Öztrak ve Aygun'dan dernek ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Tekirdağ 2.Sıra Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun partililer ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Kız?

Tekirdağ 21.06.2018 15:58:00 0
Öztrak ve Aygun

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Tekirdağ 2.Sıra Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun’u ziyaretlerinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, meclis üyeleri, yönetim ve kadın kolları üyeleri yalnız bırakmadı. Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Vanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Adayı Faik Öztrak “ İnsanlarımızın kafası çok karışık. 24 Haziran’da Türkiye önemli bir seçime gidiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu seçimde tek adam parti devletine bu ülkede geçit vermeyeceğiz. Ayrıca Türkiye’de gelişmiş, ileri, demokratik bir parlamenter sistemin yeniden kurulmasının önünü açacağız” diye konuştu.

 

“İŞSİZLİK ARTTI”

 

Öztrak “ Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 2012 yılında Cumhurbaşkanı olmaya karar verdiğinde 2.10 lira olan dolar şuan 4.70 TL’yi aşmıştır. Yüzde dört olan faizler ise yüzde 18’lere çıktı. Yüzde yedi olan enflasyon ise 12’lere çıkmıştır. Yüzde sekiz olan işsizlik ise yüzde onların üstüne çıkmıştır” dedi.

 

“ASGARİ ÜCRETİ 2 BİN 200 LİRA YAPACAĞIZ”

 

İktidar oldukları takdirde 1 Ocak 2019’dan itibaren asgari ücreti 2 bin 200 liraya çıkartacaklarını kaydeden Öztrak “ Haftalık çalışma sürelerini, ücretlerde herhangi bir azalmaya mahal vermeden 40 saat yapacağız. Yasal sınırlarla belirlenen fazla mesai düzenlemelerine uymayan işyerlerine ağır yaptırımlar uygulayacağız. Çalışanların yıllık izin sürelerini yeniden düzenleyeceğiz. İş yerinde ki hizmet süresi 6 aydan 3 yıla kadar olanlara 16 gün, 3-10 yıl olanlara 22 gün, 10 yıldan fazla olanlara da 28 gün yıllık izin hakkı vereceğiz. Bu uygulamalarla işsizliği 5 yılda yüzde 5’in altına indireceğiz. İşsizlik ödeneğine hak kazanma ölçülerini hafifleteceğiz. İş akdinin feshinden önce yüzde 120 gün aralıksız prim ödeme zorunluluğunu kaldıracağız. Son 3 yıl içinde 600 gün süreyle işsizlik primi ödemiş olmak şartını ‘son 3 yıl içinde 300 güne’ indireceğiz” dedi.

 

“TEK ADAMLIĞA DUR DİYECEĞİZ”

 

Öztrak’ın ardından konuşan CHP Tekirdağ 2.Sıra Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun, 16 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin verdiği zarara artık vatandaşların 24 Haziran’da tamam diyeceğini kaydetti. Aygun “ AK Parti’nin tüm sözleri hayal oldu. İşsizlik arttı, ekonomik krizi görüyorsunuz. Bu tek adamlığa dur demek için yollardayız. 24 Haziran’dan sonra Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yaparak parlamenter sistemi yeniden tesis edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10