Tanıtım Toplantısı ve Birlik Günü etkinliği yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Birlik Yem A. Ş. tarafından Tanıtım Toplantısı ve Birlik Günü etkinliği düzenlendi.

Malkara 7.05.2018 19:32:00 0
Tanıtım Toplantısı ve Birlik Günü etkinliği yapıldı

 

VATANDAŞLAR DA KATILDI

 

Malkara'da düzenlenen etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Birlik Yem Fabrikası Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.

 

TEKİRDAĞ YETİŞTİRİCİSİNİN DOSTU OLMAYA DEVAM ETMEKTEDİR

 

Programda konuşan Birlik Yem Fabrikası Genel Müdürü Ali Osman Yaşar "İl Özel İdaresi tarafından kurulan Birlik Yem Fabrikası, Tekirdağ büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak 24 Ağustos 2015 tarihinde üretime başlayan tesisimiz aylık 2 bin ton kapasite ile hizmet vermeye devam etmektedir. Yem fiyatlarının artmasına karşın üreticiyi koruyan ve sigorta görevi gören, para kazanma amacından ziyade üreticinin daha çok para kazanmasını öncelikli hedef olarak gören Tekirdağ Birlik Yem, başta Malkara olmak üzere Tekirdağ yetiştiricisinin dostu olmaya devam etmektedir” dedi.

 

3 ANA HEDEF VAR

 

 İlk ürettiği yemi Alaybey Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne satan tesisin bugün 42 kooperatif ve 200 bireysel müşteriye hizmet veren bir duruma geldiğini belirten Yaşar “Aylık 200 ton satış ile yola çıkan fabrikamız bugün aylık 1800 ton satışa ulaşmıştır. Önümüzdeki dönem hedefimizi ise 2 bin 250 ton satış olarak belirledik.  Birlik Yem Fabrikası'nın var olması ve çalışmaya devam etmesinin 3 ana hedefi var. Bunlardan ilki; piyasada üretilen fabrika yemlerinin en kalitelisini, en hızlı ve en ekonomik olanını üretmek, böylece bölgede yem ve fiyat dengesi sağlayan unsur olmak. Bizim en önemli önceliğimiz zor şartlarda alın teri ve emeğini ortaya koyan sütünü ve etini üreten Malkara ve Tekirdağ üreticisinin daha fazla kazanmasını sağlamaktır” dedi.

 

BU BÖLGELERİN KORUNMASI VE BURADAKİ ÜRETİCİLERİN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise Birlik Yem Fabrikası'nın yeniden kamu yararına çalışması sözünü verdiklerini ve bunu yerine getirdiklerini belirtti. Programda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da konuşma yaptı. Birlik Yem Fabrikası'ndaki üretime Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hayvancılık politikası gereğince başladıklarını ifade eden Albayrak “Amacımız kar elde etmek değil, vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamaktır. Mera iyileştirme projelerimiz ile de üreticilerimize ciddi destekte bulunduk. Malkara ve Hayrabolu Türkiye'nin tarım ve hayvancılığının başkentidir. Bu bölgelerin korunması ve buradaki üreticilerin desteklenmesi gerekiyor. Görev süremizin geri kalanında da hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi. Tanıtım Toplantısı ve Birlik Günü etkinliğinde konuşmaların ardından katılımcılar Birlik Yem Fabrikası gezdirildi ve yetkililer tarafından fabrikadaki üretim hakkında bilgi verildi.

 

Haber: Metin KARA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10