11 ilçeye 11 okul projesi tamamlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında yapılan Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yapımı tamamlandı. Tekirdağ V

Tekirdağ 27.05.2018 13:48:00 0
11 ilçeye 11 okul projesi tamamlandı

Saray’da devir teslim ve açılış törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray’a da vekalet eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, il protokolü, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu; ‘’40 derslikle eğitim-öğretim faaliyetinde bulunacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yapılması için yer teslimi 7 Nisan 2017'de gerçekleşmiş, okulun iş bitiş tarihi 20 Nisan 2018 olarak kaydedilmiştir. 95.636 metrekare arsa alanı üzerinde 13.219 metrekare okul için ayrılmış olup, toplam inşaat alanı 8.400 metrekareye karşılık gelmiştir. Projenin maliyeti KDV dahil 8 milyon 136.100 TL'dir’’ dedi.

 

‘’BUGÜN SARAY İÇİN GERÇEKTEN ANLAMLI BİR GÜN’’

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da, "Bugün bizler için de son derece anlamlı ve özel bir gün. Bugün Tekirdağ ilimize yeni bir okul kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ilimizdeki gerek eğitim kurumlarının yapımında, gerekse altyapı anlamındaki desteklerinde ciddi anlamda katkıları var. Bu anlamda binaları teslim aldıktan sonra gerek eğitim teknolojileriyle donatımı, gerekse en iyi şekilde planlamaların yapılarak eğitim-öğretime kazandırılması da çok önemlidir. Bu anlamda 2018 Eylül ayı itibariyle öğrenci kabulüyle birlikte Saray özelinde Tekirdağ ilimize hizmet edecek" dedi. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da, "Bugün Saray için gerçekten anlamlı bir gün.  Bu mutluluğu birlikte yaşıyoruz’’ dedi.

 

‘’VERDİĞİMİZ SÖZLERİ BİRER BİRER YERİNE GETİRECEĞİZ’’

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "11 İlçeye 11 Okul Projesi Mayıs 2014 meclisinde, meclisin bütün üyelerinin oy birliği ile aldığı bir karardır. 11 İlçeye 11 Okul Projesi'nin başarısı, 60 Büyükşehir Belediye meclisinin tamamının başarısıdır. Ama en büyük başarı, o 60 Büyükşehir Belediye Meclis üyesini ve bizleri seçen halkımızındır. Bugün projeyi tamamlamanın verdiği gururla ve mutlulukla konuşuyorum’’ dedi.  Eğitim yatırımının insana yatırım olduğunu ifade eden Albayrak; ‘’ Ben özellikle Tekirdağ'ın tamamında hayırsever işadamlarının, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, hükümetimizin bu konudaki hassasiyetine gururla izliyoruz. Hepimiz bu tür projelerin yanında olacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz. Önümüzde halktan aldığımız yetkinin dolmasına tam 310 gün var. Bu 310 gün içerisinde de verdiğimiz sözleri birer birer yerine getireceğiz’’ dedi.

 

PROJE 11. EĞİTİM KURUMUMUZUN AÇILIŞIYLA BİRLİKTE TAMAMLANMIŞ OLUYOR

 

Törende son olarak konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, " Büyükşehir Belediyemiz gerçekten 2014 yılı itibarıyla başlayan bu serüveni bugün burada 11. eğitim kurumumuzun açılışıyla birlikte tamamlanmış oluyor. Tekirdağ'ımızın nüfusu hızla artıyor. Son 5 yıldaki nüfus artışı gerçekten bizlerin eğitim ve eğitim kurumlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve geliştirmesi açısından ne kadar fazla çalışmamız gerektiğini bizlere bir kez daha gösteriyor. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bizim için asıl önemli olan, fiziki şartlarını iyileştirdiğimiz okullarımızda yetişecek olan bizim gelecekte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi; fikri hür irfanı hür, gerçekten çağdaş, gelişmiş bir nesil yetiştirmek için gerçekten bizlerin ciddi şekilde Milli Eğitim camiası olarak çok çalışmamız ve yeni projeler vermemiz gerekiyor. Bu açıdan Milli Eğitim Müdürlüğü'müz ile birlikte bu konuya yönelik olarak son bir içerisinde yeni projelerle çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz. " dedi.

 

‘’VASIFLI ELEMAN YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ’’

 

Konuşmasında mesleki eğitimin önemine de vurgu  yapan Vali Ceylan “ İlimiz bir sanayi bölgesi dolayısıyla fabrikalarda aranan eleman ihtiyacı çok fazla. Fabrika ve işyerleri ile görüşmelere devam ederek işletmelerde ihtiyaç bulunan bölümleri okullarımızda açarak vasıflı eleman yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle bugün açılışını yaptığımız okulumuz ciddi bir ihtiyaca cevap verecektir.”dedi. Tören, konuşmaların ardından devir teslim protokolünün imzalanması ve kurdele kesimi ile son buldu.

Haber/Metin KARA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10