19 Mayıs'ı coşkuyla kutladık

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 99'uncu yıl dönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de büyük bir c

Çerkezköy 20.05.2018 15:18:00 0
19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de bir dizi etkinlikle kutlandı.Kutlamalar Cumartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'nda çelenk töreni ile başladı. Törende AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Kaymakam Atilla Selami Abban,  Belediye Başkanı Vahap Akay,3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Demirbağ’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardındanda  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Kapalı Otopark Alanı üzerinde coşkulu bir şekilde devam etti. Buradaki programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra ise günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Spor ve Gençlik Hizmetleri  Müdürü Metin Demirbağ yaptı.

 

 

“VAZGEÇİLMEZ GÜÇ KAYNAĞIMIZ MİLLET İRADESİDİR”

 

 

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Metin Demirbağ gerçekleştirdi. Demirbağ “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinden Samsun’a attığı ilk adımın, Türk Milleti'nin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga  tüm yurda yayıldı. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlerde Anadolu’da Türk halkının yapmış olduğu vatan savunmasına borçluyuz. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir.Bu iradeyi en son sarsmak isteyen hain fetö örgütü ve onun arkasındaki hamileri, cezasını da cevabını da en yüksek tonda almıştır” dedi.

 

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ SİZLERE EMANETTİR”

 

 

Demirbağ, gençlere de seslenerek,“Siz, gençlere istiklal aşkını veren, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, ya İstiklal ya ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, siz tarih yazan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Fatih Sultan Mehmetlerin torunlarısınız. Bizlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı ve tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek, hiçbir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemelisiniz. Cumhuriyetimizin  kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve 15 Temmuz’da yine yedi düvelin hainlerine karşı vatanını savunan ve şehit olanları rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diyerek konuştu.

 

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

 

Metin Demirbağ’ın konuşmasından sonra program öğrencilerin şiirler okumasıyla   devam etti. Ardından yarışmalarda derece alan öğrenciler için ödül törenine geçildi. 19 Mayıs Gençlik Haftası  nedeni ile okullar arası düzenlenen basketbol turnuvasında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi, ikinci olan Kültür Temel Lisesi ve üçüncü olan İmam Hatip Lisesi’ne kupa ve madalyaları Kaymakam Atilla Selami Abban tarafından verildi. Atletizm 800 metre kızlar kategorisinde birinci olan Hacı FahriZümbül Kız Meslek Lisesi öğrencisi Elven Kurtoğlu, ikinci olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Tatlı, üçüncü olan Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencisi Simay Çelik ve dördüncü olan Ticaret ve Sanayi Odası öğrencisi Seda Zehra Kıroğlu’na madalyalarınıda AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan verdi.Genç kızlar voleybol turnuvasında birinciliği elde eden Pakize Narin Anadolu Lisesi, ikinci  Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ve üçüncü olan Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi takımlarına kupa ve madalyalarını 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş verdi. Genç erkekler voleybol turnuvasında birinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, ikinci olan UğurOkulları ve üçüncü olan Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi takımlarına da ödüllerini de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi. Masa tenisi genç kızlar kategorisinde birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi, ikinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ve üçüncü olan Türk Tekstil Vakfı METEM takımlarına ödüllerini Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal verirken,  masa tenisi genç erkekler kategorisinde birinci olan Uğur Okulları, ikinci olan Hacı Fahri ZümbülAnadolu Lisesi ve üçüncü olan Türk Tekstil Vakfı METEM takımları kupa ve madalyalarını Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı verdi.

 

 

 SALON FUTBOLUNDA DERECEYE GİRENLERDE ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

 

Salon Futbolu (Futsal)kategorisinde de birinciliği  Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandı. İkinci Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, üçüncülüğü de AFM Özel Görür Lisesi takımı oldu ve dereceye giren bu takımlar  ödüllerini İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu’nun elinden aldı. Atletizm 100 metre genç kızlarda birinciliği elde eden Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Simay Çelik, ikinci olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Baş, üçüncü olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Melisa Yağmur ve dördüncü olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Hazal Karaatlı’yaödüllerini  İlçe Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Metin Demirbağ verdi. 100 metre erkekler kategorisinde birinci olan Kızılpınar Çok Programlı Lisesi öğrencisi İsmail Taşkıran, ikinci olan Uğur Okulları öğrencisi Sefa Kaya, üçüncü olan Kızılpınar Çok Programlı Lisesi öğrencisi Furkan Koçak ve dördüncü olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Uçar’a da ödüllerini İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun verdi. Atletizm bin 600 metre erkekler kategorisinde birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Nihat Nakip, ikinci olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ramazan Özdemir, üçüncü olan aynı okuldan Harun Güner ve dördüncü olan Kızılpınar Belediye Çok Programlı Lisesi öğrencisi Samet Yaramaz’a da ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüşverdi.

 

 

TAEKWONDO GÖSTERİLERİ İLGİ GÖRDÜ

 

 

Ödül töreninin ardından da İlçedeki özel spor okulları öğrencilerinin ortak hazırladığı nefes kesen taekwando gösterileri büyük ilgi gördü.Taekwondogösterilerinin ardından Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencilerinden  Fadime Gündüz “Bir fırtına tuttu beni” türküsünü seslendirdi ardından, yine ayni okul öğrencilerinden Sevin Dikmen de “Bülbülüm aklın kafeste” türküsünü seslendirdi. Öğrencilerden Tuğçe Uyanık’ın “Hoş gelişler ola” şarkısını seslendirmesinin ardından müzik öğretmeni Melike Baygür de “Memleketim” isimli türküyü seslendirirken, öğrencilerin müzik gösterileri büyük ilgi gördü.  Kutlamalar  okulların folklor ekiplerinin çeşitli halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

 

 

Haber / Seyit SÜREN-Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10