Türkiye Florası kampuse taşındı

Namık Kemal Üniversitesi Biyoloji Topluluğu tarafından düzenlenen Thaleia İllüstrasyon Grubunun Bilimsel Bitki Ressamları Karma Sergisi açılışı Yaşam Merkezi'nde yapıldı.

Çerkezköy 17.05.2018 13:46:00 0
Türkiye Florası kampuse taşındı

Sergiye Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Namık Kemal Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Evren Cabi, çeşitli branşlardan akademisyenler ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen ilgililer ve öğrenciler katıldı.

 

ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN BİRİ

 

Açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Evren Cabi yaptı. Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde bilimsel bitki ressamlığı konusunda gerçekleştirilen ilk etkinlik olduğunu belirten Cabi, “Bilimsel bitki resmi, bitkilerin, bilimsel gerçekliğe uygun bir şekilde, suluboya, teknik kalem, renkli kalem gibi teknikler kullanılarak ayrıntılarıyla resmedilmesi olarak tanımlanabilir. Doğa ve bilimle iş birliği yapan bu sanatın ülkemizde hak ettiği şekilde tanınması, yaygınlaşması ve yeni ressamların yetişmesi oldukça önemlidir. Thaleia İllüstrasyon Grubunun Nadiye Gezmiş, Sema Niğdeli, Kezban Sayar ve Deniz Bozok ülkemizde yetişen çok değerli ressamlarımızdandır. Üniversitemize getirdikleri sergilerinde, bağımsız eserlerinin yanı sıra, çizer olarak görev aldıkları Resimli Türkiye Florası 2 cilt eserindeki çalışmalarını da kapsıyor. Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, Ali Nihat Gökyiğit Vakfı sponsorluğunda yürütülen Resimli Türkiye Florası projesi ülkemizin en büyük projelerinden biri. Herkesin botanik bilgisine ulaşıp anlayabileceği bu projenin içinde olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu projenin 2.cildi kısa bir süre önce yayınlandı. Bu eserde 53 botanikçi, 44 bitki ressamı ile 4 yılda tamamlandı. Ressamlarımızı Üniversitemizde ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz

 

BÜYÜK ONUR DUYUYORUZ

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, “Büyük bir bitki çeşitliliğine sahip olan Türkiye'nin bu zenginliğini tanıtmak, gelecek nesillere aktarmak ve akademik çevrelerin yanı sıra tüm toplumun faydalanacağı bir eserleri Üniversitemizde tanıtmaktan dolayı büyük onur duyuyoruz. Kampüsümüzdeki biyolojik çeşitliliği, farkındalık yaratmak amacıyla kendi eserlerini bizlerle buluşturduğu için düzenlenen sergide katkısı olan ressamlarımızı kutluyorum.” sözlerine yer verdi. Açılış konuşmasından sonra Thaleia İllüstrasyon Grubu Ressamlarına teşekkür belgeleri Yılmaz tarafından takdim edildi.

 

SERGİ GEZİLDİ

 

Serginin ikinci gününde Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek sergiyi gezerek, öncelikle Türkiye'nin en önemli doğal varlıklarından olan bitki çeşitliliğini tek eserde toplamak amacıyla Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde, Flora Araştırmaları Derneği ve Ali Nihat Gökyiğit (ANG) Vakfı iş birliğiyle çalışmaları devam eden ve 30 cilt olması planlanan "Resimli Türkiye Florası Projesi’nde emeği geçen tüm bilim insanlarını ve ressamlarını tebrik ettiğini dile getirdi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10