Anda Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Temsilciliği'nin iftarı ilgi gördü

ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Temsilciliği tarafından vatandaşlara iftar programı düzenlendi. Anda Kardeşe Vefa Derneği'nin, maddeleşen ruhlarda kendine dönüşün Bismillah ile başlayan ilk adım

Tekirdağ 11.06.2018 16:20:00 0
Anda Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Temsilciliği

ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Temsilciliği dün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Şenol Sokak No:8’de yoğun katılımlı bir iftar gerçekleştirdi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

İftar’da MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Ayyıldız ve ilçe yönetimi, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcıları Vahdettin Sargın, Murat Yürük ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy Sivaslılar Derneği Başkanı Ercan Yılmaz, Çerkezköy Erzurumlular Dernek Başkanı Edip Nurettin Akın, ANDA Kardeşe Vefa Derneği genel merkez yönetim kurulu üyeleri, ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Temsilcisi Mustafa Tokgöz  ve temsilcilik yönetimi, Merkez Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Akın ile yaklaşık 250 kişi katıldı. Saat 20:00’da  başlayan iftar programında Kuran-ı Kerim de okundu.

 

BİZDEKİ KARDEŞLİK BİYOLOJİK BAĞIN ÇOK ÖTESİNDEDİR

 

İftar sonrası yaptığı konuşmada katılımcılara katılımları nedeniyle teşekkür eden ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Temsilcilisi Mustafa Tokgöz derneğin kuruluş amacını dile getirerek; ”ANDA ,cana can katıp and içmeye, içilen and ile ruhları birleşmeye, fesatlık ve fenalığı dışlayıp sonsuza dek sürecek kardeşliğe verilen addır. Anda Türk Dil Kurumu’nun Türkiye Türkçesi ağızları sözlüğünde kardeş anlamına gelir. Kelamul Allahta tanımlanandır kardeşlik. Hucurat suresinin 10. ayetinde bulduğumuzdur. Bakara suresinin 220. ayetiyle yetimlere kılındığımızdır. Tevbe suresinin 11.ayetiyle kime kardeş diyeceğimizi öğrendiğimizdir. Biyolojik bağın çok ötesindedir bizdeki kardeşlik. Kardeşliği biyolojiden bilmediğimiz gibi, vefayı da bir kelamdan ibaret bilmeyiz.

 

ANDA KARDEŞE VEFA BİSMİLLAH İLE BAŞLAYAN İLK ADIMDIR

 

Tokgöz konuşmasını şöyle sürdürdü; “Anda Kardeşe Vefa, maddeleşen ruhlarda kendine dönüşün Bismillah ile başlayan ilk adımıdır. Dünya üzerindeki mazlum ve mağdurlara Müslüman Türk’ün vefakar elidir. Anda Kardeşe Vefa; mazlum ve mağdur ayrımı yapmadan Filistin’den Doğu Türkistan’a Arakan’dan Halep’e, Mısır’dan, Musul’a, Hülasa Kızıldeniz’den Hazar Gölü’ne, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne riyasız sevgilerin durdurulamayacak hareketidir. Bir grup inanmış insanın başlattığı ve vefalı Türklerin dünyanın en ücra köşesindeki mazlumlara uzanan eli olarak devam ettirdiği bu kutsal vazife 3 yıl gibi kısa bir sürede binlerce Anda’ya ilham oldu. Merhameti, Taif’te taşlanıp hakarete uğrayan ama her şeye rağmen dua eden Peygamberimiz(S.A.V.)’den, adaleti, obada başlayıp üç kıtada hüküm süren Osmanlı’dan, liderliği destanları kitaplara sığmayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrenen biz vefalı Türkler, bir lokma ekmeği herkesle paylaşırken, savaşta bile yaralı düşman askerlerini omuzlarken, bizden yardım isteyen mazlumlara karşı sessiz kalamazdık ve kalmadık çok şükür”

 

TUTTUĞUMUZ HİÇBİR ELİ SAHİPSİZ BIRAKMADIK BIRAKMAYACAĞIZ

 

Mustafa Tokgöz, “Sizin desteklerinizle Musul’da, Kerkük’te, Guta’da, Telafer’de, Kırım’da, Kosovo’da, Bosna’da, Moğolistan’da, Gambiya’da, Nijerya’da ve daha onlarca Türk ya da Müslüman coğrafyasında tuttuğumuz hiçbir eli sahipsiz bırakmadık, bırakmayacağız. İnşa ettiğimiz yetim ve kültür merkezleri ile, yaraları sarmak için dolaşan mobil sağlık tırımız ile, tam teçhizat ve donanımlı arama ve kurtarma ekiplerimiz ile, hayırseverlerimizin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazır binlerce gönüllü Andalarımız ile gönüllere köprü olmanın gururunu yaşıyoruz. Ecdadımızın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve tüm şehitlerimizin adını yaşatmak için oluşturduğumuz iyilik kervanımızı büyütmek ve hayırseverlerimizin iyiliklerinin ülkemizden tüm dünyaya yayılmasını istiyoruz. Sizler desteğinizi çekmeyin ki, kardeşin kardeşe vefası bitmesin, tutulan mazlum elleri bırakılmasın, her daim yetimlerin başını okşayan vefalı bir Türk eli bulunsun.’dedi ve konuşmasını katılımcıların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak noktaladı.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10