Nihayet o onay geldi

Bağlık Mahallesi'nin iki yakasını bir araya getirmesi için planlanan ve yılan hikayesine dönen bağlık viyadüğü için aylardır beklenen yazı Karayolları'ndan nihayet geldi. Projenin onay yazısının 

Çerkezköy 12.06.2018 18:28:00 0
Nihayet o onay geldi

Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını birleştirecek olan 15 milyon TL’lik Bağlık Viyadüğü Projesi için Karayolları'ndan aylardır beklenen yazı önceki gün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ve Çerkezköy Belediyesi'ne ulaştı. Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen yazıda “  İlgili yazı ile proje çalışmaları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Tekirdağ ili genelinde muhtelif yol kavşak projelerinin hazırlanması işi kapsamında hazırlanan Çerkezköy Bağlık Üstgeçit köprüsü öneri projesi onay için kurumumuza sunulmaktadır. Söz konusu işe ait ‘Bağlık Üstgeçit Köprüsü Genel Yerleşim Planı’ incelenmiş ve gabari açısından uygun bulunmuştur“ifadeleri yer aldı.

 

 

SÜREÇ KARAYOLLARI'NDAN ÇIKTI

 

 

Aylardır beklenen yazının kendilerine ulaştığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Karayolları Bağlık viyadüğü projesinin kararını onayladı. Yakın zaman içinde uygulama projesine geçilecek. Gelen yazıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi de projeyi ihaleye çıkartacak. Artık süreç Karayolları'ndan çıktı, top ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde” diye konuştu. 30-40 gün içinde tamamlanması beklenen uygulama projesi çalışmalarının ardından Bağlık viyadüğü projesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkartılması bekleniyor.

 

 

KARAYOLLARI'NI ELEŞTİRMİŞTİ

 

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise Mayıs ayında Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde düzenlediği halk toplantısında ise “Bağlık Viyadük Projesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi çizildi. İhale aşamasına geldi. Fakat 6 aydır Karayolları'nın onayını bekliyoruz. 1 ay daha beklerim. Bu 1 ay içinde de cevap vermezse Bağlık Mahallesi’ne gider, durumu tekrar anlatırım. Ardından mahalle sakinleri ile ne yapmamız gerekiyorsa onu yaparız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diyerek Karayolları'nı eleştirmişti.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10