Sanat gecesi bu yıl da ilgi gördü

Çerkezköy Uğur Okulları öğrenci ve öğretmenlerinin birlikte hazırladığı resim sergisi ile sanat gecesi ilgi gördü. Resim Sergisi ve Sanat Gecesi'nde öğrenciler tarafından yapılan resimler sergilenirke

Çerkezköy 8.05.2018 12:04:00 0
Sanat gecesi bu yıl da ilgi gördü

Çerkezköy Uğur Okulları tarafından hazırlanan resim sergisi ve sanat gecesi önceki akşam saat 19:00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlendi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

   Bu yıl 2’ncisi düzenlenen resim sergisi ve sanat gecesine; Çerkezköy Şube Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Eski Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Liseli Müdürü Fahrettin Kahraman, Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Özel Çerkezköy Uğur Okulları Müdürü Kadir Reis Zenginal ve Çerkezköy Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal ile birlikte birçok veli katıldı.

 

‘’SOSYAL ETKİNLİKLERİN EĞİTİMİN BİR PARÇASI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ’’

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Çerkezköy Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal yaptı. Zenginal; Sınavlara hazırlık anlamında eğitimde büyük bir marka olan ve Türkiye'nin Dünya'ya açılan eğitim kurumu Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak sosyal etkinliklerinde eğitimin bir parçası olduğunu düşünüyor ve öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanında sosyal gelişimlerini de destekliyoruz. Bugün okulumuz ortaokul ve Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, sizler için bu geceyi hazırladılar. Hünerlerini, yeteneklerini sizler için sergilediler. Birazdan hep birlikte izleyeceğimiz Sanat Gecemizin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma, başta Müzik Öğretmenimiz Hazal Müyesser' resim sergisi ile çocukların yeteneklerini ve güzelliklerini sergileyen Görsel Sanatlar öğretmenimiz Bahar Himyeri'ye, Halk Oyunları gösterisini hazırlayan Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Erdem Civelek'e, performanslarını bizim için sergileyecek olan Uğurlu öğrencilerimize, her daim desteğini hissettiğimiz uğurlu velilerimize ve bizleri burada yalnız bırakmayan, heyecanımızı paylaşan siz kıymetli misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

BİRBİRİNDEN GÜZEL TÜRKÜLER VE ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

 

Açılış konuşmasının ardından Ortaokul ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sergilendi. Çerkezköy Uğur okulları tarafından hazırlanan zeybek gösterisinin sunulmasının ardından Can Kaya tarafından çalınan gitar eşliğinde ‘bir ay doğdu ayrılıkta sevdandı’ türküsü çalındı.  Tokat Yöresine ait 'Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme' türküsü İbrahim Bağırtan ve Ömürcan Cengiz tarafından çalınan bağlama ve bateri eşliğinde, Hazal Müyesser tarafından seslendirilmesinin ardından da Sivas Yıldızeli yöresine ait ‘dostum dostum’ türküsü Can Kaya tarafından çalınan bağlama eşliğinde Nalan Bahadır tarafından seslendirildi. Daha sonra ‘yiğidim aslanım’ türküsü Can Kaya tarafından çalınan bağlama, Ömürcan Cengiz tarafından çalınan bateri ve Hazal Müyesser tarafından çalınan flüt eşliğinde Aleyna Ayça Akkurt tarafından seslendirilmesinin ardından MFÖ grubuna ait Ah bu ben Şarkısı Ömer Talha Güner tarafından çalınan gitar ve Ömürcan Cengiz tarafından çalınan bateri eşliğinde Çağla Öperli tarafından seslendirildi. Türkülerle ve gösterilerle devam eden Sanat Gecesi Modern Dans Gösterisi ile sonlandırılırken, sunulan gösteriler izleyiciler büyük alkış aldı.

 

ÖĞRETMENLERE ÇİÇEK VERDİ

 

Gösterilerin ardından Özel Çerkezköy Uğur Okulları Müdürü Kadir Reis Zenginal tarından, Sanat Eğitmenleri; Müzik Öğretmeni Hazal Müyesser'e, resim sergisini hazırlayan Görsel Sanatlar Öğretmeni Bahar Himyeri'ye ve Halk Oyunları Gösterisinin hazırlanmasında eğitmelik eden Erdem Civelek'e çiçek verildi.

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10