Sekizincisi Selçuk Mahallesi'nde yapıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından her ay bir kırsal mahallede gerçekleştirilen Atatürk Heykeli ve Meydan Düzenlemesi projesinin sekizincisi Selçuk Mahallesi'nde yapıldı.

Süleymanpaşa 13.06.2018 13:51:00 0
Sekizincisi Selçuk Mahallesi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılş töreninde konuşan Selçuk Mahallesi Muhtarı Coşkun Akgün;  “Sağ olsunlar, Belediye Başkanlarımızdan köyümüz için ne istediysek verdiler. Her istediğimizi yaptılar. Bu heykel için de Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Eşkinat’a teşekkür ediyorum,” dedi.

 

‘’KÖYLERİMİZİN VE TARIMIN YOK OLMASINA RAZI DEĞİLİZ’’

 

Atatürk heykellerinin tarıma ve köy tüzel kişiliklerine dikkat çekmek için her köye konulduğunu ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; ‘’Atatürk anıtlarını köylerimize yerleştirmemiz, tesadüf ya da hamaset değildir. Tarımdan geçinen bu bölgede, köylerin giderek ortadan kalkmasına, tarımı ayakta tutacak olan köylerimizin gözümüzün önünde yok olmasına razı değiliz. Buna dikkat çekmek için, belediye olarak her ne kadar adları mahalle olsa da köylerimizden vazgeçmediğimizi, tarımın kalesi konumundaki bu merkezlerimizi ayakta tutmak istediğimizi simgelemek için bu Atatürk anıtlarını koyma kararı aldık ve her ay bir köyümüzde bu açılışı yapıyoruz. Köyün tüzel kişiliğinin geri verilmesi talebimizi her ay bir defa daha kamuoyuyla paylaşmak, birilerinin dikkatini çekmek için bu çalışmalarımız devam edecek. Ta ki köy orta malları geri verilinceye kadar. Bu talebin bir an önce gerçekleşmesini bekliyorduk’’ dedi.

 

BİZ DE BU EMANETİ MEMNUNİYETLE DEVREDERİZ

 

Seçimlerin de erkene alındığını  anımsatan Eşkinat; ‘’Umarım, sesimizi duyarlar ve 24 Haziran’dan sonra oluşacak parlamento tarımı ve köyü önceler ve bu önceliği ortaya koyarak emanetimizde duran köy orta mallarını esas sahiplerine geri verirler. Biz de bu emaneti memnuniyetle devrederiz. Köylülerimiz de en küçük hizmet için kapı kapı dolaşmak zorunda kalmadan kendi ihtiyaçlarını kendi kaynaklarıyla kendileri karşılarlar’’ dedi.

 

‘’KÖYLERDEN KENTLERE GÖÇÜN BİR NEDENİ DE ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM DURUMU’’

 

Kapanan köy okullarına da değinen Eşkinat, “Biz istiyoruz ki köyler boşalmasın, mümkünse şehirlerde yaşayan vatandaşlarımız da köylerine geri dönsün. Köylerdeki kapanan okullar, köyde yaşayan çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlama amacıyla revize edilerek yeniden eğitime kazandırılsın. Atanamayan öğretmenlerimiz bu eğitim merkezlerinde görev alsın, çocuklarımız da normal eğitimlerine ek olarak buralarda kendilerini geliştirsinler. Çünkü köylerden kentlere göçün bir nedeni ekonomi ise bir diğer nedeni de çocuklarımızın eğitim durumu” dedi. 

 

“BU ŞEHRE BİR TARIM MESLEK LİSESİ KAZANDIRACAĞIZ”

 

Tarımın ayakta kalabilmesi için daha fazla projeye imza atacaklarını vurgulayan Eşkinat; “Tarımın gerekliliğini, tarım için gerekli olan köyün de sorunlarını biliyoruz. Önümüzdeki dönem biz de tarım konularını programımıza ağırlıklı olarak koyuyoruz. Modern seracılık, kiraz ve üzüm üretimi gibi hali hazırda yürüttüğümüz projelerin yanı sıra bu şehre bir Tarım Meslek Lisesi kazandıracağız. Buradan iyi tarımcılar çıkacak, burada iyi tarım yapılacak. Hem çiftçinin ürünü değerlenecek, yüzü gülecek hem de bizler daha temiz bir havada, daha iyi koşullarda, alıştığımız gibi yaşamaya devam edeceğiz’’ dedi. Konuşmaların ardından Atatürk Heykelinin kurdelesi protokol mensupları ve mahalle sakinleri tarafından çözülerek açılış töreni tamamlandı.

 

Haber: Abdullah ADIGÜZEL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10