2 bin 398 vatandaş tarihiyle buluştu

Çerkezköy Belediyesi tarafından 'Çerkezköy Tarihi İle Buluşuyor' sloganı ile düzenlenen Çanakkale Şehitliği gezilerinin bu yıl 4'üncüsü yapıldı. 31 Mart Cumartesi günü baÅ

Çerkezköy 15.05.2018 12:18:00 0
2 bin 398 vatandaş tarihiyle buluştu

Çerkezköy Belediyesi tarafından ‘Çerkezköy Tarihi İle Buluşuyor’ sloganı ile düzenlenen Çanakkale Şehitliği gezilerinin bu yıl 4’üncüsü yapıldı. 31 Mart Cumartesi günü başlayan Çanakkale Şehitliği gezilerine toplam 2 bin 398 vatandaş katıldı.

 

BU YIL 4’ÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ

 

Geziler hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay;  “Tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve 250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın görmesini, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etmesini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlar altında düşmana ‘Dur’ dediğini, Türk Askeri’nin Çanakkale’yi ve bu aziz vatan topraklarını nasıl geçilmez yaptığını yerinde görmek için bu yıl 4.’sünü düzenlediğimiz Çanakkale Şehitliği Gezilerimiz tamamlandı. 31 Mart Cumartesi günü başlayan Çanakkale Şehitliği gezilerimiz 13 Mayıs Pazar günü sona erdi. ‘Çerkezköy Tarihiyle Buluşuyor’ sloganı ile bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz Çanakkale Şehitliği gezilerimize toplam 2 bin 398 hemşerimiz katıldı’’ dedi.

 

HAFTANIN 4 GÜNÜ, 3 OTOBÜS İLE DEVAM ETTİ

 

İlk etapta Cumartesi ve Pazar günleri ile başlayan gezilerin vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda daha sonra haftanın 4 günü, 3 otobüs ile devam ettiğini ifade eden Akay; ‘’  Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olarak devam eden gezilerimize toplam 2 bin 398 Çerkezköylü hemşerimiz katılırken; gezilerimize katılan hemşerilerimiz bir milletin yokluk, sefalet, imkansızlıklar içinde varoluş mücadelesi verdiği tarihi Gelibolu Yarımadası’nı görme, gezme ve eşsiz kahramanlıkların yaşandığı topraklarda aziz şehitlerimizin ruhuna dua etme imkanı buldular ” dedi.

 

AKAY, GEZİ PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

 Haftanın 4 günü düzenlenen Çanakkale Şehitliği Gezilerinin sabah saat 06.00’da Belediye Hizmet Binamız önünden başladığını ifade eden Akay; ‘’ Geziye katılan vatandaşlarımıza kumanya dağıtıldığı ve kafilenin saat 10.00 sularında Eceabat’a ulaşarak, tarihi yarımada gezisine rehber eşliğinde başladı. Bir ulusun varoluş, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin verildiği, yedi düvelin bir araya gelip de geçemediği, her karışının kanla, gözyaşı ile sulandığı Çanakkale Şehitliği gezildikten sonra geziye katılan otobüslerin saat 17.00 sularında tekrar Çerkezköy’e dönmek üzere hareket etti” dedi.

 

AKAY, KATILAN VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

 Akay; ‘’Kültür Gezileri kapsamında düzenlediğimiz ücretsiz Çanakkale Şehitliği Gezilerine her yıl Çerkezköy halkı büyük ilgi gösteriyor. Binlerce Çerkezköylü ulusal bağımsızlık mücadelemizin temel taşlarından biri olan ve her karışı şehit kanları ile sulanmış aziz vatan topraklarını gördü. Mehmetçiğimizin düşmana nasıl ‘Çanakkale Geçilmez’ dediğine yerinde şahit oldu. Çanakkale Şehitliği gezilerimize katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum’’ dedi.  

 

İSTANBUL VE EDİRNE GEZİLERİ İLE DEVAM EDECEK

 

Kültür Gezilerinin Çanakkale Şehitliği’nin ardından Ramazan ayı boyunca İstanbul ve Edirne gezileri ile devam edeceğini ifade eden Akay; ‘’Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak olan Ramazan Kültür Gezilerine Çerkezköylü hemşerilerim katılabilirler” ifadelerini kullandı.

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10