Ekipler gıda denetimlerini yoğunlaştırdı

Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Şubesi personelleri ilçe genelinde yaptıkları gıda denetimlerini Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğunlaştırdı. Güvenilir ve sa

Kapaklı 13.06.2018 17:00:00 0
Ekipler gıda denetimlerini yoğunlaştırdı

Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Şubesi personelleri tarafından, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde İlçede gıda denetimlerine devam ediliyor.


RESMÎ KONTROLLER YAPILIYOR

 

Gıdanın üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmî kontrollerin yapıldığını kaydeden personeller ; ‘’Kanuna aykırılığı tespit edilen durumlarda kişi veya kuruluşlar hakkında gerekli yasal işlemlerin uygulanmaktadır. Kanunlar kapsamında üretim, satış, depolama ve toplu tüketim yerleri düzenli olarak denetlenmektedir. Bunun yanı sıra Alo Gıda 174 hattına yapılan şikayetler ve diğer yollarla kurumumuza ulaşan şikayetler en kısa sürede değerlendirilerek, denetimleri yapılmaktadır’’ dedi.

 

ALO GIDA 174 ŞİKAYET HATTINA BAŞVURMALARINI İSTİYORUZ

 

Güvenilir ve sağlıklı gıdanın üretilmesi ve tüketiciye ulaştırılmasının çok yönlü bir denetimi gerektirdiğini ifade eden personeller;  "Denetimlerde kurumumuz denetim görevlilerinin yanı sıra, ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile meslek örgütlerine de önemli görevler düşmektedir. Kamu denetiminin dışında en önemli denetimlerden biri de tüketicilerin denetimidir. Tüketicilerimizden, şüphelendikleri her durumda ALO Gıda 174 şikayet hattına başvurmalarını istiyoruz’’ dedi.

 

Haber: Hilal çARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10