldiğinde ihtiyaçları ile geliyor. Bu da esnafımız için önemli bir gelir kaynağı demektir. 24 Haziran'da seçimler var. Bu seçimlerin ülkemize ve geleceğine hayırlı olmasını diliyorum. Kararı veren halkımızdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2. ve 3. dönemlerde hükümetimizin de yatırımlarıyla ilimiz, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacaktır. Gelecek güzel günlerde hep beraber olmak dileğiyle kazanan Tekirdağ, kazanan halkımız, kazanan ülkemiz olsun" dedi.

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI’NI KUTLUYORUM

Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Ayşe Doğan da, "Tekirdağımıza ve ülkemize bu kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Bugün güzel sözler söylemek için buradayız. Bu kongreler bizlerin güçlenmesi için bir fırsat. Önümüzdeki 24 Haziran seçimleri ülkemiz ve milletimiz için siz çok kıymetli esnaf kardeşlerimiz için daha huzur içerisinde ticaret yapması için bir fırsat. Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta söylediği gibi biz seçimlerimizi normal şartlarda zamanında yapma taraftarıydık. Ancak sürekli yoğun istek talep, üzerimize gelen her türlü çabaya rağmen hükümetimizin verdiği sizlere kardeşlerimize milletimize gençlerimize yapmış olduğu birçok girişimle ilgili ticaretini arttırmak adına yapılan hizmetler bir türlü ekonomiyi toparlamaya fırsat vermiyor. Özür dileyerek söylüyorum ama içeride ve dışarıdaki muhalif gruplar sürekli ülkemizin güvensiz bir ortamda olduğunu gündeme getirip partimize sürekli hodri meydan dedi. Sayın Cumhurbaşkanımızda Sayın Bahçeli’nin gündeme getirmesiyle madem öyle bizde destekliyoruz hodri meydan dedi. Biz her an her zaman teşkilatlarımızla birlikte yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımıza devam ettik. Adayımız belli yola çıktık. Ve siz esnaf kardeşlerimizin, ülkemizin istikrarı bozulmasın daha da iyiye gitsin diye. Oluşturduğumuz 16 Nisandaki milletimizin oyladığı ve onayladığı karar verdiği Cumhurbaşkanlığı sistemine temelli geçmek için adım attık. Bize her dakika erken seçime gidilmesi için sözde baskı yapan muhalif grubumuz hala adayını belirleyemedi. Ben şuanda sizleri bu kongrede siyaset yapmak için konuşmuyorum ama 16 yıldır her daim milletimiz için çok değerli yatırımcılarımız işçilerimiz esnaflarımız için çabalarımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Aynı zamanda 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum. Bizler büyük bir ülkeyiz güçlü olmaya adayız ve devam edeceğiz inşallah" dedi.

‘’TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

Tekirdağ Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Metin Akgün de, "Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi bu kongrenin hepsi bu yıl içinde yavaş yavaş tamamlanıyor. Gerçekten Tekirdağımızda 50 bin üyesi bulunan Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği'nin toplantısı bizleri de mutlu etti. Bugün inşallah bu toplantı sonunda biz de Ankara'ya kendi görevimizin başına döneceğiz. Tekirdağ İli’ne bağlı tüm aday adayı kardeşlerimi de buradan bütün hepsini medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum. Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanım değerli Sami Kayın arkadaşım, sizler içinde, halkımız içinde, emeklimiz içinde vergi affı içinde açıklamalarımız inşallah hükümet tarafından yakında gelecek. Hepinizi katılımlarınızdan dolayı, birlik beraberlik içinde güç oluşturduğunuzdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

GÜNDEM MADDELERİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından gündem maddelerine devam edildi. Aylık ücretlerin, huzur haklarının yolluk ve konaklama ücretinin tespiti ile oylara sunulan gündem maddesi oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gayrimenkul ve türlü taşıt alım satımına gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasında yönetim kuruluna yetki verilmesine yönelik oylara sunulan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

ODALARIMIZIN BÜYÜK BİR GELİRİ YOK

Gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın konuşma yaptı. Kayın; ‘’1 Mayısta karar almamızın nedeni 1 Mayısta esnaf işçi kardeş oldu ondan dolayı 1 Mayıs'ı tercih ettik. Gerçekten çok güzel bir genel kurul yaşıyoruz. Bizim genel kurullarımız her zaman sevgi ve saygı içinde yapılmıştır. Bundan sonrada bu şekilde devam edecektir. Biz odalar birliği olarak 34 tane odamıza 4 aydan beri 1 milyon üzerinde borç para verdik. Vermeyecektik seçim üzeri. Öyle bir karar almıştık ama yanlış anlaşılma olmasın diye kimseyi üzmemek adına yine verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Odalarımızın büyük bir geliri yok rakamlarda büyüdü. Bundan dolayı parası olan odalar katılımlarını ödere çok memnun oluruz. Ki diğer odalarımızda zor durumda kalmasın. Toplantımıza katılımlarımızdan dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Sizlere layık olmaya çalışacağım. Sizleri seviyorum ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

ASİL VE YEDEK ÜYELER

  Sami Kayın başkanlığındaki yönetimde Ali Bozdağ, Mustafa Kahraman, Ali Özen, İsmail Şen, Yusuf Gümüş, Yıldız Filiz yer alırken Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine Tahir Saygın, Osman Alcan ve Ehliman Kılalı getirildi. Disiplin Kurulu Asil Üyeliklerine ise Fahrettin Bayar, Sedat Demişray ve Muzaffer Gülay getirildi. Programın kapanışının ardından oylamaya geçildi.

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10