Çorlu'nun yeni belediye başkanı Sarıkurt oldu

19 yıldır Çorlu Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Ünal Baysan CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylık başvurusunu yapmıştı. Baysan'ın görevinden istifa etmesinin ardından başkanlı

Çorlu 3.05.2018 19:20:00 0
Çorlu

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın, 27. dönem milletvekili seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için istifa etmesinin ardından Çorlu Belediye Meclisi başkanını seçti. Çorlu Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen oylamada CHP Grubunun adayı Ahmet Sarıkurt, Ak Parti Grubunun adayı ise Serkan Erçili oldu. İkinci turda meclis üyelerinin oylarının üçte ikisini alan Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediye Başkanı seçildi.


24 BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞEHRİMİZE HİZMET ETTİ
 

Seçilmesinin ardından teşekkür eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “ Çorlu’nun Cumhuriyet sonrası döneminde, 24 belediye başkanımız şehrimize hizmet etti. 1940’lı yıllarda Rasim Baykal 8 yıl, 1970’li yıllarda Şinasi Kurşun 7 yıl, 1989 yılından itibaren yaklaşık 20 yıl Ünal Baysan belediye başkanlığı yaptı. Her ne kadar sevgili Başkanımın aramızdan ayrılıyor olmasına üzülüyor olsam da, bizleri, şehrimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edecek olmasına duyduğum inançla; gurur ve mutluluğu da aynı anda yaşıyorum’’ dedi.


TEK ŞEYE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR, ÇALIŞKAN OLMAK!
 

Ünal Baysan ile yaklaşık 10 yıldır birlikte görev yaptığını dile getiren Sarıkurt; ‘’ Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da ülkemizin dört bir yanından gelen ve şehrimizde huzur içerisinde yaşayan hemşerilerimizin yaşam kalitesi ve konforunu arttırmak için şehrimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla uyum içerisinde el birliğiyle şehrimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğimize, güzel şehrimiz Çorlumuzda çağdaş, akılcı ve yenilikçi projeleri hayata geçirmeye devam edeceğimize inanıyorum. Bugün burada olmamıza vesile olanlara karşı, onları mahcup etmemek adına, çok önemli bir sorumluluğumuz var. Ne diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk: ‘Hiçbir şeye muhtaç değiliz. Yalnız bir tek şeye çok ihtiyacımız vardır: Çalışkan Olmak!’ Bundan sonra ben ve yakın mesai arkadaşlarım için bolca çalışmanın olduğu yeni bir dönem başlıyor’’ dedi.


Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10