''Geleceğe kadınlarımız ile birlikte umutla bakıyoruz''

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Veliköy Düğün Salonu ile Mahalle Evi açılışı ve TEMEK ile Çerkezköy Belediyesi işbirliğinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin kurs bit

Çerkezköy 10.05.2018 21:40:00 0

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Veliköy Düğün Salonu ile Mahalle Evi açılışı ve TEMEK ile Çerkezköy Belediyesi işbirliğinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin kurs bitirme sertifika töreni düzenlendi. Ayrıca Veliköy, Kızılpınar, Bağlık Mahalle Evleri ve Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Halk Eğitim Merkezi ile 19 branşta ortaklaşa açılan kurslara katılan kursiyerlerin hazırladığı yılsonu sergisi Veliköy Düğün Salonu’nda açıldı.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

 

Dün saat 14:00’da yapılan bir dizi etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Bakanı Engin Camcı ve ilçe yönetimi, Çerkezköy Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. 

 

 

KADIN DAYANIŞMASINI VELİKÖY MAHALLE EVİMİZDE BULUŞTURDUK

 

 

Açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sözlerine pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü’nü kutlayarak başladı. Ayrıca ramazan ayının arifesinde olduğumuzu belirten Akay “Tüm hemşerilerimizin Ramazan ayını kutluyor, hayırlı Ramazanlar ve iftarlar diliyorum” ifadelerini kullandı.  Akay, 3 yıl önce mahalle evlerini kurmak için adım attıklarını ifade ederek önce Halk Eğitim Merkezi, ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile beraber Mahalle Evleri kurslarının adımını attıklarını belirtti. İlk adımı Veliköy Mahalle Evi’nde, Belediye eski Binası’nın ikinci katında Gülten Hanımla beraber temelini attıklarını kaydeden Akay; ‘’Sayımız üçle, beşle, onla ifade edilirken, Veliköy Mahallesi’nde sayıları şimdi yüzleri bulan bir birlikteliği, kadın dayanışmasını, ortak anlayışı Veliköy Mahalle Evimizde buluşturduk” dedi.

 

 

MAHALLE EVLERİMİZİ KURUYORUZ

 

 

Akay, Veliköy’de başlayan bu hikayenin ikinci adımını geçmiş dönemlerde sıkıntılı kurumlara verilen alanı geri teslim aldıklarını, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde Aşevi olarak bilinen alanı dönüştürerek, Mahalle Evi haline getirdiklerini ifade ederek; “Onun adını da Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi koyduk. Aynı şekilde Kızılpınar’da bugünkü adı ile terör örgütlerine arka bahçe yapılan alanları yeniden Kızılpınar Mahallemize kazandırdık. Yaklaşık 1200 metrekarelik alanda Kızılpınar Mahalle Evimizi oluşturduk. Bununla da yetinmedik Bağlık Mahallemizde Bağlık Mahalle Evi ve Taziye Evi’ni yaptık” dedi. Kurulan Mahalle Evlerinde kadınların bir araya geldiğini, birlikteliklerini, komşuluklarını, tanışıklıklarını geliştirdiklerini ifade eden Akay, bununla da yetinmeyip TEMEK ile beraber kadınlara kurslar verdiklerini belirtti. Eğitimlere katılan kadınların aile ekonomilerine olacak katkılarının önünü açmak üzere eğitim verdiklerini ifade eden Akay, Kızılpınar Mahalle Evi’nde oluşturulan Kütüphane, Bilgisayar Odası ile gençlere ve çocuklara hizmet verildiğini, Belediye’nin kapılarını açtıklarını ifade etti.

 

 

KADINLARIMIZIN EKONOMİYE OLAN KATKILARINI GÖRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞAYACAĞIZ

 

 

Akay,  “Bu hikayenin temeli büyüyen, gelişen Çerkezköy’de komşuluk ilişkilerimizi arttırmak, Çerkezköy’de kadın elini Çerkezköy’ün sokaklarına, Çerkezköy’ün her noktasına biraz daha kadın elini değdirmek” diyerek,  Dünyayı güzelleştiren kadınların bir araya geldiği zaman, eğitim aldıkları zaman onların ortaya çıkaracağı güzellikleri birazdan açılacak sergi ile herkes ile paylaşacaklarını belirtti. Akay; ‘’Sayıları binleri bulan kursiyerlerimizin ortaya çıkardığı bu ürünleri, bu emekleri aile bütçelerine katkı olarak sunmalarını istemiştik. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Artık buralardan çıkacak ürünler Hanımeli Sokağımızda, Kartal Tepe Piknik Alanımızda ve Güveniş Caddemizde oluşturduğumuz satış noktalarında satabilecekler. Bu alanları kadınlarımıza teslim edeceğiz ve kadınlarımızın ekonomiye olan katkılarını görmenin mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

 

 

KUZEYDEN, GÜNEYDEN, BATIDAN DOĞUDAN İNSANLARIMIZ GELİYOR

 

 

Akay, Kuzeyden Güneyden, Batıdan Doğudan insanların geldiğini ve Çerkezköy’de yaşadığını belirterek Çerkezköy mozaiğinde buluşan ve Çerkezköy’ün güzelliğini ortaya çıkaran bu büyümede kadınlarımızı önemsediklerini kadınların komşuluk ilişkilerinin güçlenmesini önemsediklerini ifade etti. Çerkezköy’ün birliktelikten güç doğurması gerektiğini biliyoruz diyen Akay; ‘’Dolayısı ile ortaya çıkardığımız bu alanlarda kadınlarımız ile el ele, gönül gönüle Çerkezköy’ün bu birlikteliğine, kardeşliğine, büyümesine hep beraber destek oluyoruz. Bu Mahalle Evlerinde temel hedef ürünleri ortaya çıkarmak, satış yapmak değildir. Temel hedef bir birlikteliği, bir beraberliği, bir ortak anlayışı, bir Çerkezköylü olma anlayışını ortaya çıkarmanın adımıdır bunlar” dedi.
 

 

KÜLTÜR MERKEZİMİZ YIL SONUNDA TAMAMLANIYOR

 

Kapalı Pazar yerini yakın bir zamanda tamamlayacaklarını ifade eden Akay, 27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi inşaatının devam ettiğini ve yıl sonunda tamamlanacağını ifade ederek; “Spora, sporcuya, gençlere ve kadınlara önem veren, doğumdan ölüme kadar vatandaşının yanında el ele, gönül gönüle bir anlayışı ortaya koyan Sosyal Belediyeciliği Çerkezköy ile paylaşıyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

 

GELECEĞE KADINLARIMIZ İLE BERABER UMUTLA BAKIYORUZ

 

 

4 yıl önce sözler verdiklerini ve bir slogan kullandıklarını hatırlatan Akay, “Sloganımız ‘Sevdamız Çerkezköy’ idi. Biz 4 yıl evvel Sevdamız Çerkezköy diyerek yola çıktık. İnşallah 2019 yılında da Sevdamız Çerkezköy diyerek yolumuza hep beraber devam edeceğiz. Bu duygularla bugün buraya gelen ve misafirimiz olan tüm konuklarımıza, buranın gerçek sahibi annelerimize, kadınlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde Hanımeli Sokaklarımızda buluşacağız ve bu emeklerin ekonomilerine olan katkılarını da hep beraber yaşayacağız.  Atamızın güzel bir sözü var. Diyor ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey kahraman Türk Kadını, sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ diyor. İşte bizler Atamızdan aldığımız bu düştür ile geleceğe kadınlarımız ile beraber umutla bakıyoruz, bakmaya devam edeceğiz” dedi.

 

3 YIL İÇERİSİNDE TEMEK ÇERKEZKÖY’DE 3 BİN 551 SERTİFİKA VERDİ

 

 

Veliköy’e Düğün Salonu ve Mahalle Evi kazandırdığı için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve çalışma arkadaşlarını kutlayarak sözlerine başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Çerkezköy’ü 2014 yılında sorunları ile beraber devir aldıklarını ve ciddi yatırımlar yaptıklarını belirterek; ‘’  Bugün bu sözleri hızlı şekilde yerine getirmekle meşgulüz. Çerkezköy 11 ilçe içerisinde nüfusu en hızlı artan ve sorunlarının ötelenmemesi gereken bir ilçe. 3 yıl içerisinde TEMEK Çerkezköy’de 3 bin 551 sertifika verdi ve kursiyer mezun etti dedi. Buralardan mezun olanların iş bulduklarını, kendi işini kurduklarını sevinçle izlediklerini, kadınların elinin değdiği yerde mutlak başarının olduğunu vurgulayan Albayrak, kurslara katılan kursiyerleri tebrik etti ve Çerkezköy’e Kültür Sarayı’nı kazandırmak üzere olduklarını belirterek, “Çerkezköy bunu hak ediyor” dedi.

 

 

SERTİFİKALAR VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları tarafından düzenlenen Kültür Sanat Kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve programa katılan protokol mensupları tarafından verildi ve ardından kursiyerlerin hazırladığı el emeği, göz nuru ürünler gezildi.

 

 

Haber: Faik Onur KAYA- Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10