Kapaklı meclisi Pınarça'da toplandı

Kapaklı Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı'nda dün Pınarça Mahallesi'nde toplandı.

Çerkezköy 2.05.2018 16:50:00 0
Kapaklı meclisi Pınarça

AKIN YILMAZ’ A BAŞARILAR DİLEDİ


Saat 14.00’de Pınarça Mahallesinde bulunan kıraathanede gerçekleştirilen meclis toplantısı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı“ Siyasetin renkli simalarından olan yerel ve büyükşehirde ilçemize hizmetleri olan belediye meclis üyemiz Akın Yılmaz 24 Haziran genel seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adaylığını açıklayarak belediyemize istifa dilekçesini verdi. Müracaatını yaparak istifa dilekçesini sundu. Akın kardeşimizin yolu açık olsun” diye konuştu.


“KAPAKLI’NIN DAHA GÜÇLÜ TEMSİL EDİLMESİ İÇİN TALİP OLDUM”
 

Mandalı’nın ardından konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili aday adayı Akın Yılmaz “ Yaklaşık olarak 30 yıldır Kapaklı’da ikamet ediyorum. Bölgemizde ticaret ve siyasi anlamda hizmetkar olan ve 2014 yerel seçimlerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde gerekse Kapaklı ilçesinde hizmet adı altında yola çıktığımız bu mecliste Başkan İrfan Mandalı’nın başkanlığında meclis üyeliği görevimizi dört yıldır sürdürdük. Tekirdağ ve Kapaklı’da ayrım gözetmeksizin muhalefet olsak da Kapaklı’nın menfaatleri için Başkanımızın verdiği tüm önerge ve çalışmalarda Kapaklı’ya yapılacaklar hizmetlerin altına hep birlikte imza attık. Bu birliktelik çerçevesinde birbirimizi kırmadan üzmeden geçirdiğimiz dört yılı aşkın zamanda meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Amacımız Akın Yılmaz’ın milletvekili olması değil, amacımız yeni ilçe olan Kapaklımızın genel ve yerelde hizmet alması noktasında milletvekilleriyle birlikte temsil edilmesidir. Kapaklımızda bir milletvekili sırası alabilecek ve seçilebilecek yerden ilçeyi layıkıyla Ankara’da temsil etmek ve bu kutlu görevi orada yürütmek istiyoruz. Kapaklı’nın Ankara’da daha güçlü temsil edilmesi için bu göreve talip oldum” dedi.


“YENİLEBİLİR ENERJİDEN YANAYIZ”
 

Çerkezköy-Kapaklı sınırları arasına yapılması planlanan kömürlü termik santral konusuna da değinen Mandalı “ Büyükşehir’de aldığımız bir karar var. Ak Partili meclis üyesi arkadaşlarımızda Pınarça’ya yapılmasını istemiyor. Çünkü alacağımız bu karar Pınarçalı, Çerkezköy’lü, Kapaklılıların lehine olacak. Enerjiye karşı değiliz. Buraya termik santral yapılması gerekiyorsa, coğrafi anlamda Yalıköy ve Kıyıköy sınırları içerisinde Karadeniz bölgesine yakın bir yere yapılması gerekiyor. Mesela rüzgar gülünden, güneş enerjisi, jeotermal santraller tercih edilebilir. Termik santral geldiği zaman bu bölge olarak göç vereceğiz. Sanayinin olduğu yerde enerji ve üretim gerekiyor. Biz yenilebilir enerjiden yanayız” diye konuştu.


KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ
 

Mandalı’nın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Mazeret bildiren Bahtiyar Büyükbüce, Ufuk Bayraktar ve Bakser Öztürk’ün katılmadığı toplantıda gündemin üçüncü maddesinde 2017 mali yılı gelir ve gider kesin hesaplarının müzakere edilmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin dördüncü maddesini teşkil eden Vize ilçesine bağlı Hasboğa, Develi ve Çavuşköy köylerinin beş adet bank ve bir adet kamelya  ihtiyacının belediye tarafından giderilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Kapaklı Atatür Mahallesi 231 ada 2 parsele ait 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Plan değişikliği konusu da İmar Komisyonuna havale edildi.


İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ
 

Kent Estetik Komisyonu çalışma usul ve esaslarına ilişkin yönetmelik maddesi İmar komisyonuna havale edilirken, İsmetpaşa Mahallesi 363 ada 6 parselde bulunan 702,47 metrekarelik hissenin maliye hazinesine bedelsiz devri de Plan ve Bütçe komisyonuna gönderildi. Gündeme sonrada ilave edilen sporcuların ödüllendirilmesi ve Süloğlu Belediyesinin kamelya ve masa ihtiyacının karşılanması maddeleri ise Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona ererken, komisyonlara havale edilen gündem maddeleri ise Cuma günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek olan 2.oturumda değerlendirilecek.


“YOLLARIMIZ SIKINTILI”
 

Toplantının ardından konuşan Pınarça Mahalle muhtarı Özcan Bozkaya mahallenin sıkıntılarını anlattı. Bozkaya“ Yollarımızda çok sıkıntılarımız bulunuyor. Mahallemize doğalgaz gelecek. Kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yollarımızın yapılacağı söylendi. Mahallemize çok amaçlı spor salona ve düğün salonu belediyemiz yapıyor. Bugün buraya gelerek sıkıntılarımızı dinlediğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.


“YARISININ 18 UYGULAMASI YOK”
 

Fen İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçip greyder ile yollardaki sıkıntıları gidereceklerini kaydeden Başkan Mandalı “ Çok fazla değer verdiğimiz Pınarça mahallemize gerekli hizmetleri yapacağız. Geçtiğimiz günlerde Samsunlular mahallesinde vatandaşlarımızın tepkisi olmuş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte mahalleye geldik. 3194 sayılı imar mevzuatının 18.maddesine göre bu bölgede uygulama yapılmamış. Uygulamaya start verdik. Pınarçanın yarısı 18 uygulaması görürken, yarısı ise görmedik. Geçmiş yıllarda vatandaşlarımız hisseli olan tapuları almamış olsalardı bu sorun olmayacaktı. Ama imkanları olmadığından dolayı hisseli tapu almışlar. Ev ve yer bazında birbirlerine hisseli olduklarını görüyoruz. O hissedarları en aza indirmek adına 3194 sayılı İmar mevzuatının 18 maddesinin uygulamaya yapılmasına devam ediliyor” dedi.


“KÖKÜNDEN BİTECEK”
 

Pınarça mahallesine doğalgaz geleceğini kaydeden Mandalı “ Geçtiğimiz günlerde Trakya doğalgaz ile görüştük. Mahallede doğalgaz hattı çalışmaları başladı. İnşallah 2018 yılı sonu yada 2019 yılının ortalarında mahalleye doğalgaz bağlanmış olacak. Pınarça mahallesinin kanalizasyon sorunu da var. TESKİ tarafından Kavakdere projesi çerçevesinde kanalizasyon ve kollektör hattı çalışması merkeze doğru geliyor. Geldikten sonra da diğer bağlantı hatları da gerçekleştirilecek. Kanalizasyon ile ilgili Pınarça mahallemizin sorununu ve alt yapı çalışmaları 2018 yılı sonunda kökünden bitecek” dedi.


“BİZ SİZİNLEYİZ”
 

Toplantının sonunda AK Parti grubu adına konuşan meclis üyesi Metin Kanat Kapaklı ve Çerkezköy arasına yapılması planlanan termik santral konusuna değindi. AK Parti grubu olarak termik santralin yerleşim yerinin yakınına yapılmasına karşı olduklarını kaydeden Metin Kanat “ Enerjiye ülke olarak gerçekten ihtiyacımız var. Enerjimizi Bulgaristan’dan alıyoruz. Bulgaristan vanayı kapattığı zaman lambalarımız yanmayacak” dedi.


TERMİK SANTRAL ORTAMI GERDİ
 

Toplantıda bulunan Pınarça mahallesi sakinleri Kanat’ın bu sözlerine “ Siz ne konuşuyorsunuz. Artık ÇED raporu bile hazırlandı. Gelmişsiniz burada termik santralin yerleşim yerinin yakınına yapılmasına karşı olduğunuzu söylüyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda vatandaşların tepkisine cevap veren Kanat “ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasındaki bilgilendirme toplantısını provakate ettiniz. Termik santralle ilgili bilgilenmek istemediniz. Biz yerleşim yerinin yakınına yapılmaması konusunda sizin yanınızdayız. Milleti bilgilendirmeden de ÇED raporu verilmez. Siz burada olayı çarpıttırmayınız” dedi. Vatandaşların tepkisiyle karşılaşan Metin Kanat ve bazı partililer toplantıdan ayrıldılar.


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10