19 Mayıs'ta Karadeniz Rüzgarı esti

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de büyük bir coşkuyla kutladı. Kapalı Otopark üzerinde buluşan binlerce Çerkezköylü, 19 Mayıs c

Çerkezköy 20.05.2018 16:24:00 0
19 Mayıs

Konser öncesi Kapalı Otopark alanını dolduran binlerce Çerkezköylüye hitap eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ramazan ayının birliği beraberliği ve güzelliği ile birlikte bağımsızlık ateşinin yakıldığı Samsun’dan Anadolu’ya, Trakya’ya, ülkemizin tüm coğrafyasına huzur, barış ve kardeşliği getiren o büyük mücadelenin ilk adımı olan bu önemli günü bizlerle birlikte kutlayan tüm hemşerilerime kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum. Dört yıl önce memleket sevdası, Çerkezköy sevdası diyerek bir yola çıktık. Dört yılda büyüyen ve gelişen Çerkezköy’ümüzün tüm sokaklarına adım adım kapı kapı hizmet ettik, hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu güzel ilçede yaşayan tüm vatandaşlarımızla, çocuklarımızla, kadınlarımızla, gençlerimizle kalpten kalbe gönülden gönüle köprüler kurduk. Ülkemizin dört bir yanından gelerek bu topraklarda buluşan vatandaşlarımızla bir olduk beraber olduk. Aynı fabrikada yan yana çalıştığımız, aynı pazara çıktığımız, aynı okullarda çocuklarımızı okuttuğumuz, aynı iftar sofralarında buluştuğumuz herkesle birlikte Çerkezköy olduk. Tıpkı aşağıda simge halindeki o harfler gibi; kuzeyden, güneyden, doğudan, batıdan bu topraklarda buluşan vatandaşlarımızın, tıpkı o 700 yıllık zeytin ağacının simgelediği gibi barış, huzur ve kardeşlik içerisinde buluşarak bir ve beraber olduğu Çerkezköy’e hep birlikte hizmet ediyoruz. Geleceğimiz için toprağın altına gömdüğümüz alt yapı yatırımları, yeşil alanları, parkları, bahçeleri, spor kompleksleri, pazar alanları, kültür merkezleri ile tüm yatırımların gurur ve mutlulukla Çerkezköy’le buluştuğu günleri yaşıyoruz. Gülümseyen annelerin, gülümseyen babaların, okuyan çalışan gençlerin, emekçi kadınların, mutlu çocukların kenti sevdamız Çerkezköy için daha çok çalışacağız, daha çok çalışacağız, daha çok çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

 


“ATATÜRK’E BORÇLUYUZ”

 

 

Akay “ Bir tek şeye ihtiyacımız vardır. ‘Çalışkan olmak’ düsturu ile yürüdüğümüz bu yolda borçlu olduğumuz şanlı tarihimiz ve şehitlerimiz var. Her birini minnet ve şükran duygularımla anıyorum. İşte bizler bugün ay yıldızlı Türk bayrağı altında özgürce yaşıyorsak, bunun canlarını hiçe sayarak şehit olmuş atalarımız sayesinde olduğunu unutmayacağız. Çocuklarımızı mutlulukla okullarımızda okutabiliyorsak, bugün o okullarda yöneticilik yapabiliyorsak, kadınlarımız bugün hayatın eşit ve özgür bir parçalarıysa, gençlerimiz hep birlikte özgürlük şarkıları söylüyorsa, 36 yaşında bir genç milletin oylarıyla demokratik yollarla belediye başkanı oluyorsa ve bu kürsüde konuşabiliyorsa borçluyuz. Sevgili hemşerilerim. Borçluyuz evinde torun büyüten Fatma annem. Fabrikada çalışan genç kardeşim borçluyuz. Bankada çalışan Hüseyin bey, Avukat Lale hanım, esnaf Ayşe teyzem, Sanayici Mehmet bey hepimiz borçluyuz. Okul müdürü olup, Atatürk’ü anma programında Atatürk adını anmaktan imtina eden okul müdürü sana sesleniyorum. Sen de borçlusun. Kime mi borçluyuz? 16 mayıs 1919’da eski bir bandırma vapuru ile İstanbul’dan yola çıktığında boğazda, kız kulesi açıklarında kendi vatanında düşman gemileri tarafından aranan bandırma vapurunun güvertesindeki düşman askerlerine; ‘Biz Anadolu’ya ne silah ne cephane götürmüyoruz. Biz Anadolu’ya ideal ve iman götürüyoruz’ diyerek 19 Mayıs 1919’da Samsun’da gözleri çakmak çakmak bağımsızlık ateşi ile yanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ e borçluyuz. Sakın unutma!Bir milletin yeniden doğuş günü olan 19 Mayıs’ta aynı ruh ve aynı heyecanla atamızın ‘geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır, bütün ümidim gençliktedir’ diyerek tarif ettiği tüm gençlerimiz ile birlikte sesleniyoruz. Atam sen rahat uyu. Kurduğun Türkiye Cumhuriyeti’nin bekçileriyiz. Kurduğun cumhuriyet ay yıldızlı Türk bayrağı altında sonsuza kadar yaşayamaya devam edecek. Yıllar önce sen geleceğe gençliğe gözün gibi baktın. Şimdi de o gençlik sana gözü gibi bakıyor. Sonsuza kadarda gözü gibi bakmaya devam edecek. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

 

 

UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

 

 

Akay’ın konuşmasının ardından İzmir Marşı ile sahneye çıkan ünlü sanatçı Resul Dindar söylediği Karadeniz, Arabeks ve Türk Sanat Müziği şarkılarıyla alanı dolduran 15 bine yakın Çerkezköylüye unutulmaz bir gece yaşattı. İzleyiciler konser boyunca cep telefonlarıyla bu anı ölümsüzleştirirken, yaklaşık iki saat sahnede kalan Dindar kendisine gösterilen sevgiye teşekkür ederek konserini tamamladı.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ-Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10