Birinci etabın açılış töreni yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesinin ortaklaşa hayata geçireceği Çerkezköy Kent Park 1.Etap açılış töreni Çerkezköy Kaymakamlığı yanında bulunan alanda gerçekleÅ

Çerkezköy 29.05.2018 20:01:00 0
Birinci etabın açılış töreni yapıldı

“TOPLAM MALİYETİ 2 MİLYON 136 BİN”

Dün saat 17.00’de gerçekleştirilen törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, kent park projesi hakkında bilgilendirmede bulundu. 1.Etabın 15 bin metrekarelik alan olduğunu kaydeden Gürcün “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine maliyeti ise 2 milyon 136 bin 400 TL olmuştur. Buradan Pazar yerine kadar olan alanda ikinci etap çalışmaları da başladı. İhalesi gerçekleşti ve 28 Mayıs itibariyle müteahhide yer teslimi yapıldı. Bu parklar birbirine bağlandığında Çerkezköy halkının nefes alacağı geniş bir park haline gelecektir” dedi.

GÜRCÜN’E SERT CEVAP VERDİ

Gürcün’ün konuşmasında Çerkezköy Belediyesini ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ismini telaffuz etmemesi ise dikkatlerden kaçmadı. Akay ile Gürcün’ün arasındaki gerginlik dün dışa da vurdu. Aylardır birbirleriyle konuşmayan ikili dün yine bir açılışta karşı karşıya geldi. Konuşmasında protokol icabı diplomatik bir dil kullanan Gürcün’e aynı dilden sert cevap veren Akay “ Benim ismim Vahap Akay. Dört yıldır Çerkezköy’de Belediye Başkanlığı görevini yerine getiriyorum. Bilmeyen varsa duymayan varsa bir kere daha hatırlatma gereği duydum” diyerek Gürcün’e göndermede bulundu.

“ÜÇ KATINA ÇIKARDIK”

Adnan kahveci parkının geçmişte çocukluk yıllarında Çerkezköy’ün buluşma noktası olduğunu kaydeden Başkan Akay “ Burası ailelerin büyük mutluluk ve sevinçle güzel vakit geçirdiği bir parktı. Yıllar sonra Çerkezköy büyüdü ve büyümeye ayak uyduramayan yerel yönetimler bu parklara sahip çıkamadı. 2014’te göreve geldiğimizde bu parklar elden çıkmış atıl bir haldeydi. 2014 yılında Çerkezköy’de aktif kullanılan yeşil alan 126 bin metrekareydi. Göreve geldik 4 yılda el ele Çerkezköy’de bu alanları 323 bin 151 metrekare ilave ederek 4 yılda aktif kullanılan park alanları 3 misline çıkartıp 450 bin metrekareye ulaştık” dedi.

“KATMA DEĞER KATACAK”

Çerkezköy’de 70’in üzerinde parkı vatandaşların hizmetine açtıklarını kaydeden Akay”Vatandaşların girmekten tedirgin olduğu çocukların ulaşamadığı bu alanları bu hale getirdik. Seçim döneminde gezerken “ Çerkezköy’de herkes sokağa çıkacak” sloganını kullandık. Çerkezköy’de herkes sokağa çıkacak derken bunlardan bahsediyorduk. Çerkezköy’de işletmelerden vatandaşların kullanım alanı haline dönüşen onlarca Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde ki parkları vatandaşlarımızla buluşturuyoruz.  Yaptığımız bu yatırım Çerkezköy’ün yeşil alanlarına katma değer katacak birinci adımdır. İkinci adımdan sonra da Çerkezköy yeni bir kent parkına kavuşacaktır” açıklamasında bulundu.

“BÜYÜK PARK KAZANDIRDIK”

Akay “ 2014 yılının Mart ayında Kartaltepe piknik alanını aldığımızda o alanın nasıl olduğunu biliyorsunuz. Teslim aldığımızda Orman Bölge Müdürlüğüne ait alan belediyeden çıkmıştı. Biz 17 hektarlık alanı Çerkezköy halkı ile paylaştık. Alanı aydınlattık, piknik alanları, masalar, spor alanları ve yürüyüş alanları ekleyerek Çerkezköy’ün çekim merkezi haline gelen mesir alanı haline getirdik. Hemen arkasında 7 bin metrekarelik alanda çocuk oyun parkı yaptık. Oyun parkı da bölgenin en büyük çocuk oyun parkı oldu. Yaklaşık 3 milyonun üzerinde yatırım ile Kartaltepe piknik alanı ile buluşturduğumuz o alanda güzel çalışmadan sonra oraya yakışır çocuk oyun parkının adını da 23 Nisan Çocuk parkı koyduk” dedi.

Çerkezköy’ün yeşil alanlarını, park ve karanlık alanlarını aydınlatarak ailelerin ve çocukların kullanımına açtıklarını kaydeden Akay “Biz Çerkezköy’de adım adım projelerimizi hayata geçiriyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte dört yıl önce seçim beyannamesi ile vatandaşların karşısına çıktık. O beyannamede yazanların tümünü adım adım yerine getiriyoruz. Çerkezköy’ün içinden geçen Pınarça, Kavakdere ve Çorlu deremiz var. Üç tarafı sularla çevrili bir kentte yaşıyoruz. Bu sular maalesef kullanılmaz haldeydi. Pınarça ve Çorlu deresi ıslah olduktan sonra bu alanların etraflarını da yaşam alanı haline getireceğiz. Pazar yerini tamamladık ve Haziran ayının başında hizmete açılacak. 4-5 aylık çalışmaların ardından Kent Park Çerkezköylüler ile buluşacak. Pınarça deresinin iki tarafını Fatih camiine kadar uzanan yaklaşık 2 kilometrelik alanı yaşam alanı haline getiriyoruz. Çerkezköy’de pazardan çıkan vatandaşların ilçenin bir ucundan bir diğer ucuna parkların içerisinden yürüyerek gidecek” açıklamasında bulundu.

“SİZİN SORUMLULUĞUNUZ YEREL YÖNETİMLERİN ÇALIŞTIKLARINA MÜDAHALE ETMEK DEĞİL”

AK Partililere ve devlet bürokratlarına da sert dille eleştiren Akay “ Büyüyen ve gelişen Çerkezköy’ün daha fazla yatırıma, ilgiye ve alakaya ihtiyacı vardır. Biz Kartaltepe piknik alanının 17 hektarlık alanında üç yıldır çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Trafik sıkıntısı yaşatacak şekilde yoğunlukta bir piknik alanımız var. 17 hektarlık alanın yanında yine Orman Bölge Müdürlüğüne ait 25 hektarlık ve ilaveten 33 hektarlık iki parça yer var. Biz yaklaşık iki yıl önce 17 hektarlık alanın yan tarafındaki 25 hektarlık alan için Orman Bölge Müdürlüğünde alanın Çerkezköy belediyesine tahsisi için müracaatta bulunduk. Bir yıl müracaata cevap bekledik. Bakanlığa bizzat giderek sözlü ifade ettik. 5 Temmuz 2017 tarihinde Orman Bakanımız Veysel Eroğlu ile görüşerek 25 hektarlık alana projemiz olduğunu sunduk. Kendisi de konuyu değerlendireceğini söyledi. Ankara’dan çıkıp Çerkezköy’e gelirken bakan Eroğlu’nun özel  kalemi bizi arayarak yaşam alanının tahsisinin uygun olduğunu söyledi. Bununla ilgili İstanbul Bölge Müdürü ile irtibata geçmemizi söyledi. Hemen ertesi gün İstanbul Bölge Müdürünü ziyaret ederek yeşil alanın Çerkezköy’e yetmediğini ve tahsis talebini yeniledik. Kendisi de bakanımız uygun gördüyse tabi ki bunun gereğini yerine getiririz dediler. 15 Aralık tarihinde Orman Müdürlüğünden cevap geldi ve cevapta “25 hektarlık alanın Çerkezköy belediyesine tahsisine cevabı red edilmiştir” cevabını aldık. Çerkezköy’e hizmet etmeye niyetlenenler, sevdamız Çerkezköy sloganından rahatsız olanlara sesleniyorum. Bizim 81 ilden bu topraklara gelip huzur ve mutluluk içerisinde birlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek için o insanlara hizmet etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Sizin sorumluluğunuz yerel yönetimlerin çalıştıklarına müdahale etmek olmamalıdır. Bunun hesabını yarın bu vatandaşlara veremezseniz benden söylemesi. İnşallah 25 hektarlık alanı Çerkezköy kavuşacaktır. Oturulmayan kimsenin konaklamadığı Astsubay lojmanlarını da Çerkezköy’ün yaşam alanına kavuşacaktır” diye konuştu.

“YİNE BOYUNLARININ ÖLÇÜLERİNİ ALIRIZ”

Programda son olarak konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Çerkezköy’de her yıl nüfus on bin artıyor. Çerkezköy’ün sorunlarını öteleme lüksümüz yoktur. Verdiğimiz her sözü yerine getireceğiz. Hizmet üreten anlayış içerisindeyiz. Çerkezköy Belediyesini mehter marşı ile alacağız diyenler milletvekili adayı oldular. Şunu bilsinler ki İzmir marşı ile 7-0 yapacağız. Hiç ümitlenmesinler. Bunu yakından görüyoruz. Ak partili vekiller seçim beyanlarında belediyeleri almaktan bahsediyorlar. 30 Martta boylarının ölçülerini aldılar, çok meraklıysanız tekrar 30 Mart 2019’da bir daha aday olun yine boyunuzun ölçüsünü alalım. Dışardan konuşarak olmaz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10