Çerkezköylü esnaflarda 'Anneler Günü' beklentisi

13 Mayıs Anneler Günü'ne sayılı günler kalmasına rağmen Çerkezköylü esnaflar henüz anneler günü hareketliliğin olmadığını belirttiler.

Çerkezköy 8.05.2018 19:04:00 0
Çerkezköylü esnaflarda

Giyimcisinden, kuyumcusuna ve takıcısına kadar tüm Çerkezköylü esnaflar 13 Mayıs Anneler Günü’ne sayılı günler kalmasına rağmen henüz annesine, eşine hediyelik alanın olmadığını belirttiler. Turkuaz Kuyumculuk Müşteri Temsilcisi Uğur Akça, “Yılbaşından buyana altın fiyatlarının devamlı yükselmesi nedeniyle insanlar özel günlerde eşine, hediye almakta zorlanıyor.  Artık hediye alan bile yok denecek kadar az.  Kuyumcular olarak Anneler Günü’ne son iki gün kala belki iş yaparız beklentisindeyiz” dedi.   

 

 HEDİYENİN KÜÇÜĞÜ BÜYÜĞÜ OLMAZ

 

 Çerkezköy Kuyumculuk Sahibi Saim Turlin de “Son aylarda ve özellikle de son bir ay içinde altın fiyatlarında yaşanan yükseliş Anneler Günü’nde annesine ya da eşine hediyelik alacakları düşündürmektedir.  Anneler günü alışverişlerinde son iki gün içinde olabilir diye tahmin ediyorum” dedi.

 

ANNELER HER ZAMAN HATIRLANMALI

 

Beyaz eşya, giyim ve çiçekçilerde Anneler Günü beklentisi içinde olduklarını dile getirdiler. Beyaz eşya satan mağazalar ve giyim üzerine satış yapan mağazalar da Anneler Günü’ne özel indirim uyguladıklarını, her bütçeye göre her kesim insan için annesine ve eşine alabileceği hediyeliklerin bulunduğunu belirttiler. Çiçekçiler de her zaman olduğu gibi anneler gününün en önemli hediyelerinden gül, karanfil, orkide ve buna benzer çiçekler olduğunu  ifade ettiler. Annelerin yalnız anneler gününde değil, yılın her günü hatırlanması gereken kutsal varlıklar olduğunu da dile getirdiler.

 

VATANDAŞLAR BÜTÇELERİNE GÖRE HEDİYE ALIYOR

 

 Aşkın Saat ve Gözlük Mağazası İşyeri Sahibi Aşkın Avşar ise, “ Son yıllarda Anneler Günü alışverişleri beklentimizin çok daha altında seyrediyor. Anneler gününde genellikle vatandaşlar annesine ya da eşine hediye almak için son iki gün hediyelik alışverişinde bulunuyor.  Vatandaşlar genellikle hediye alırken bütçelerine göre hediye almaya çalışıyor’’ dedi.

 

 

 Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10