Soğan ile patates cep yakıyor

Pazar ve market tezgahlarında yer alan patates ve soğan fiyatı yaklaşık 20 gün içinde kilogramı 5 Tl ile 6 TL arasında yükseldi. Pazar esnafı artan patates ve soğan fiyatları karşısında vatandaşların d

Çerkezköy 21.06.2018 20:13:00 0
Soğan ile patates cep yakıyor

Pazar esnafı özellikle haziran ayı başında yağan yoğun yağışların patates ve soğan fiyatlarının arttığını artışın nedenin ise yağışların ekili alanlara zarar verdiğini söyledi. Yaklaşık 20 gün önce 1 TL 50 kuruş olan soğanın kilosunun 6 TL’ye yükseldiğini ve 1 TL 50 Kuruş ile 2 TL arasında seyreden patatesin kilogramının da 5 TL’ye yükseldiğini ifade eden pazar esnafı ve yükselen bu fiyatlar karşısında  kendileri gibi vatandaşlarında şok olduğunu, artan bu fiyatlar karşısında da patates ve soğan satışlarında büyük bir düşüş yaşandığını da belirttiler. Özellikle patates ve soğan satıcıları ilk kez soğan ve patates fiyatlarının bu kadar inanılmaz şekilde yükseldiğini ve bu konuda yetkililerin duruma müdahale etmeleri gerektiğini de dile getirdi. Perşembe pazarında ve marketlerde fiyatları yüksek gören  vatandaşların çoğunun patates ve soğan almaktan vazgeçtiklerini, alanların ise yarım kilodan fazla almadıklarını belirten pazar esnafı fiyatların böyle yükselmeye devam etmesi durumunda ise vatandaşların tane ile patates soğan almaya yöneleceklerini de belirtti. Pazar esnafı  patates ve soğan satıcıları patates ve soğana bir ayda hale gelişinin yüzde yüz halden perakendeciye gelişinin de yüzde 200 ‘e çıktığını kaydederek  vatandaşa bunun yüzde 250 dolayında bir zam olarak yansıdığını dile getirdi. Hal böyle  olunca, patatesin market ve Pazar tezgahlarında  fiyatı da cep yakar hale geldi.  

 

 

 TÜRKİYE’DE İLK KEZ SOĞAN VE PATATES BÖYLE ZAM GÖRDÜ

 

 

Pazar esnafı patates ve soğan fiyatlarının böyle artmaya devam ettiğinde de altınla yarışır olacağını ileri sürerken vatandaşlar ise gördükleri patates ve soğan fiyatlar karşısında şok olduklarını ve  fakirin tek önemli yiyeceği olan  patates ve soğan  fiyatlarının bu şekilde yüksek olmasına bir anlam veremediklerini  ifade ederek artık pazar alışverişinin bütçelerinin yetmediğini ancak ihtiyaçlarını karşılamasa da yarım kilodan fazla patates ve soğan almayacaklarını dile getirdiler.  Vatandaşlar, “Etteki yüksek fiyatlar nedeniyle et yiyemez olduk ve bundan böyle de patates ve soğan yiyemeyeceğiz.”diye konuştular.

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 .

 

 

 

 

 

  

  

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10