İhtiyaç sahibi çocuklar bu yıl da bayram sevincini yaşayacak

Çerkezköy Kent Konseyi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen  'Bayramda bir çocukta sen giydir, minik bir kalbi sevindir' kampanyasına bu yıl da hayırsever vatandaşlar tarafından sahip ç

Çerkezköy 28.05.2018 12:56:00 0
İhtiyaç sahibi çocuklar bu yıl da bayram sevincini yaşayacak

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe; ‘’  Öncelikle mübarek Ramazan Ayı’nın tüm İslam alemine, dünyaya barış, sevgi, huzur, birliktelik getirmesini diliyorum. Bu mübarek ayın sonunda, Çerkezköy Kent Konseyi olarak tam da Ramazanın anlamına yakışan bir proje ürettik. Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanlığım sürecinde başladığımız ve bu sene 3’ünsünü gerçekleştireceğimiz ‘Bayramda bir çocukta sen giydir, minik bir kalbi sevindir’ kampanyamız Ramazan ayının bereketi, yardımlaşma hissiyatı ve biz hem Türklerin hem de Müslümanların bölüşücü, paylaşımcı yapısı ile önceki yıllara kıyasla artacağına inanıyorum’’ dedi.

 

‘’ÇOCUKLARIMIZA BAYRAMLIK ALABİLME HEYECANINI ÖNEMLİ BİR SAYIDA YAŞADIK’’

 

İlk sene üç yüzlü sayılarda iken, geçen sene 562 çocuğu sevindirmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Serfiçe; ‘’ Konsey ailesi olarak buna vesile olmaktan mutluluk duyduk. Çok yoğun ve zahmetli bir çalışma sonrası,  değerli hemşehrilerimizin katılımı ile çocuklarımıza bayramlık alabilme heyecanını önemli bir sayıda yaşadık. Hemşehrilerimiz bu kampanyaya sahip çıktı ve geçerli olacağı tarihi takip ediyor. Bizi katılım için birkaç gündür arayıp soruyorlar’’ dedi.

 

‘’ÇERKEZKÖY HEPİMİZİN’’

 

Bu kampanyanın ilçede hayat bulan en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birisi olduğunu kaydeden Serfiçe; ‘’Tabi sosyal sorumluluk ve yardım dediğimizde, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın ilçemize kazandırdıkları için kendisine teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. 2014 sonrası, her birimizin muhtemelen hissettiği bir duyguyu yaşar olduk, Vahap Başkanımızın yönetim tarzı ile birlikte. Kentimiz için ne yapabiliriz? Kentimizi daha yaşanır, daha refah bir hale, kişisel olarak nasıl katkı koyarız da, getiririz? Hangi işin ucundan tutar, fayda sağlarız? Bu sorular herkesin aklından geçiyor artık. Buna katılımcılık deniyor. -Bende varım- deniyor. Bu da her şeyin doğru gittiğini, hemşehrilerimizin bu yaklaşıma hasret olduğunu bize gösteriyor. Çerkezköy hepimizin. Çerkezköy ‘deki çocuk, yaşlı, genç tüm insanlar birbirinin ya eşi, ya dostu, ya komşusu . Aynı kentte çalışan, nefes alan, yaşayan insanlarız. Tüm sorunlar hepimizi ilgilendirmeli. Tüm güzellikler hepimizi sevindirmeli. Bu duygu ve düşünceler ile 2018 Ramazan Bayramı için ‘Bayramda bir çocukta sen giydir, minik bir kalbi sevindir’ diyorum, şimdiye kadar katılımları ile destek olmuş tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, bu dönem kampanyamıza destek verecek herkese, minik kalpler adına şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10