Köprülü: Çiftçimizin kaderini değiştireceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında çiftçiler gününü kutladı.Köprülü â€

Tekirdağ 11.05.2018 16:32:00 0
Köprülü: Çiftçimizin kaderini değiştireceğiz

“ORTADAN KAYBOLUYORLAR”
 

Ülkenin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde, üretim ve verimliliğin artırılmasında çiftçinin önemine değinen CHP’li Köprülü, çiftçinin çok büyük emeğinin, hakkının ve alın terinin olduğunu ayrıca ülkede kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli görevi de çiftçilerin üstlendiğini kaydetti. Türk çiftçisinin AK Parti iktidarları boyunca, adım adım çöküşe sürüklendiğini, uygulanan tarım politikasının bugün gelinen noktada iflas ettiğini ifade eden Köprülü, “Türkiye kendi kendine yeten bir tarım ülkesiyken, bugün saman ithalatı yapan bir ülke konumuma getirilmiştir. Her yıl ithalatla, yabancı ülkelerin çiftçilerine milyar dolarlar veren AKP hükümeti, sıra çiftçimizi desteklemeye gelince ortadan kayboluyor” dedi.


“ÇİFTÇİLERİN SESİ OLACAĞIZ”
 

Çiftçilerin sesi, temsilcisi olmaya, sorunlarını anlatmaya ve çözümler üretmeye her zaman devam edecekleri sözünü veren Köprülü, çiftçiyi Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi milletin gerçek efendisi yapıncaya kadar çalışacaklarını ifade etti. Tarlada, bağda, bahçede, merada toprağı işleyen, üreten tüm çiftçilerin gününü kutlayan Köprülü, önceliklerinin çiftçileri içine düştükleri bu borç batağından kurtaracak bir tarım politikasını uygulamak olduğunu kaydetti.


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10