Hıdırellez kahvaltısında buluştular

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Süleymanpaşa sahil yürüyüş alanında Hıdrellez Kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadir Albayrak ve eşi Gülseren Al

Tekirdağ 6.05.2018 11:45:00 0
Hıdırellez kahvaltısında buluştular

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI
 

Sabahın erken saatlerinde dualarını ve dileklerini denize atan çok sayıda vatandaşın katıldığı kahvaltı programına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin, daire başkanları, şube müdürleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


"HIDIRELLEZ'E HEP BERABER KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"
 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadir Albayrak yaptığı açıklamada, "Yıllardır süregelen bu geleneğimizi devam ettirmek, sevgi, barış ve kardeşlik dilemek için bugün burada toplandık. Yüreklerimizi yaşama sevinciyle dolduran baharın güzel günlerinin müjdecisi Hıdrellez'e hep beraber kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hızır ve İlyas peygamberlerin, yeryüzünde kavuştukları bu güzel ve anlamlı gün, içimizdeki doğa sevgisini arttırırken bahar mevsiminin güneşli ve güzel günlerinin gelişini de müjdelemektedir. İnanç ve geleneklerimizde önemli bir yeri olan Hıdırellez Günü'nde kırlara ve yeşilliklere gidilerek çiçek toplanır, oyunlar oynanır, baharın ilk kuzusu kesilir ve iyi dileklerle dualar edilir. Sevgi, kardeşlik ve yardımlaşmanın günü olan Hıdırellez, insanları ortak değerler etrafında birleştirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, baharın ve güzel günlerin müjdecisi olan Hıdırellez Günü'nün, sağlık, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini diliyorum’’ dedi.


Haber: Metin KARA


0282 726 91 91
0282 747 65 10