Ergene'ye de kültür merkezi kazandırılıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ergene Kültür Merkezi'nin temel atma töreni önceki gün yapıldı.

Ergene 3.05.2018 15:01:00 0
Ergene

942 MİLYON LİRAYI AŞTI

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, "Gerçekleştirmekte olduğumuz dört kültür merkezi projemizden; Çerkezköy ve Kapaklı Kültür Merkezlerinin kaba inşaatları tamamlanmak üzeredir. Bugün burada Ergene Kültür Merkezi'nin temelini atıyoruz. 15 Mayıs'ta da Saray ilçemizde Büyükşehir Saray Kültür Merkezi'nin temelini atacağız. Bu dört kültür merkezinin Büyükşehir Belediyemize maliyeti 96 milyon liradır. Ayrıca kültür merkezi fonksiyonuna sahip olan, Malkara Aile Yaşam Merkezi inşaatı da devam ediyor. Yakında açılışını gerçekleştireceğiz. İçerisinde bir kültür merkezi de olacak olan Hayrabolu Sosyal ve Sportif Tesislerinin de inşaatı devam ediyor. Malkara'da da Çok Amaçlı Salon ihalesi, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Bugüne kadar Fen İşleri ve Etüt Proje Dairemiz tarafından gerçekleştirmiş olduğumuz ve ihalesini yapmış olup yapımı devam etmekte olan işimizi toplam tutarı 942 milyon lirayı aştı’’ dedi.

 

BU YATIRIMIN BÜYÜKŞEHİR'E MALİYETİ, KDV DAHİL 17 MİLYON 714 BİN 700 LİRADIR 

 

2009 metrekarelik tesisin arsasını Ergene Belediyesi’nin, Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz olarak devrettiğini ifade eden Gürcün; ‘’Ergene Kültür Merkezi'nin yer teslimini Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirdik. İşin yapım süresi 540 gün olup,  03.08.2018 tarihinde bitişi öngörülmektedir. Bodrum, zemin ve 5 kattan oluşuyor. Toplam inşaat alanımız 4 bin 850 metrekaredir.  Toplam 3 bin 898 metrekare oturma alanımız olacak. İnşaatın kapalı alanı ise 7 bin 258 metrekare olacak. Bu yatırımın Büyükşehir'e maliyeti, KDV dahil 17 milyon 714 bin 700 liradır. Tesis iki ana bloktan oluşuyor. Bir tanesi yeraltı otopark meydan düzenlemesi olacak alan, diğer bölümde de Kültür Merkezi bölümü olacak. Kültür merkezinde 478 kişilik tiyatro ve konferans salonu, kokteyl alanları, sergi salonları, çok amaçlı salonları, toplantı odaları, atölyeler, çalışma ofisleri, idari ve teknik alanlardan oluşacak. İkinci blok ise; 62 araçlık kapalı otopark, 20 araçlık açık otopark ve üzerinde meydan düzenlemesi şeklindedir" dedi.

 

11 İLÇEYE 11 OKUL PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRDİK

 

Ergene, günden güne geliştiğini ve değiştiğini ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel; ‘’Verdiğimiz sözleri bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. 11 ilçeye 11 okul projemizi hayata geçirdik. Bizler doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanındayız. Bizim başımız dik. Halkımız, bizim yaptığımız hizmetleri, gururla anlatabilirler" dedi.

 

TÜRKİYE HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK

 

12-0'ın intikamını alacağız" gibi bir siyasal yaklaşımla, halkın verdiği yetkinin intikamı alınmaz diyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da; ‘’Halkın verdiği yetkiye sadece saygı duyulur. Biz bir partiden seçildik. Ama göreve geldiğimizden bu güne ben ve 11 arkadaşım asla ve asla siyasi bir ayrım yapmadılar. Tekirdağ süratle göç alan bir yer. Eğitim hizmetleri tamamlandı, altyapı hizmetleri tamamlandı, yol hizmetleri tamamlandı. Aşevi projesi de tamamlanıyor. 24 Haziran'da seçimler var. Bu seçimlerin, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye her şeyin en güzeline layık. Biz Trakyalılar olarak burada bulunan bütün Ergeneliler olarak, birlik beraberlik içerisinde ülkenin kalkınması için dış politikada da yanındayız. Hükümetimizin her türlü milli meselelerde parti ayrımı gözetmeden tamamen sonuna kadar yanındayız. Bu nedenle yerel yönetimler üzerinden hiç kimse siyaset yapmasın. Siyaset yapan arkadaşlarımız, milletvekili adaylarımız çıksınlar her şeyi söylesinler. Ama malzeme yerel yönetim olmasın. Bizim yaptıklarımızla onlar, onların yaptıkları ile biz gurur duyacağız. Siyaset budur. " dedi.

 

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

 

Temel atma töreni, protokol üyelerinin kurdele kesimi ve beton döküm aracının butonuna basmasının ardından son buldu. Ergene ilçesi Edirne Caddesi üzerinde inşa edilecek olan Ergene Kültür Merkezi'nin temel atma törenine, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ünal Baysan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber: Metin KARA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10