16 Nisan'da abdestini aldık, 24 Haziran'da namazını hep birlikte kılacağız

AK Parti İlçe Teşkilatı Seçim Koordinasyon Merkezinin düzenlediği kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Abdullah Öğe, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı hükÃ

Çerkezköy 18.06.2018 19:28:00 0
16 Nisan

Dün saat 10.30 Çınar Restaurantta gerçekleştirilen basın toplantısına AK Parti Tekirdağ Milletvekili adayı Abdullah Öğe, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı SKM Başkanı Ercan Erdoğan, İlçe Kadın Kolları Başkan Vekili Hülya Sarcan, Gençlik Kolları Başkanı Haluk Demir ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

 

Kahvaltının ardından konuşan AK Parti Tekirdağ 6’ncı Sıra Milletvekili Adayı Abdullah Öğe, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve seçim çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Öğe “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bu hafta sonu oylayacağız. 16 Nisan’da milletimizin takdiri ile, 24 Haziran’da oylayacağımız sistemin, referandumda evet çıkmasıyla kabul edilmiş bir sistemin fiiliyattan 24 Haziran’da hayata geçirilmesini oylayacağız. Aslında bu sistem 16 Nisan’da oylandı. Bazı siyasi görüşler milletin evet görüşüne rağmen vaatlerinde ‘Biz gelirsek parlamenter sistemi geri getireceğiz’ diyorlar ki bu saçmalıktır. Millet bunu oyladı, millet buna evet dedi, siz millete sormadan ‘Cumhurbaşkanı seçilirsem parlamenter sistemi geri getireceğim’ diyorsunuz. Milletin kabul ettiği bir sistemi parlamenter sisteme geri getireceğiz diye vaatte bulunuyor. Biz 16 Nisan’da bu sistemin abdestini aldık, 24 Haziran’da da inşallah namazını hep birlikte kılacağız” diye konuştu.

 

 

 “TÜRKİYE’DE SİYASİ İSTİKRARSIZLIKTAN BAHSEDİLMEYECEK”

 

 

Öğe” 24 Haziran’da oylanacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi siyasi bir proje değildir. Milletine sorduğu sistemin hazırlanıp milletin önüne getirildiği, milletin de kabul ettiği bir proje. Vesayet rejiminden, koalisyonlardan ülkemizi kurtararak daha önce birçok konuda ülkemizin önüne engel olan bu sistemlerden ülkemizi kurtararak 2023, 2071 hedeflerine ülkenin daha rahat bir şekilde ulaşmasını sağlamaktır. Bu sadece AK Parti’nin hedefi değil, tüm ülkenin hedefidir. 1995-1999 yılları arasında Türkiye’de 4 tane hükümet kuruldu. Koalisyonlarla hükümet kurulup da o yılların sıkıntılı geçmesinin, bu sistemin oturmamasının, damlı koalisyon pazarlıklarının, milletvekillerinin alınıp satıldığı dönemlerin yaşandığı bir Türkiye’den bahsediyoruz. Geçtiğimiz dönemde de buna şahit olduk. 15 tane milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi’nden İYİ Parti’ye posta edildi, oradan geri iade edildi, alındı, satıldı. Böyle şeyler Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde olmayacak. 24 Haziran akşamı oy kullandığımızda hem meclisi seçmiş olacağız hem de hükümet seçilmiş olacak. Önceden biz sadece meclisi seçiyorduk. Hükümeti seçmiyorduk. Dolayısıyla mecliste çoğunluğu sağlayamayan partiler koalisyonlarla hükümet kurmaya çalışıyorlardı. Bu da çeşitli krizlere sebep oluyordu. Yeni sistemde akşam sandıklar açıldığında aslında yürütme de yetkilendirilmiş olacak, meclis de yetkilendirilmiş olacak. 24 Haziran akşamı Türkiye’de siyasi bir istikrarsızlıktan bahsedilmeyecek” diye konuştu.

 

 

“ÜLKENİN BU SİSTEME İHTİYACI VARDI”

 

 

12 Mart ihtilalinden sonra mecliste büyük bir çoğunlukla hükümet olmasına rağmen başbakanın istifa ettirilip farklı hükümetler kurulmaya çalışıldığını da kaydeden Öğe “ Başkasiyasi partiler de bu yeni sistemin içinde olursa onlara da kolaylık sağlayacak. Meclis de yürütmenin başı Cumhurbaşkanı da birbirlerini daha sıkı denetleme yetkisine sahip olacak. Meclis eğer çoğunluğu sağlarsa cumhurbaşkanını feshedebilir, Cumhurbaşkanı meclis feshederse de her biri kendi haklarından vazgeçmiş olacak. Türkiye’nin bu sisteme ihtiyacı vardı. İnşallah AK Parti’nin düzenlediği bir sistemle, anayasa değişikliğiyle inşallah 24 Haziran’da ülkemizde biz inanıyoruz ki birinci turda Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili seçimiyle bu sistem hayatımıza girmiş olacak” dedi.

 

 

“ÖNÜMÜZE HEDEFLER KOYUYORUZ”

 

 

24 Haziran’da yapılacak seçimlerle ilgili Tekirdağ genelinde ki gerçekleştirdiği seçim çalışmaları hakkında da basın mensuplarına bilgi veren Öğe “ Biz bu süreçte bütün ilçelerde çalışmaya gayret ettik. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek hem sistemi anlattık, hem neyi oylayacağımızı anlattık, hem de vatandaşlarımızın sorunlarını dinleme fırsatı bulduk. Çerkezköy’de de vatandaşla bir arada olmaya gayret ettik. Tekirdağ’da AK Parti her seçimde oyunu artırıyor ve bu ivmeyi de göstermeye devam edecektir.  AK Parti’nin tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hitap eden çalışmalarından dolayı birçok kesimden bu memnuniyeti alıyoruz. AK Parti daha önce Türkiye’de yıllar boyunca sosyal yardımların yapılmadığı birçok konuya el attı, ihtiyaç sahibi birçok konuda vatandaşlarımıza sosyal devlet anlayışını yansıtmıştır. Bunu da yapmaya devam edecek. AK Parti olarak Tekirdağ’da oyumuzu artıracağız. Çünkü milletimizin önüne çıktığımız zaman doğruları anlatmaya çalışıyoruz, doğruları da anlatıyoruz. 16 yıldır AK Parti yaptığını anlatıyor, yaptıklarımız da ortada. ’80 yılda yapılmayanlar 16 yılda yapıldı’ diye bir iddiamız kesinlikle yok. Eksikler var tabi ki. Onun için önümüze hedefler koyuyoruz. Boş keseden sallayanlar gibi vaatlerde bulunmadan hem bu sistemi anlatıyoruz, hem de vatandaşımıza daha çok nasıl hizmet edebiliriz onun gayretindeyiz” diye konuştu.

 

 

“İKİNCİ BAYRAMI HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

 

 

Öğe “  Milletin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, kendi şahsi çıkarlarını hiçbir zaman devletinin çıkarları üzerinde görmeyen bir siyasi hareketin içerisinde olduk. Bunun adıda  Cumhur İttifakıdır. Cumhur ittifakının da içindeki siyasi partiler Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisidir. Diğerlerinde de adında millet olan, ama milletle hiçbir alakası olmayan ‘Millet İttifakı’ denilen bir ittifak karşımızda var. Biz sırtını terör örgütlerine yaslayanlarla ittifak içerisinde olmadık. Bizler sırtını milletine yaslayan, milletiyle beraber olan bir siyasi hareketin içerisindeyiz. Bundan da gurur duyan bir teşkilatımız var. Tekirdağ’da yüksek bir oy oranıyla hem Cumhurbaşkanımıza  destek olacağız ve cumhurbaşkanımızın ilk turda seçileceğine inanıyoruz. İnşallah 24 Haziran’da da ikinci bir bayramı hep birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı.  

 

 

SANDIĞA DAVET ETTİ

 

 

Toplantının devamında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öğe 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerde tüm vatandaşları sandığa gitmeye davet etti. Öğe “ 24 Haziran’da herkesin kendi düşüncesini sandığa yansıtacaktır. Bütün vatandaşlarımızı sandığa gitmeye davet ediyoruz” diye konuştu. Tekirdağ genelinde vatandaşların partiye olan ilgisinin nasıl olduğu sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan Öğe “ 1994 seçimlerinde Tekirdağ’da dört tane Doğru Yol Partisi milletvekili vardı. Aslında Tekirdağ CHP’nin kalesi olmadı. Tekirdağ’ın özellikle batı kesiminde insanlar artık Cumhuriyet Halk Partisinin  Atatürkçülük konusundaki söylemlerine inanmıyor. Bu sebepten dolayı Tekirdağ’ın batı tarafı daha temkinli, daha somut söylemlere bakıyor. Tekirdağ’ın oy yapısı demokratik yapısı ile alakalıdır. Vatandaş diğer tarafın yalanlarına inanmadığı için bize olan ilgisi arttı. Oralarda çalışarak o seçmeni ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.

 

 

“50+1 OLDUKTAN SONRA BİZİM OLSUN”

 

 

24 Haziran seçimleri ile ilgili tahmininin sorulması üzerine açıklamada bulunan Öğe “ Seçimlerle ilgili tahminde bulunamıyorum. Anketler yapılıyor. Cumhurbaşkanının ilk turda seçileceğini, mecliste de çoğunluğun cumhur ittifaktan yana olacağını düşünüyorum. Rakam söylemenin anlamı yok. 50+1 olduktan sonra bir olsun bizim olsun. Bu sistemin başlamasıyla birlikte 5 yıl kurucu dönem olacak. Önemli olan ilk 5 yılda kurucu dönemin olacağı, kanunların sistemlerin olacağı oturacağı dönem olacaktır. Biz hep artık olduğunu gözlemlemekteyiz.24 Haziran akşamı da sizleri de meydanlara davet ediyoruz. Orada kutlayacağız” açıklamasında bulundu.

 

 

CHP’Lİ YEREL YÖNETİMLERİ ELEŞTİRDİ

 

 

Basın mensuplarının yerel yönetimlerle ilgili soru sorması üzerine Öğe “ CHP’li belediyelere aynı eleştirileri yapmaktan artık ben utanıyorum. Çerkezköy Belediyesi’nin son dönemde gündeminde olan en önemli şey 7 milyon TL kredi talebidir. Yerel seçimden sonra ‘Çerkezköy’ü borçlu aldık’ diyorlardı, ne kadar borçla bırakacaklar? Hızlı bir borçlanmaya gidiyorlar. İçmediğimiz suya, yani çamura 6.5 TL veriyoruz. Elde kalır diye kimse içme suyu hattını seçime kadar yenilemeyi düşünmüyor. Niye bu dönem yapmıyorlar neden dört yıldır yapmadılar. Bu projeye girip başarısız olacak, bunun maliyetini hesaplayamayacaklar. Millet 2018’de temiz su içmeyi hak etmedi mi? Alt yapı Çerkezköy’ü taşımıyor. Elinde kalır diye yapmadılar, yapacağız diyerek reklam yaptılar” dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10