Engelliler Haftası'nı coşkuyla kutladılar

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çerkezköy'de de Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte Çerkezköy Sakatlar Derne?

Çerkezköy 10.05.2018 21:44:00 0
Engelliler Haftası

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çerkezköy’de de Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında dün saat 13.00'da etkinlik düzenlendi.

 

BİZ O COŞKUYU DÜN ARKADAŞLARIMIZLA YAŞADIK, YAŞATTIRDIK

 

Etkinlikte açılış konuşmasını Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya yaptı. Çetinkaya; "Öncelikle Namık Kemal Üniversitesi Rektörüne teşekkürlerimi tekrar dile getirmek istiyorum. Arkadaşlarımız belki hiç bir zaman kep giyemeyecekler, üniversiteden mezun olamayacaklar ama biz o coşkuyu dün arkadaşlarımızla yaşadık yaşattırdık. 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası ile ilgili her yıl düzenlediğimiz resim şiir kompozisyon yarışması bu senede yapıldı. Yarışma konu olarak her zaman şunu seçiyoruz, 'En sevdiğin arkadaşın engelli olsaydı onun için ne yapardın?' geleceğin gençleri kafalarında bir şeyler oluşturmuş. Bir bilgi birikimi ile ben engelli arkadaşım olsa onun için ne yaparım diyerek geleceğimizi rahatlatmak açısından böyle bir konu sunduk ve öğrencilerimizden güzel eserler, iyi dereceler geldi" dedi.

 

DERECEYE GİRENLERE HEDİYELERİ VERİLDİ

 

Açılış konuşmasının ardından 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası ile ilgili okullarda düzenlenmiş olan resim, şiir ve kompozisyon dalarında, konusu 'En sevdiğin arkadaşın engelli olsa ne yapardın' yarışmasının sonucunda dereceye giren öğrenciler açıklandı. Şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Özel Çerkezköy Gülerçin Ortaokulu öğrencisi Bilge Dündar ve Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Hamza İdris Övecek olarak açıklandı. Kompozisyon yarışmasında Özel Çerkezköy Gülerçin Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Basri Şahin dereceye girerken, Resim yarışmasında ise Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Müslümet, Çerkezköy Tepe İlkokulu öğrencisi Ceylinnaz Bilgin ve Çerkezköy Gülerçin İlkokulu öğrencisi Pırıl Masal Bosna dereceye girdi. Dereceye giren öğrencilere hediyeleri Çerkezköy Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve Şube Yönetimi tarafından verildi.

 

SAÇLARINA ÇİÇEK TAÇ BAĞLANDI

 

Çerkezköy Sakatlar Derneği Şubesi tarafından organize edilen Engelli Güzellik Yarışması'nda Büşra Tecmen, Nursena Kuru, Gülçin Çil, Meltem Mardin, Merve Mardin, Hülya Güven, Vildan Civaş, Ecem Şentürk, Çisem Aksu, Elif Sümbül, Özge Marangoz, Esranur Demirtaş, Sevcan Tekin, Marife Demir ve 2 yaşındaki Liya Ravza Özdemir seçildi. Güzellik Yarışması'nda seçilen kişilere Sakatlar Derneği Üyeleri'nin kendi elleri ile hazırladığı çiçek taç saçlarına bağlandı.

 

Haber/ Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10