Engelliler Haftası'nda engelsiz konser

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Türk Halk Müziği Korosu, Engelliler Haftası dolayısıyla Halk Eğitimi Merkezi'nde verdiği konserde unutulmaz bir gece yaşattı. Konseri dinleyen davetliler, konse

Çerkezköy 16.05.2018 12:21:00 0
Engelliler Haftası

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi bünyesinde bulunan engelli vatandaşlardan oluşan Türk Halk Müziği Korosu, Halk Eğitimi Merkezi’nde muhteşem bir konsere daha imza attı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Önceki akşam saat 20:00’da düzenlenen konsere AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Tanışık, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Abdullah Öğe, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya  ile çok sayıda sanatsever katıldı.

 

“ENGELSİZ TÜRKÜLERLE DİYAR DİYAR”

 

 “Engelsiz Türkülerle Diyar Diyar” isimli konserde şef Ayşegül Ülkü yönetimindeki koroda seslerde Ahmet Taşan, Sakine Varlık, Ferhat Aslan, Hülya Güven, Tunay Kanat, Metin Uygun, Mustafa Akgün, Havva Akgün, Şengül Civan, Oğuz Gökdemir, Yunus Gökdemir, Vildan Civaş, Meral Dağaşan, Mahmut Demirtaş, Çisem Aksu, Gürol Aksu, Şeref Özgen Demirtaş, Hülya Metin, Büşra Tecmen, Cengiz Can Çil, Gülçin Çil, Nursena Kuru ve Halim Kırıl yer alırken, sazlarda ise Serkan Köksal, Ali Hakan Elman, Özkan Sezer, Mustafa Zümbül, Nihat Bayraktar, Nazım Kuru ve Tümer Orçun Kuru yer aldı.

 

“KARAKAŞ GÖZLERİN ELMAS”

 

Sunuculuğunu Fikret Puza’nın yaptığı konserde ilk olarak koro tarafından Diyarbakır yöresine ait “Fincanın etrafı yeşil” ve “Suzan Suzi” isimli türküler seslendirildi.  Solistler Çisem Aksu ve Gürol Aksu tarafından seslendirilen “Karakaş gözlerin elmas” isimli türkü beğeni toplarken Tunay Kanat tarafından seslendirilen “Mevlam birçok dert vermiş” isimli türkü katılımcılara duygusal anlar yaşattı.  Koro hep bir ağızdan “Sendeki Kaşlar” isimli türküyü de seslendirdi.

 

“FINDIKLI BİZİM YOLUMUZ”

 

Nursena Kuru, Gülçin Çil ve Büşra Çil, Büşra Tecmen tarafından İstanbul yöresine ait “Gemilerde Talim Var” isimli şarkının seslendirmesinin ardından Şengül Civan, İstanbul yöresine ait “Mendilimin yeşili” isimli türküyü seslendirdi.  Koro tarafından “Fındıklı bizim yolumuz” ve “Yangın olur biz yangına gideriz” isimli türkülerin seslendirilmesinin ardından konserin ilk bölümü sona erdi.

 

“EVREŞE YOLLARI”

 

Konserin ikinci bölümü de koro tarafından Bolu yöresine ait “Beyaz giyme toz olur” türküsünün seslendirilmesinin ardından Hülya Metin tarafından Sivas yöresine ait “Yeşil ördek gibi daldım göllere” isimli türkü seslendirildi. Vildan Çivaş, Hülya Mert ve Cengiz Can Çil tarafından İstanbul yöresine ait “Telgırafın tellerine kuşlar mı konar” isimli türkünün seslendirilmesinin ardından Sakine Varlık, Ferhat Aslan, Songül Erdoğan ve Meral Dağaşan tarafından Balıkesir yöresine ait “Evreşe yolları” isimli türkü seslendirildi.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Koro tarafından Balıkesir yöresine ait “Ayva çiçek açmış” isimli türkünün seslendirilmesinin ardından Yunus Gökdemir ve Oğuz Gökdemir tarafından “Ah edip inlerim gurbet elinde” isimli türküyü seslendirdi. Şeref Özgen Demirtaş ve Mahmut Demirtaş tarafından “Ankara’nın bağları” isimli türkünün seslendirilmesinin ardından konser koronun potporisi ile sona erdi. İzleyiciler de konserde şarkılara zaman zaman alkışları ile eşlik ederken, konseri dinleyen izleyiciler, konserin sonunda koroyu ayakta alkışladı.

 

SERGİ GEZİLDİ

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve davetliler konser öncesi dernek üyeleri tarafından yapılan eserlerin yer aldığı sergiyi gezerek ürünleri inceledi.

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10