10. dönem mezuniyet heyecanı yaşandı

Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. dönemde 92 öğrencisini mezun ederken, mezun olan öğrenciler de mezuniyet töreninde keplerini büyük bir heyecan ve coşku ile attı.

Çerkezköy 6.05.2018 20:12:00 0
10. dönem mezuniyet heyecanı yaşandı

Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. dönem mezuniyet töreni dün saat 16:00’da yapıldı. 


ÖĞRENCİ VELİLERİ DE KATILDI
 

Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin okul bahçesinde düzenlenen 10. dönem mezuniyet törenine; Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Kıroğlu, okul müdür yardımcıları Osman Kara, İzzet Güngör, Tuncay Şanlı, Ali Uzun, okul öğretmenleri Süleyman Gökdoğan, Şennur Aldatmaz, Büşra Aydın, Hasan Kurtuluş, Gökhan Yeşil ile birlikte birçok öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.


EPEY BİR MEZUN VERMEYE BAŞLADIK
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Kıroğlu yaptı. Kıroğlu, 2007 yılından beri eğitim verdiklerini ifade ederek; "2007-2008 Eğitim Öğretim yılında okulumuzu açtık. Şuan yıl 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı. Yaklaşık on yıl oldu ve epey bir mezun vermeye başladık. Mezun olan öğrencilerimizin velilerini ve ailelerini burada görünce çok sevindik. Küçük bir şeyle başlamak istiyorum. Bu bizim için çok önemli. Burada bizimle birlikte hizmet eden okul açıldığı günden beri gayret gösteren usta öğreticimiz Orhan Ülker Ağabeyimizi çok yakın bir zamanda kaybetmiştik. Onun anısına da okulumuzda küçük bir köşe oluşturduk. İnşallah anısını hem yaptığı hizmetlerle unutmamış, hem de yetiştirdiği öğrencilerle her zaman aklımızda olacaktır. Eski mezunları bir daha ki sefere geldiklerinde onun öğrettiği bilgilerlerle tanınmış veya sektöre gitmiş olduğunu bilerek burada onları ağırlamak isteriz’’ dedi.


BAŞTA SABIR, DÜRÜSTLÜK VE DOĞRULUK
 

Murat Kıroğlu, mezun olan öğrenciler için güzel ve mutlu bir yaşam dilediğini ifade ederek; "Biliyorsunuz ki hayırlı evlat yetiştirmek en önemli şeylerden bir tanesidir. İnsanın geride bırakacağı en önemli şeyler hayırlı evlat, ilim ve geride bıraktığı eserlerdir. Biz öğretmenler burada şanslıyız. Eser bırakma anlamında çocuklarımız yetiştirmeye çalışıyoruz. Onlara örnek olmaya çalışıyoruz. Umarım örnek olmuşuzdur. Çünkü onları ileride bir gelecek bekliyor. O geleceğin son durağı burası. Bundan sonra gerçek yaşam başlıyor, sizlerin yaşadığı gerçek yaşam. Burada henüz farkına varamadıkları şeyi dışarı çıktıklarında anlamaya başlayacaklar. Gerçek hayatta onların nelerin beklediğini bizzat yaşayarak öğrenecekler. Umarım onlar için güzel ve mutlu bir hayat olur. Ama bunun sırrını biz her zaman onlara anlatmaya çalışıyoruz. Başta sabır dürüstlük ve doğruluk. Onlar olduğu sürece eminim boş kalmazlar. Kısmet onlara bir yönü ile dolaşıp gelir. Yapmış oldukları iş ne olursa olsun. Sabır dürüstlük ve doğruluk olduğu sürece başarının mutlaka onlara geleceğine inanıyorum.Sizlere bu evlatları yetiştirdiğiniz için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


BİRİNCİSİ SAYGI İKİNCİSİ İLETİŞİM
 

Okul öğretmenlerinden Süleyman Gökdoğan da, saygı ve iletişimin edebiyat, fizik, matematikten daha önemli olduğunu vurgulayarak; " Biz buraya 4 yıl önce, arkadaşlarımız geldiği zaman onlara iki şeyin çok önemli olduğunu söyledik. Birincisi saygı ikincisi iletişim. Zaten bunları kazandıkları süreçte matematiğin fiziğin kimyanın ya da edebiyatın öneminin olmadığından bahsettik. Şimdi sizlerde en azından şu ricada bulunayım. Bu arkadaşlarımız çok ayrı insanlar. Çok ışıl ışıl gencecik insanlar. Bu arkadaşlarımızın arkasında durun. Onların hedeflerine odaklanmalarına yardımcı olun. Her zaman onlara güvendiğinizi hissettirin. Rahmetli Orhan Ağabeyimin kızları da burada. Ki eğitime çok önem veren birisiydi. Kendiside yaşına rağmen eğitimini devam ettirirdi. Bende sizlerin onun gibi çocuklarının arkasında duran birer birey olmanızı istiyorum. Bunun dışında öğrencilerimize şunu öneriyorum. Hayatı bir kere yaşıyoruz. Üniversiteyi okumalarını rica ediyorum. Tekrar tekrar bunu söylemeye de devam edeceğim. Ve sizlerde lütfen onlara bu fırsatı sunun. Geldiğiniz için tekrar çok teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.


MEZUN OLAN ÖĞRENCİ ARKADAŞLARIMIZA DA YENİ HAYATLARINDA BAŞARILAR DİLİYORUZ
 

Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Örme Bölümü Usta Öğreticisi Orhan Ülker'in kızı Derya Ülker, "Bu okul babam için sadece bir iş değil onun hayatıydı. Bize hep okulundan, öğrencilerinden bahsederdi. Buraya geldiğimizde mutlaka okulu ziyaret etmeye de gelirdik. Bu yüzden kendimi bu okulun öğrencisi gibi hissediyorum. Bazen onun derslerine katılırdık. Öğrencilere makine başında saçlarını topla diye bağırırdı. Babama hep derdim seni sevmeyecekler kızmasana öğrencilere. Ama anladık ki öğrencileri zaten onu çok seviyordu. Herkes ondan bahsederken yüzünde bir tebessümle anlatırdı. Aynı şekilde kardeşim ve bende bir kez daha gurur duyduk babamızla. Eminim o da şuan mezun olan öğrencileriyle gurur duyuyordur. Mutlaka hissediyordur. Bizi davet ettiğiniz için hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Mezun olan öğrenci arkadaşlarımıza da yeni hayatlarında başarılar diliyoruz. Babam olsa mutlaka üniversiteye gitmelerini söylerdi" dedi.


92 ÖĞRENCİ MEZUNİYET KEPLERİNİ BÜYÜK BİR HEYECAN VE COŞKU İLE ATTI
 

 Konuşmaların ardından 12. sınıf öğrencilerinden bir alt kademedeki öğrencilere Bayrak ve flama devir teslim töreni yapıldıktan sonra  2017-2018 eğitim öğretim yılı Anadolu Teknik Lisesi Okul Birincisi Şule Demen'e Okul Müdürü Murat Kıroğlu tarafından plaket verildi. Daha sonra 12-A Sınıfı, 12-B Sınıfı, 12 C Sınıfı ve 12. Sınıf Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerine, öğretmenleri Süleyman Gökdoğan, Şennur Aldatmaz, Hasan Kurtuluş, Gökhan Yeşil ve Ulaş Arlı tarafından diplomaları dağıtıldı. Diplomalarını alan öğrenciler Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Büşra Aydın ile birlikte mezuniyet yemini etti. Mezuniyet yeminin ardından mezun olan 92 öğrenci mezuniyet keplerini büyük bir heyecan ve coşku ile attı. Program müzik eğlencesi ile devam etti.


Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10