128 er yemin etti

8. Mekanize Tugay Komutanlığında  vatani görevini yapan 371. Kısa dönem 128 erin yemin töreni Beşiktepe Orgeneral Doğu Aktulga kışlasında yapıldı. Törende Mehmetçiklere seslenen  Tugay KomutanÄ?

Tekirdağ 25.05.2018 13:46:00 0
128 er yemin etti

8. Mekanize Tugay Komutanlığında  vatani görevini yapan 371. Kısa dönem 128 erin yemin töreni Beşiktepe Orgeneral Doğu Aktulga kışlasında yapıldı. Yemin Törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Şahin Karakaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, il protokolü, er ve erbaşların aileleri katıldı.

 

 

 YAŞ KÜTÜĞÜNE PLAKET ÇAKILDI

 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, sancak kıtası ve tören bölüğünün yerini alması ile devam etti.  Sancak hakkında bilgi verilmesinin ardından  371. Kısa dönem er ve erbaşlar  askerlik yemini ettiler. Sonrasında yemin eden askerler adına Bkm. Er Emre Yalçınkaya  bir konuşma yaptı. Piyade Er Burak Uyaner tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.  

 

 

TAKDİR HEDİYELERİ VERİLDİ

 

 

Birliğe ilk katılan personel ile eğitim, spor ve disiplin konularında başarılı olan personele takdir ve hediyeleri Vali Mehmet Ceylan tarafından verildi.

 

 

 ASKERLİK GÖREVİNİN KUTSALLIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

 

 

Daha sonra törene Tugay Komutanı Topçu Kur. Albay Selçuk Kubilay Karslı’nın  konuşması ile devam edildi.  Askerlik görevinin kutsallığına dikkat çeken Albay Karslı  konuşmasında “  Bugün özgürlüğümüzün simgesi bayrağımız ve sancağımızın gölgesinde şevk ve heyecan içerisinde inanç ve gururla askerlik andını içen 128 vatan evladı şanlı Türk ordusunun saflarına katılmaktadır. Bu katılımın kahraman silahlı kuvvetlerimize ve yüce milletimize hayırlı olmasını diliyorum. ” dedi.

 

 

‘’ETTİĞİNİZ YEMİNİN TEMİNATI ŞEREF, BEDELİ GEREKTİĞİNDE VATAN UĞRUNA ŞEHİT OLMAKTIR’’

 

 

Mehmetçiklere de seslenen Albay Karslı “Bugün hayatınızdaki en önemli günlerinizden birini yaşıyorsunuz. Bugünden başlayarak Türk askeri olmanın onurunu, gururunu ve sorumluluğunu taşıyacaksınız. Bu yüksek değerleri sadece askerlik hayatınız boyunca değil bütün yaşamınız süresince çevreniz, aileniz ve yakınlarınızla paylaşacak nesilden nesile intikal ettireceksiniz. Ettiğiniz yeminin teminatı şeref, bedeli gerektiğinde vatan uğruna şehit olmaktır” dedi.  Yemin töreni, tören geçişi ile sona erdi.

 

 

Haber: Metin KARA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10